Frukost & Mellanmål

Frukost och mellanmål går att variera i evigheter och tur är väl det. Enligt mig är det viktigt att frukost och mellanmål består av bra ingredienser och mättar ordentligt. Dessutom ska det ju såklart vara gott! Nedan hittar du ett helt gäng olika recept på frukost och mellanmål. Jag hoppas du hittar någon ny favorit. Du tar dig till recepten genom att trycka på "Till receptet" eller på rubrikerna i texten. Smaklig måltid :)

chiapuddingmednektarin.jpg

Overnight oats med chia och nektarin

Overnight oats & chia med nektarin

Overnight oats och chia med nektarin är den perfekta frukosten när du inte har många minuter extra på morgonen. En lite mer avancerad version av den klassiska chiapuddingen där jag kombinerat både yoghurt och kokosmjölk. Gott & mättande!
VEGAN

kardemummagrot.jpg

Kardemummagrötmed blåbär

Kardemummagröt med blåbär

Det här är min absoluta favoritgröt. Den mättar bra, smakar alltid gott oavsett klockslag och innehåller bra energi. Dessutom tar den bara någon minut att tillaga vilket gör den ännu bättre. Prova, jag lovar att du inte kommer bli besviken!
OVO-VEG

overnightoats.jpg

Chiapudding med havregryn och bär

Chiapudding med havregryn och bär

Simplare än så här blir inte en klassisk chiapudding. Det enda du behöver är fyra ingredienser och under en minut för tillagning. Rör ihop kvällen innan och ät följande morgon. Ett enkelt sätt att få en bra start på en ny dag. 
VEGAN

Bananpannkakor med kokos-3.jpg

Klassiska bananpannkakor med kokos

Klassiska bananpannkakor med kokos

Om jag har någon minut extra på morgonen lagar jag alltid bananpannkakor med kokos. Så goda, mättande och lätta att variera. De är utmärkta både till frukost, mellanmål & brunch och uppskattas alltid vid matbordet!
LAKTO-OVO-VEG

enklabananhavreplattar.jpg

Enkla banan och havreplättar

Enkla banan & havreplättar

En annorlunda variant av de klassiska bananpannkakorna. De här plättarna är betydligt matigare än de klassiska i och med havregrynen. Lätta att tillaga och lyckas med och innehåller få ingredienser som man oftast har hemma. 
OVO-VEG

nyttigmorotsgrot.jpg

Morotsgröt med yoghurt och citron

Nyttig morotsgröt med yoghurt och citron

Inspirerad av smaken av morotskaka tog jag fram detta recept på morotsgröt med yoghurt och citron. Den består av lite fler ingredienser än mina övriga grötrecept och passar därför bäst att laga under de dagar du har en extra stund över. 
LAKTO-OVO-VEG

powergrot.jpg

Blåbärsgröt med blåbär och kardemumma

Powergröt med blåbär & kardemumma

Blåbärsgröt passar utmärkt både till frukost och mellanmål. Fullproppad med energi och bra vitaminer som håller dig mätt länge. Ägget bidrar med bl.a mer protein och tillsammans med god topping har man ett utmärkt mellanmål enligt mig. 
LAKTO-OVO-VEG

nyttigchokladgrot.jpg

Sockerfri chokladgröt med hallon

Sockerfri chokladgröt med hallon

När sötsuget slår in på eftermiddagen är den här gröten perfekt att röra ihop. Den innehåller allt du behöver för att få ny energi och kombinationen med choklad och hallon är svårslagen. Lättlagad är den dessutom!
OVO-VEG