Bröd i alla dess former

Att baka bröd är ett av det bästa jag vet. Jag gillar att prova mig fram med lite mörkare mjöl och att lägga in frukt, bär och olika sorters spannmål. Här hittar du både mer grova bröd men även av den ljusare sorten. Dessutom hittar du bröd till klassiska maträtter så som hamburgare & tortilla. Hoppas du hittar någon ny favorit här bland mina recept. Jag har delat upp dem så att du hittar vilka som är veganska och vilka som är vegetariska(lakto-ovo) genom att det i slutet på beskrivningen är tydligt utmärkt. Du tar dig till receptet genom att trycka antingen på knappen till receptet eller på rubriken vid beskrivningstexten. Om du har några frågor är du alltid välkommen att höra av dig till mig!

Grovtmorotsbrod.jpg

Grovt morotsbröd

Grovt morotsbröd

Ett grovt bröd med bland annat råg som balanseras fint upp mer smak av morötter. Brödet får en härligt knaprig skorpa med ett mjukt innehåll. Receptet fungerar utmärkt om du vill göra lite större satser och frysa in. Jag lovar, du kommer inte bli besviken.
VEGAN

tortillabrod.jpg

Tortillabröd med grahamsmjöl

Tortillabröd med grahamsmjöl

Om man en gång gjort egna tortillabröd kommer man aldrig mer vilja äta halvfabrikat. Jag har alltid saknat goda fullkorns tortillabröd och skapade därför detta recept. Det bästa är att receptet består av få ingredienser och bröden går snabbt att svänga ihop. Prova!
VEGAN

havrefrallor.jpg

Havrefrallor med sesamfrön

Mjuka havrefrallor med sesamfrön

Havre bidrar bland annat till lägre kolesterol och innehåller mycket av det goda kolesterolet. Dessutom är det supergott, speciellt såhär som havrefrallor med sesamfrön. Underbart mjuka och saftiga.
VEGAN

sconesmedhavregryn.jpg

Scones med havregryn och grahamsmjöl

Scones med havregryn och grahamsmjöl

Härligt saftiga, mjuka scones som förgyller varje måltid. Passar utmärkt med soppa eller till mellanmål med en god smoothie och kaffe. Du behöver inte mer än max 30 minuter tid tills du har rykande färska scones redo att hugga in i.
LAKTO-VEGE

kalljasthavreragbrod.jpg

Kalljäst havre och rågbröd

Kalljäst havrebröd med råg

Ett härligt bröd som får jäsa över natten och som gräddas på morgonen. Underbar kombination mellan havre och råg som kronas med sesamfrön som ger en fin detalj i brödet. Passar perfekt till frukost men varför inte som tillbehör till en soppa?

VEGAN (Pensla med vegansk yoghurt)

corinnegronholm.com-matrecept-12.jpg

Hamburgerbröd med nässlor

Hamburgerbröd med nässlor

Att göra egna hamburgerbröd när det är dags för hamburgare ger hamburgaren det där lilla extra. Dessa går fort att göra, är lite nyttigare i och med att de innehåller rågmjöl och nässlor. Passar utmärkt att göra om du känner för lite variation. 
VEGAN

sconeshavrekvarg.jpg

Scones med havregryn och kvarg

Scones med havregryn & kvarg

Klassiska scones är goda men kan lätt bli lite tråkiga. I detta recept har jag mixat fram en perfekt balans mellan kvarg och smör vilket gör att sconesen både blir nyttigare men även smakar mer. Funkar lika bra till frukost, brunchen eller som tillägg till en smaklig soppa. 
LAKTO-VEGE

 

hamburgerbrod.jpg

Snabba hamburgerbröd

Snabba hamburgerbröd

Mitt populäraste recept på hela bloggen är detta på snabba hamburgerbröd. Dessa kronar verkligen middagen och slår aldrig fel. Lite jobb och snabba att laga. Prova du med! 

VEGE

grovttranbarsbrod.jpg

Grovt tranbärsbröd utan jäsningstid

Grovt tranbärsbröd utan jäsningstid

Ett grovt bröd som bakas med bikarbonat och yoghurt istället för jäst. Kräver ingen jäsningstid och är färdigt att servera efter bara en timme. Ett utmärkt bröd att baka när man har lite mindre tid på sig men ändå vill ha nybakat.
LAKTO-VEGE

lantbrod.jpg

Lantbröd med grahamsmjöl

Lantbröd

Ett ganska klassiskt lantbröd som funkar till det mesta. Härligt knaprig skorpa och mjukt innehåll. Gott att frysa in och ta upp eftersom!

VEGAN (om du ersätter honungen med annat sötningsmedel)

kalljastnasselbrod.jpg

Kalljäst nässelbröd med tranbär

Kalljäst nässelbröd med tranbär

Det bästa som finns är att börja morgonen med nygräddade bröd. Dessa gör du klart kvällen innan och gräddar på morgonen. Underbart bröd med fin balans av nässlor och tranbär. En stor favorit för mig när man kan gå ut och plocka nässlor.
VEGAN

enkelgrahamslimpa.jpg

Enkel grahamslimpa

Enkel grahamslimpa

Ett väldigt enkelt recept på en god grahamslimpa som gärna jäser en lite längre tid. Passar bra att göra stora chanser och därmed perfekta brödet att laga inför större tillställningar. Brödet har en knaprig skorpa och härligt mjukt innehåll. 
VEGAN


 

grovtfilmjolksbrod.jpg

Grovt filmjölksbröd med frön och korn

Grovt filmjölksbröd med frön och korn

Ett snabblagat filmjölksbröd med frön och korn. Dessutom med tranbär som ger en härlig balans i brödet. Kryddas med kanel och kardemumma vilket både smakar underbart och sprider en fantastiskt doft i köket. 
VEGE

kalljastdinkelbrodmedbar.jpg

Kalljästa tranbärsbröd med bär

Kalljästa tranbärsbröd med bär

Mitt första kalljästa brödrecept. Ett väldigt gott sådant. Degen förbereds kvällen innan och får jäsa i lugn och ro under natten. Sedan gräddar du på morgonen och kan därmed börja morgonen med nybakt utan att behöva spendera flera timmar i köket. Bra va?
LAKTO-VEGE