FÖRSTA STEGEN MOT DET EGNA FÖRETAGET

corinnealbertina.jpg

Förra veckan fick jag beskedet om att jag tagit in mig på en kurs som går på en skola i Södra Sverige som jag väldigt gärna vill gå. Kursen vid namn Ekonomi, entreprenörskap och marknadsföring är en kurs som jag ser som ett steg närmare en av mina stora drömmar: Att starta och driva mitt egna företag. 

Du som följt med mig ett tag vet att jag alltid drömt om att bli entreprenör och att det är en dröm jag hela tiden jobbar mot. För att kunna driva ett företag känner jag att jag vill ha koll på de praktiska detaljerna. Trots att siffror inte är mitt starkaste ämne vill jag ändå läsa ekonomi och lära mig göra upp en hållbar affärsplan. Just detta kommer denna kurs handla om. 
 

Datorochblogg.jpg

När man studerar medieanalys, som jag gör, har man 30 studiepoäng som man får lägga på vilka kurser man vill. Jag har tidigare läst en kurs inom Digitala och Sociala Medier och kommer nu i höst gå kursen jag nämnde ovan som tillägg till mina andra kursen. Sedan har jag tänkt mig läsa någon fördjupande kurs inom samma ämne om det känns som att det behövs och intresserar mig.

Jag har tidigare skrivit om att man inte ska förvänta sig att kunskap kommer till en, utan att man själv ska söka upp den och just därför har jag sökt just denna kurs. Knappast kommer denna kurs göra mig helt redo att bli entreprenör men jag ser det åtminstone som ett viktig steg mot att starta mitt eget företag i framtiden. Nu håller jag tummarna att kursen blir givande och för med sig nya lärdomar!

Finns de några fler därute som drömmer om att starta eget eller kanske redan gjort det? :)

FÖRSTA GÅNGEN SEMESTER - PÅ 10 ÅR

corinnevilar.jpg

Minns ni att jag berättade för några veckor sedan att livet kommer ändras rätt mycket under de kommande veckorna? Då var allt ännu lite oklart men nu har saker klarnat vilket innebär att jag äntligen kan berätta om det till er. 

För första gången på över 10 år, vilket är en riktigt lång tid, ska jag ha semester! Alltså ett riktigt lov, där jag är ledig flera veckor i sträck och inte har några måsten. När detta blev klart blev jag tårögd, för jag kan inte minnas en sommar som inte bestått av en hel del olika måsten och krav.

blomblad.jpg

Nu kanske någon undrar vad jag har gjort i 10 års tid under somrarna? Jag började jobba som väldigt ung, tror jag var kring 13 år när jag fick mitt första jobb som hjälptränare på en seglingsklubb. Sedan den sommaren har jag jobbat bland annat som seglingstränare, barnlägerledare, restaurangpersonal, försäkringsrådgivare osv. 

Dessutom har jag alltid haft elitidrotten som tagit enormt mycket tid och som begränsat sommaren väldigt mycket. Varje dag har planerats enligt att hela ekvationen med jobb, träning, sömn och mat ska gå ihop. Att vara elitidrottare är otroligt kul men det är absolut inte så glassigt som många verkar tro. Bakom varje idrottare finns enormt mycket träning, uppoffringar och planering. Det är inget man bara glider runt och blir.

corinneugnsholmen.jpg

I år har min takt varit hög, med både studier och jobb. Det har också varit väldigt roligt och jag har varit noga med att alltid ha med återhämtning för att klara av den takten jag haft. Ibland har det ändå blivit för mycket vilket jag varit väl medveten om. Redan för några månader sedan bestämde jag mig för att spara pengar och göra mitt allt för att med gott samvete kunna vara ledig i sommar. Känslan att nu klarat detta känns så bra. 

Jag är oerhört tacksam över att jag har haft möjligheten att jobba såhär många somrar. Att ha ett sommarjobb är inget man ska ta som en självklarhet, det är svårt att nuförtiden få något jobb överhuvudtaget. Dock känner jag nu att denna semester verkligen behövs. Jag behöver tiden att bara ta det lugnt och leva livet utan måsten. Jag kommer njuta så tusan av detta. 

Jag lovade även berätta var jag befinner mig idag och det är inget dåligt ställe, jag är nämligen i Bryssel. Jag är bjuden på denna resa av Nils Torvalds team, som någon kanske minns jobbade jag med honom under presidentvalet. Det är full rulle här, men jag ska berätta mer imorgon. Ville bara berätta åt er om min semesterlycka. Det känns så overkligt och samtidigt så fantastiskt.

LÄGG TYDLIGA GRÄNSER I DITT ARBETE - FÖR DITT EGET VÄLMÅENDE

corinnejobbar.jpg

Vi lever i ett samhälle där vi ständigt är uppkopplade. Skulle man vilja, kunde man konstant jobba och tänka på jobbet, vilket många säkert också gör, vare sig de vill det eller inte. Man kollar mailen på kvällarna, svarar på arbetsrelaterade meddelande och kollar upp något som har med jobbet att göra. 

Idag har jag fått äran att gästa min branschorganisation Influencers of Swedens Instagram-konto där jag pratat om att skilja på jobb och fritid. Där pratar jag bland annat om att man måste sätta tydliga gränser när man inte jobbar, för sin egen skull. 

Apelsinjuice & dator.jpg

Jag tror många faller ner i fällan speciellt under kvällarna när de varit på jobb en hel dag. Någon kollega jobbar sent och kanske sms:ar dig angående något på jobbet och du tänker att du bara ska svara på det ena meddelandet. Ett meddelande blir till flera och vips har du lagt tjugo minuter på någon jobbgrej du lika bra kunde tagit imorgon. Vad händer med din hjärna då? Jo du börjar fundera på allt du borde göra imorgon, vad du måste komma ihåg osv. Känner du igen dig?

Tre tips för att lägga tydliga gränser

  1. Lägg upp en tid när du ska sluta jobba och bestäm dig därefter att inte gå in på mailen, läsa arbetsrelaterade sms eller svara på meddelanden som har med jobbet att göra. Håll din egen gräns och gör saker som får dig att tänka på annat.
     
  2. Var tydlig med dina kollegor om att du ogärna vill påminnas om arbetsrelaterade saker på din fritid. Detta kan ibland få folk att reagera men det är verkligen viktigt för din egen orks skull att få koppla bort jobbet på fritiden. Detta kan även vara en bra sak att ta upp på arbetet att ni ska respektera varandras fritid, för allas välmåendes skull. 
     
  3. Ha tålamod med både dig själv och dina kollegor. Ibland kanske du råkar kolla ett mail fastän du är ledig, eller så ringer din kollega sent på kvällen utan att tänka på saken. Ingen förändring sker under en natt och det är bra att påminna dig själv och kollegorna om att arbetsrelaterat sköter man på arbetstid och fritid är fritid. 

Det viktigaste av allt: Påminn dig själv om att du inte behöver vara tillgänglig hela tiden. Man behöver inte svara och reagera genast. Såklart finns det undantag men det ska int ske hela tiden varje dag. Lägg tydliga gränser, de kommer gynna dig både i framtiden och i längden! 

ETT SPÄNNANDE PROJEKT

corinneeirastranden.jpg

Som någon av er kanske sett på min Instagram @ccorinnes, så var jag och min kompis Hencka igår på kvällen och höll på med ett hemligt projekt nere vid havet. Vad vi pysslat med tänker jag ännu inte avslöja förrän allt är klart, men jag kan ändå inte hålla mig från att berätta åt er att något är på gång.

Lovar att inte ofta göra såhär, att säga A utan att genast berätta B, men denna gång måste jag för jag vill ändå flagga lite för detta spännande projekt. Projektet är något jag länge tänkt på att göra men inte riktigt vetat hur, eller med vem, men enda sedan jag och Hencka började fota ihop så har jag tänkt på att fråga om han vill göra detta med mig. 

eirastranden.jpg

Igår lyckades vi tajma in världens finaste kväll med en rosa solnedgång och stor fullmåne, hur bra var inte det? Slutresultatet kommer ni få se inom de närmsta veckorna men redan imorgon tänkte jag lägga ut ett kort klipp på min Instagram @ccorinnes, så kika in där imorgon för en kort filmsnutt. 

Jag hoppas ni kommer gilla och bli berörda av det ni ser när det väl publiceras. Lovar att skriva här direkt när jag vet närmare om publiceringsdatum med mera. Kram!

EFFEKTIV PÅ KVÄLLEN

gröntträd.jpg
corinnesvartvit.jpg

Hej på er! Hoppas ni haft en fin dag? Min har varit riktigt bra och har bestått av både jobb & skola. Började morgonen med ett svettigt yogapass som gjorde riktigt gott. I övrigt har detta varit en ganska hurtig vecka konstaterade jag nyss.  

Jag har nämligen inte åkt kollektivtrafik överhuvudtaget under vecka, utan bara cyklat och kollade upp att jag cyklat 50 km bara under denna vecka! Det var ju inte illa alls. Idag blev det riktigt svettigt när jag cyklade hem på eftermiddagen så jag duschade snabbt och tog på mig sköna sommarkläder. 

Datorochkaffe.jpg

För tillfället sitter jag på ett café i Helsingfors tillsammans med Cessi och jobbar. Jag har märkt att jag är som effektivast mellan kl. 10-16 och sedan behöver jag en paus och så är jag effektiv igen under kvällstid. Den första timmen mellan 9-10 på morgonen är ofta ganska trög för min del, så då brukar jag svara på mail och sådant tills min kreativa del av hjärnan vaknat till liv. 

När jag har mycket att göra brukar jag därför planera dagen så jag är ledig på eftermiddagen och sedan jobbar jag några timmar kvällstid, om det behövs. Det fungerar väldigt bra för mig och speciellt som idag, när vi kan sitta tillsammans med Cessi. Ikväll ska jag bocka av några punkter på min Att-göra lista för veckan för att sedan kunna sluta lite tidigare imorgon. Imorgon är det fredag och på lördag fyller jag 24 år, hur kul?! 

EN INSPIRERANDE MORGON PÅ #BOOSTAMIG2018

corinnestockholm.jpg
corinnestockholm-2.jpg

Hej på er! Hoppas ni mår bra. Idag har jag haft en minst sagt fullspäckad dag som började lite extra roligt med ett bloggevent. Jag har alltid vilja gå på ett bloggevent i Sverige för att se hur det skiljer sig jämfört med de eventen jag gått på i Finland. Till min glädje såg jag att det var dags för årets #boostamig2018 under denna vecka som jag är i Stockholm och jag anmälde intresse direkt. 

Idag var det dags och vid halv nio på morgonen befann jag mig på Berghs School of Communication. Där mötte jag upp Caroline som jag kommit i kontakt med via branschorganisationen Influencers of Sweden som jag är medlem i. Det kändes skönt att ha någon att gå med trots att vi inte kände varandra sedan innan.

boostamig2018.jpg
boostamig2018-3.jpg

Evenemanget höll på fram till klockan 12 och vi fick lyssna på många inspirerande talare så som Isabella Löwengrip samt en av grundarna till märket Indy Beauty. Hela evenemanget kretsade kring Influencers, hela branschen från företags och influencers synpunkt samt hur man bäst tar sig an denna galna bransch. För mig som verkligen har stora ambitioner inom branschen var det intressant att lyssna på vad experterna hade att säga.

Jag fick även bekräftat än en gång vad jag vill göra med mina kanaler, vad som är mina grundpelare. Som exempel kan tas att det är väldigt viktigt för mig att mina kanaler känns äkta och genuina. Att inte jag målar upp någon falsk bild av livet som kan bidra till prestationshets och dåliga tankar om sig själv. Tvärtom vill jag skriva om sådant som många inte vågar prata om och bidra till att sprida positiv energi. 

boostamig2018-4.jpg

Det som jag tycker var väldigt intressant och framförallt bra var att det framkom tydligt att företag börjar allt mer förstå sig på och framförallt se hela potentialen med influencers. Det som var ännu bättre var att det togs upp flera gånger hur viktigt det är att alla influencers, bloggare, instagrammare etc. förstår sitt egna värde och är måna om sitt varumärke. Speciellt Nicole Falciani påpekade detta vilket jag tycker var bra. 

boostamig2018-2.jpg
boostamig2018-5.jpg

Det känns som att man i Sverige kommit betydligt längre med hela branschen jämfört med i Finland. Det var roligt att höra på det som tagit sig långt på vägen och även att märka hur mycket kunskap jag redan har om denna bransch. Det var nämligen fler gånger som jag nickade instämmande än som jag fick en sån "aha" upplevelse. Vid tolv avslutades evenemanget och alla började röra sig vidare mot sitt.

Tycker du som läser att det är intressant att läsa om bloggevent och liknande?

TRE DAMER SOM PEPPADE MIG TILL ATT VÅGA TA STEGET

flaggstanglojo.jpg
lojoflaggstang.jpg

Igår när sidan lanserades sade jag att jag skulle berätta lite närmare om vad som fick mig att ta steget till att slutföra hela projektet kring att flytta bloggen. Ni kanske minns att jag skrev förra fredagen att jag hade åkt ut till ett vackert hus och jobbade med något stort. Varför vi åkte ut dit ska jag berätta om lite senare i veckan men nu till dagens tema. 

Som ni nu kanske förstår var det ju bloggen som jag skrev om då i inlägget i fredags, men vad var det egentligen som gjorde att jag vågade ta steget till att fullfölja flytten? Som bakgrund kan ju nämnas att detta inte var ett förhastat beslut utan något jag funderat på ett bra tag. Jag har skrivit listor, drömmar, mål, funderat på framtiden, vad jag vill och så vidare. 

Malincorinnekuggeblogathon.jpg

En stor orsak är framtida arbetsmöjligheter för mig, jag ville samla allt mitt material på en egen sida, där jag äger allt och har oändliga möjligheter. Det var väldigt viktigt för mig. Men de som fick mig att våga ta steget, som peppade mig att chansa (för det finns så mycket som kan gå snett när man flyttar x-antal inlägg från en sida till en annan + lägger ner pengar på det och dessutom har en långsiktig plan med det hela) var tre underbara damer som alla var med på resan till det vackra huset. 

Vad gjorde dessa damer då? Jo de hjälpte mig att lista upp plus och minus. Ställde svåra men rätta frågor som att varför jag inte vågar ta steget, vad skrämmer mig, vad vill jag? Ibland skrek de rakt ut med bestämda men snälla röster: " VAD VÄNTAR DU PÅ?" 

Förutom att de frågade och diskuterade saken med mig så inspirerade och peppade de också mig, mer än vad jag tror dessa damer förstår. Att jag vill jobba med bloggen på ett långsiktigt plan har alltid varit tydligt för mig, men det och mycket mer kring min arbetskarriär blev ännu tydligare under detta dygn. Vem är dessa damer då?

kuggeblogathon.jpg
Jenniferblogathon.jpg

Jo, damen till vänster är egenföretagaren Kugge som är hejdundrande duktig på att skriva och uttrycka sig i text. En bok har hon skrivit och nästa är på gång. Dessutom är hon en härlig tjej som står upp för sig själv och förstår sitt egna värde. Det var även hon som introducerade mig till Squarespace där jag nu byggt bloggen, tänk vad bra!

Damen till höger är Jennifer som är en svensk tjej som förstått att det enda rätta är att flytta till Finland, hehe. Jennifer jobbar också som egenföretagare och tog det stora steget från att sluta på sitt fasta jobb och satsa fullt ut på det egna företaget för under ett år sedan. Hon peppar mig att våga, att tänka långsiktigt och att förstå värdet i det jag gör. Dessutom lugnar hon ner mig och får mig att tänka tydligt när jag är som mest velig. 

Malinblogathon.jpg

Sist men absolut inte minst har vi Malin som jag nyligen lärt känna via Jennifer. Ändå känns det som att vi känt varandra en lång tid för vi har direkt kommit så bra överens. Även Malin är egenföretagare, full av idéer och har en härlig inställning till livet. Hon sprider verkligen glädje runt omkring sig och är så duktig på det hon gör. 

Vad har dessa tjejer gemensamt då? Vad är det som inspirerat mig så mycket förutom deras peppande ord? Jo att de alla tagit sig en god bit på resan som jag själv också vill göra; Att bygga något eget, vara egenföretagare, jobba för sina mål och drömmar. Att få se hur de jobbar, höra hur de pratar och tänker - ja det ger mig så mycket inspiration och fyller mig med energi. En energi som gör att jag sätter otaliga timmar på att flytta min blogg till eget, för att själv också ska kunna börja resan mot något stort. Det ni, det är inte så dåligt, inte dåligt alls. <3

LANSERAR NYA BLOGGEN!

CorinneNoolan.jpg
CorinneNoolan-2.jpg

Hjärtligt välkommen till nya corinnegronholm.com och därmed även nya bloggen! Tack för ditt tålamod medan bloggen varit borta. Jag har suttit och jobbat med denna sida rätt länge nu och tack vare peppen från i torsdags (berättar mer om det imorgon) så bestämde jag mig att slutföra detta projekt och nu är det nästan klart. Vill inte ens tänka på hur många timmar jag lagt på det här men det gör inget för det känns så himla värt det!

corinnegronholm.jpg

Mycket kommer ännu tillämpas och en del detaljer kommer bli betydligt smidigare än de är nu. Jag har till exempel delat upp matrecepten så att de blir mycket smidigare att hitta, men mera om det senare. Jag tycker det här verkligen är ett superlyft för min blogg och jag måste ärligt säga att jag är riktigt stolt över mig själv som under de senaste dagarna löst problem efter problem i och med flytten och byggandet av bloggen. 

Flytten av bloggen kommer även medföra en hel del annat nytt, men mer om det i ett senare skede. Just nu vill jag bara hälsa er hjärtligt välkommen tillbaka, klappa mig själv på axeln för att jag fixade detta helt själv och så hoppas jag ni kommer trivas superbra på min nya blogg! Stor kram <3

PS. På grund av att min gamla portal har en blockerings kod på bilderna så betyder det alla bilder från inläggen försvunnit. Jag kommer manuellt att ladda upp alla bilder igen men som ni förstår tar det tid. Hoppas ni har förståelse med det!

HITTA MOTIVATIONEN TILLSAMMANS MED EN KOMPIS

kaffetryffel.jpg
elfantkahvi.jpg

Idag på eftermiddagen hade jag verkligen noll inspiration & motivation att sitta mig ner och jobba med både administrativa grejer och jobb. Efter en rätt lång dag kan det ibland kännas riktigt tungt att man måste vara effektiv ännu några timmar till. Dock är det omöjligt ibland att bara strunta i allt och ta en ledig kväll och därför är det bra att hitta ett system som fungerar. Det har jag och Cessi gjort.

Nuförtiden brukar vi mötas upp på olika caféer eller hemma hos mig och plugga / jobba tillsammans. Först börjar vi med att snacka lite om ditt och datt och så börjar vi jobba. Idag möttes vi upp på ett café i Helsingfors och tog först en fika tillsammans och därefter började vi jobba med det som vi behövde få gjort. Nedan några tips för att jobba effektivt tillsammans!

Aprilkalender.jpg

Tips för att jobba effektivt tillsammans

1. Jobba i en omgivning som är tillräckligt lugn och ljus. Om det är mörkt i utrymmet är det svårt att inte spänna sig när man jobbar och om det är för mycket ljud tenderar man lätt att bli okoncentrerad. Hitta några favoritställen som alltid funkar och gå dit.

2. Bestäm en tid hur länge ni ska jobba eller vilket system ni ska köra på. Idag hade vi till exempel bestämt att vi skulle jobba fram tills caféet stängde oavsett hur otaggade vi kände oss på slutet. Ibland har vi också kört på 30 minuters systemet som jag beskrivit i mitt inlägg Kom ihåg att ta en paus.

3. Hjälp varandra att hålla fokus. Om vi ser att den andra bara sitter och stirrar ut i tomma intet så brukar vi kommentera något i stil med "jobbajobba" eller liknande för att peppa den andra att fokusera. Idag fick jag till exempel gjort en uppgift som jag så länge skjutit upp och det var mycket tack vare att Cessi peppade mig att göra undan den. Viktigt också att ni ger varandra arbetsro så att man inte tappar fokus på grund av den andra.

Tre tips som gör att ni kommer långt på vägen. Lycka till <3

NOUW FRUKOSTEVENT

Igår började min morgon lite extra lyxigt med en frukost tillsammans med ett gäng bloggare som min bloggportal Nouw styrt ihop. Som ni vet gick vi dit tillsammans med @ellenwesterlund och när vi kom fram möttes vi av synen ovan. Tjejerna hade fixat så fint för oss och vi blev varmt bemötta.

Jag kände inte så många av bloggarna sedan innan men har läst fleras bloggar så det var roligt att träffa dem också såhär i verkliga livet. De som jag kände sedan innan var @jennyjungell och så såklart Ellen som ni ser på bilden ovan. Tjejen som står bredvid mig heter @FeliciaAminoff och är också en finlandssvensk bloggare, så kul att många finlandssvenska bloggare var bjudna på frukosten.

Frukosten bestod av croissanter, chiapudding och jordgubbar samt juicer. En riktig bloggvänlig frukost med andra ord. När vi kom fram hälsade vi på allihopa och så togs det en hel del bilder så som ni kan se. Kamerorna gick heta där i början, lite rolig syn när man samlar ett helt gäng bloggare framför ett vackert frukostbord och alla är i full gång med att ta bilder.

Här ser ni tjejerna som jobbar för Nouw och som styrt ihop hela frukosten. @tessb hade till och med flugit från Sverige till Helsingfors bara för att kunna träffa oss finska bloggare. Bilderna i detta inlägg är tagna av Nouw duktiga fotograf Joanna som jag tycker gjort ett grymt jobb.

På bilden ovan ser ni hela gänget som var med på frukosten. Det var verkligen superkul att få träffa allihopa och att nu veta lite mer om personerna bakom olika Nouw-bloggar. Såklart hinner man ju inte prata med alla under ett event men det känns ändå som att jag hann lära känna några bloggare.

Jag har ju bloggat på Nouw snart ett år och detta var mitt första evenemang tillsammans med dem. Att blogga kan ju bli lite ensamt ibland så det kändes väldigt bra att få träffa Nouw-teamet och nu i framtiden veta att jag kan höra av mig om det är något kring bloggen som jag funderar på.

Tog också upp med Tess om att många av er har svårt att ta er in på min blogg med jämna mellanrum så det ärendet har nu skickats vidare och borde hoppeligen vara löst snart. Stort tack till hela teamet på Nouw för en fin frukost <3