När blev jag en kreativ person?

I dag fick jag en aha-upplevelse på en kurs i Upphovsrätt som jag går just nu (förövrigt en otroligt intressant kurs). Vår föreläsare sade något i stil med: Det här gäller ju speciellt er som studerar och vill jobba i den kreativa branschen, vilket många av er redan gör. Fastän jag jobbat ett längre tag nu med media av olika slag så slog det mig först nu, att jag ju är en väldigt kreativ person på mitt eget sätt.  

IMG_2939.JPG

Jag har aldrig varit bra på att rita och teckna. Inte på att skapa något speciellt med mina händer för den delen heller. Däremot har jag allt mer hittat den kreativa delen i mig via media av dess olika former: foto, skrift, film, skapa hemsidor etc. Men på något konstigt vis har jag tänkt att man inte riktigt räknas in i den kreativa branschen om man inte kan skapa magiska målningar och skulpturer. Varför vet jag inte för hela mediabranschen med bland annat film och foto är ju minst lika kreativt som att måla! För att inte tala om skrift. Man får ju verkligen vara kreativ deluxe i skrift vilket jag älskar. 

Så i dag ställde jag mig frågan: När blev jag en kreativ person? Svaret på den frågan vet jag inte. Det har nog bara vuxit fram. Ju mer jag låtit min kreativa sida komma fram, desto starkare har den blivit. Det är som att den legat och pyst hela tiden och när jag slutade med idrotten blommade den kreativa sidan fram ännu starkare. Jag märker att min kreativitet inspireras mycket av min omgivning och att jag kan få så galet mycket idéer av att bara sitta på ett café och prata med en kompis eller bara blicka ut från fönstret, men även när jag sitter i bussen, går på gatan, lyssnar på intressanta poddar eller är på en intressant föreläsning som i dag. 

Det roligaste med att jobba i en kreativ bransch är att det kändes som att det inte riktigt finns några gränser, som att allt du kan komma på är möjligt att genomföra. Någonstans i det här kombinerat med friheten så känner jag att jag hittat min bransch där jag vill vara. Jag kommer nog aldrig bli en kreativ person som målar magiska teckningar men jag kommer vara en som bidrar med mycket annat. Det i kombination med hälsa och livsstilsfrågor. Här trivs jag och kommer hoppeligen göra det även i framtiden. 

Digital- eller papperskalender, vilken ska man välja?

Jag har alltid varit en person som använt mig av en papperskalender. Det har alltid varit viktigt för mig att ha en kalender eftersom det fungerat som ett verktyg till att både hålla koll på mitt liv och det jag ska göra men också som stresshantering eftersom jag då inte behövt oroa mig för att glömma något.

De senaste månaderna har jag däremot övergått till att använda en digital kalender och jag märker att det fungerar inte alls för mig. Visst är det skönt att ha med sig sin kalender hela tiden när man har den i mobilen, men samtidigt fungerar det inte som ett stressverktyg eftersom jag inte får skriva något för hand.

corinnekalender.jpg

Så nu har jag bestämt mig för att börja köra både och. Både ha min digitala kalender men också använda mig av min papperskalender. I papperskalendern kommer jag skriva ner dagens Att göra-lista för att sedan få sträcka av och verkligen känna att jag gjort klart något. I den digitala kommer jag skriva ner dagens struktur (arbetstider och föreläsningar jag måste gå på) samt möten eftersom jag då kan ha påminnelser på mobilen.

Nu kanske någon av er funderar varför jag skriver ett helt inlägg om kalendrar? Det är för att det är ett så himla viktigt redskap för mig och jag tror det kan vara en grej man kanske inte tänker på att reflektera om. Därför ville jag skriva om detta för att också påminna dig som läser om att utvärdera dina verktyg så att du hittar det som passar dig bäst.

Använder du en digital eller en papperskalender? Vilken fungerar bäst för dig?

Äntligen dags för Blogathon!

Hej kära ni. Jag sitter just nu i bilen påväg till Lojo efter ännu en hektisk dag. Trodde verkligen saker skulle lugna ner sig men så har tyvärr inte varit fallet. Nåväl hursomhelst. I dag händer något jag länge väntat på, det är nämligen dags för ännu ett Blogathon! 

blogathon.jpg
blogathonlojo.jpg

Ni kanske minns konceptet? Det är en grej som Kugge, Jennifer, Malin och jag kommit på och gjort en gång förut. För exakt ett halvår sedan åkte vi senast ut till Lojo för att spendera ett dygn i bloggandets och egenföretagandes tecken. Det dygnet gav mig så himla mycket senast och jag har verkligen sett fram emot att få vara med om detta snart igen. 

I dag är det äntligen dags och vi är ett gäng taggade tjejer som sitter här i bilen. Jag ser fram emot detta på så många sätt, både för att få umgås med tjejerna och ta det lite lugnt (behövs verkligen just nu) och dessutom att få ta tag i en lång to-do lista som samlat på sig alldeles för många punkter. 

blogathoncorinne.jpg

 Denna gång kommer jag fokusera både på bloggen och alla detaljer kring den, på frilansande men även på plugget. Vi har nämligen fruktansvärt mycket att läsa och skriva i denna period. Det känns så skönt att få ta tag i punkterna på min lista och tror att det här dygnet kommer få mig att känna mig så mycket mer i fas än jag gör just nu. 

Tack förresten för intressanta kommentarer till måndagens inlägg, fortsätt gärna tycka till om ämnet! :)

Studera kostrådgivning vid Bergklint education på distans

För ett tag sedan fick jag en fråga om jag kunde berätta mer om utbildningen som jag gått på distans vid den svenska skolan Bergklint Education. Under hela år 2015 studerade jag till livsstils - och kostrådgivare samt hälsoinspiratör vid Bergklint och tänkte i dag berätta mer om utbildningen och mina tankar och erfarenheter kring den. Dock kommer jag endast fokusera på kostrådgivningen i detta inlägg, eftersom det var det läsaren specifikt efterfrågade, men kommentera gärna om du vill att jag skriver om de andra delarna också!

Studera kostrådgivning på distans

Utbildningen gick helt och hållet på distans och varade som sagt i ett år. När man är klar med utbildningen blir man diplomerad kostrådgivare och därmed godkänd och kvalitetssäkrad av Kroppsterapeuternas yrkesförbund. Spana in deras hemsida för info om kostnader mm.

Utbildningen var uppdelad i olika sektioner enligt ämne och hade en del tillhörande kurslitteratur som man skulle läsa för att både lära sig och klara uppgifterna. Kursböckerna var ganska dyra men har visats sig i efterhand vara värt priset eftersom jag använder dem ofta än i dag.

datorkalender.jpg

Att studera på distans tyckte inte jag var något problem överhuvudtaget så länge man har tillräckligt självdisciplin och planerar så att man hinner läsa allt och göra alla uppgifter. Det gäller ju verkligen att du vill lära dig och lägger ner den tid det krävs för dig för att förstå vad du läser och göra klart uppgifterna ordentligt.

Mina tankar om kostrådgivningsdelen i utbildningen

Utbildningen var en bra start och grund för att bli kostrådgivare. Man gick igenom det viktigaste och jag tycker man lärde sig på ett bra sätt tack vare utbildningens upplägg och inlärningsmetod. Lärarna var väldigt trevliga och hjälpsamma.

Min personliga åsikt är dock att man inte bara kan läsa kostrådgivning på Bergklint Education utan att ha tidigare erfarenhet och utbildning, och sedan direkt hoppa in i arbetslivet och börja arbeta som kostrådgivare. Jag tycker inte man gick igenom tillräckligt mycket och avancerat för att få kunskapen som krävs för att börja rådgöra hur andra människor ska äta. Men detta är som sagt bara min egen åsikt.

Att studera på distans

Mat och näring för oss människor är livsavgörande och jag tycker det är viktigt att man har kunskap och vet vad man gör innan man börjar rådgöra andra.

Eftersom jag kände att utbildningen inte var helt tillräckligt valde jag att söka in till en högskolekurs på Umeå Universitet för att komplettera. Den kursen heter Kost vid träning och bestod av 15 högskolepoäng.

Den kursen var ett optimalt komplement till Bergklint Education och gick betydligt mer på djupet än vad vi gjort på Bergklint. Jag kan verkligen rekommendera att komplettera med denna kurs om du vill bli kostrådgivare och få bra och mångsidig kunskap i branschen. Dessutom kan du komplettera med fler avancerade kurser för att få en ännu bredare kompetens.

För och nackdelar med Bergklint Education kostrådgivning

Det som är bra med Bergklints utbildning är att den ger dig ett bevis på att du är utbildad och den lär dig det viktigaste. Som sagt tycker jag man ska komplettera den med något annat för att få tillräckligt kunskap. Visst är det lite jobbigare men jag lovar att det är värt det.

Jag har personligen inte valt att arbeta som kostrådgivare åtminstone just nu, men har däremot haft stor nytta av det till exempel när jag skapar mina recept för bloggen. Dessutom kan jag tänka mig att arbeta med det i framtiden och då få mer erfarenhet kring ämnet. Jag är väldigt glad för att jag gick utbildningen på Bergklint Education och upplever att utbildningen med alla de olika kategorierna inkluderat, gav mig väldigt mycket!

Har du funderat på utbildningen eller kanske redan gått den? Vad tyckte du om utbildningen?

Artiklar om mig och bloggen samt en fin utmärkelse

Hej kära ni och glad söndag! Har ni haft en fin helg? Min har varit härlig och bestått av en hel del kvalitetstid med kompisar. Ligger lite efter i det mesta just nu, både jobb och skola så i helgen har jag faktiskt jobbat i några timmar, vilket ju är ett undantag för mig. Nu ligger jag i fas igen så det känns skönt. I dag har jag tagit tag i alla skolarbeten som har deadline nu i veckan.

corinnesiljarodare.jpg

Nog om det. I dag tänkte jag tipsa om lite söndagsläsning åt er! Det är nämligen så att jag figurerat på lite olika håll senaste månaden.

Intervjuer med Influencers of Sweden & Ratata

I September fick jag veta att jag blivit utnämnd till månadens medlem för Oktober av min branschorganisation Influencers of Sweden. Det gjorde mig såklart superglad och gav en extra motivationskick. De gjorde en intervju med mig som blev till en artikel du hittar här. Den handlar mycket om min blogg och mina ambitioner med mina sociala kanaler samt vad medlemskapet i Inos betytt för mig.

Även finlandssvenska Ratata gjorde under denna månad en intervju med mig som resulterade i artikeln När välmåendet är viktigare än prestation. Det blev en riktigt fin artikel som behandlade allt från skidåkningen till mitt stora matintresse och tanken kring mina matrecept här på bloggen.

Känner mig ärad att bli intervjuad av dessa två och hoppas att du som läser tycker om artiklarna!

codexcorinne.jpg
codexcorinne-6386.jpg

Sist men inte minst har jag inte bara blivit intervjuad utan också skrivit en artikel. Om du råkar vara jurist eller juridikstuderande har du kunnat läsa min artikel "Framgångsreceptet för en energifylld höst” i Juristklubben Codexs medlemstidning. Den artikeln handlade mycket om att hitta en balans i vardagen. En del om prestationssamhället vi lever i och om hur viktigt det är med återhämtning. Är det någon av er som läser som råkat få hem tidningen?

Det känns väldigt roligt att bli uppmärksammad på detta vis och jag hoppas såklart att det inte var sista gången. Nu ska jag återgå till skolarbetet, vi hörs imorgon! <3

DRÖMMAR KAN GÅ I UPPFYLLELSE - GLAD EFTER LYCKAD FÖRELÄSNING

Jag har alltid drömt om att en dag skulle en del av mitt jobb bestå av att föreläsa. Om jag inte misstar mig har jag skrivit om detta inte bara en utan flera gånger här på bloggen. Sakta men säkert börjar denna dröm gå i uppfyllelse och med jämna mellanrum trillar de in roliga mail i min inkorg med frågor om föreläsningar. Varje gång får jag nypa mig i armen, för tänk att något som varit en dröm faktiskt kan gå i uppfyllelse.

Vad är det som jag gillar med föreläsandet? Många olika delar faktiskt, men framförallt den direkta kontakten till publiken. Att man kan se hur de reagerar och energin som sprids under föreläsningens gång. Att få inspirera och dela med mig av min kunskap, prata om sådant som ligger mig riktigt nära hjärtat och samtidigt utmana mig själv. För fastän jag gillar att föreläsa är det samtidigt rätt nervöst och pirrigt, men på ett bra sätt.

Foto: Rebecka Hägert

Foto: Rebecka Hägert

Som jag skrev tidigare var det idag dags för mig och Ellen att föreläsa. På dagens föreläsning satt det närmare 200 personer i publiken, vilket kändes riktigt stort. Det är den största publiken jag någonsin föreläst för, så det kändes häftigt. Att få föreläsa med Ellen är så roligt. Vi är ett fantastiskt team och jag tycker vi kompletterar varandra på så många vis. Efter föreläsningen kände jag mig så himla glad, hela jag bara sprudlade av energi och glädje.

Under dagens föreläsning pratade vi om fyra stora teman:

  • Att våga

  • Nätverkande

  • Personligt varumärke

  • Framtidsvisioner.

Foto: Caroline Frankesjö

Foto: Caroline Frankesjö

Våga gå din egen väg

Stora kategorier som vi kunde prata om i timmar. Vi fokuserade mycket kring temat att våga. Enligt mig är det så himla viktigt, att våga gå sin egen väg. Våga ta kontakt med den personen du tycker verkar intressant, oavsett om det är i ditt privata liv eller i arbetslivet. Att våga fråga efter hjälp, våga dela med sig av sin kunskap till andra, att våga testa sig fram, kanske ta en risk. Att våga lyckas men också misslyckas.

Jag tror verkligen inte att man någonsin kommer känna att man vågade för mycket. Tvärtom tror jag att man kan önska att man hade vågat. Jag får peppa mig själv nästan dagligen att våga ta klivet och göra saker som känns lite för spännande eller stora för att våga göra. När jag väl gör det är det en stor belöning i sig, oavsett hur slutresultatet blir.

I dag känns det åtminstone lite extra bra att vi vågade ställa oss där uppe på scen och prata om ämnen som står oss nära hjärtat. Jag hoppas det blir många fler föreläsningar även i framtiden! Nu ska jag kila över till mataffären och köpa mig en god chokladkaka, det är jag så värd idag. Kram!

Är du intresserad av att boka oss för en föreläsning eller vet någon som kan vara det, tveka då inte att ta kontakt. Här hittar du mina
kontaktuppgifter!

BLOGG, JOBB, OCH LIVET I ALLMÄNHET - SÅ SER LÄGET UT JUST NU

Jag tycker själv att det är intressant att läsa om vad som sker i andra människors liv. Det ger mig både inspiration samtidigt som det är intressant att få en inblick kring vad andra jobbar med och om de har några roliga projekt på gång.

Därför tänkte jag berätta om hur läget är för mig just nu med blogg, jobb och så en kort inblick i hur livet i allmänhet ser ut. Jag valde att inte ta med studier, för det finns verkligen inte så mycket kul att berätta där förutom att de rullar på som vanligt. 

Låter det bra?

kaffelatte.jpg

Bra flow och glädje med bloggen

Vi börjar med bloggen. Det känns som att jag har ett ganska bra flow på bloggen just nu. Jag har många idéer kring vad jag vill skriva om men som vanligt är det tiden som begränsar mig. Jag försöker jobba på att ha en ganska avslappnad inställning till bloggen, inte känna stress om ett inlägg, så som till exempel idag, kommer upp lite senare än tänkt osv. Det gör att min kreativitet och glädje hålls på topp. 

Jag jobbar just nu mycket med min matbank. Den hittar du när du trycker på sidan "Matrecept" högst upp på bloggen, och sedan kan du välja mellan matbankens olika kategorier. Förutom det håller jag på att förhandla kring samarbeten vilket är väldigt roligt. Överlag känns det så kul att blogga vilket jag hoppas även speglar av sig i inläggen!

glodlampa.jpg

Föreläsningar, artiklar och roliga uppdrag på jobbfronten

Nu ska vi kolla närmare på jobb. Eftersom jag valt att inte skriva om mitt halvtidsjobb här på bloggen så tänkte jag berätta om lite andra jobb jag håller på med. Jag är verkligen en person som gillar att ha många järn i elden och när jag känner att det finns extra tid och energi lägger jag den gärna på något roligt projekt. 

Denna höst ska jag föreläsa med Ellen plus att jag har en kund som jag bland annat skapar en webbsida åt, vilket jag trivs väldigt bra med. Förutom det har jag fått förfrågan att skriva några gästartiklar åt två tidningar samt några intervjuer som jag filar på. Mycket roliga uppdrag att lägga ner tid och energi på med andra ord!

Jag har även fixat med administrativa delar kring att kunna börja jobba mer med olika projekt. Bland annat har jag skapat en ny mailadress, så från och med nu får ni gärna skicka iväg ett mail på hello@corinnegronholm.com om ni har något på hjärtat. Blir alltid lika glad när någon av er läsare har skickat iväg ett mail åt mig. Oavsett vad du vill snacka om är du alltid välkommen att maila mig! <3

corinnegronholm.jpg

Behov av närhet, effektivitet och gemenskap

Sist men absolut inte minst, livet i allmänhet. Många pratar om att de känner sig så fyllda av energi just nu. Jag vet inte riktigt om jag kan skriva under på den punkten för min del. Däremot känner jag ett stort behov av att vara effektiv, vilket jag tacksamt tar emot för det brukar göra att jag får mycket gjort. Jag tar äntligen tag i saker jag skjutit upp och bockar av punkter på min to-do lista vilket gör att jag kan slappna av under helgerna. Så skönt. 

Samtidigt märker jag att jag har ett stort behov av gemenskap och närhet. Både att få krama om mina kompisar och prata länge i telefon med Laban. Ringa Fammo samt boka in en landehelg med mina föräldrar. Krypa upp i Labans famn när vi träffas och ha långa djupa men också roliga diskussioner med mina nära och kära. 

I övrigt känner jag att livet är rätt bra just nu. En del grejer går jag och oroar mig över, en del försöker jag släppa taget om och så njuter jag av det som känns bra. Jag känner mig lycklig och njuter av vad dagarna har att erbjuda. Jag försöker hålla en ganska lugn livsstil och att inte boka in för mycket i kalendern. Det gör att jag känner mig i en bra balans och därmed på gott humör. Så går mina tankar just nu!

Gillar du att läsa inlägg som detta, om blogg & jobb samt livet? Är det något du vill att jag ska berätta djupare om? Skriv gärna en kommentar eller klicka på det lilla hjärtat längst ner så vet jag närmare, kram!

FÖRSTA STEGEN MOT DET EGNA FÖRETAGET

corinnealbertina.jpg

Förra veckan fick jag beskedet om att jag tagit in mig på en kurs som går på en skola i Södra Sverige som jag väldigt gärna vill gå. Kursen vid namn Ekonomi, entreprenörskap och marknadsföring är en kurs som jag ser som ett steg närmare en av mina stora drömmar: Att starta och driva mitt egna företag. 

Du som följt med mig ett tag vet att jag alltid drömt om att bli entreprenör och att det är en dröm jag hela tiden jobbar mot. För att kunna driva ett företag känner jag att jag vill ha koll på de praktiska detaljerna. Trots att siffror inte är mitt starkaste ämne vill jag ändå läsa ekonomi och lära mig göra upp en hållbar affärsplan. Just detta kommer denna kurs handla om. 
 

Datorochblogg.jpg

När man studerar medieanalys, som jag gör, har man 30 studiepoäng som man får lägga på vilka kurser man vill. Jag har tidigare läst en kurs inom Digitala och Sociala Medier och kommer nu i höst gå kursen jag nämnde ovan som tillägg till mina andra kursen. Sedan har jag tänkt mig läsa någon fördjupande kurs inom samma ämne om det känns som att det behövs och intresserar mig.

Jag har tidigare skrivit om att man inte ska förvänta sig att kunskap kommer till en, utan att man själv ska söka upp den och just därför har jag sökt just denna kurs. Knappast kommer denna kurs göra mig helt redo att bli entreprenör men jag ser det åtminstone som ett viktig steg mot att starta mitt eget företag i framtiden. Nu håller jag tummarna att kursen blir givande och för med sig nya lärdomar!

Finns de några fler därute som drömmer om att starta eget eller kanske redan gjort det? :)

FÖRSTA GÅNGEN SEMESTER - PÅ 10 ÅR

corinnevilar.jpg

Minns ni att jag berättade för några veckor sedan att livet kommer ändras rätt mycket under de kommande veckorna? Då var allt ännu lite oklart men nu har saker klarnat vilket innebär att jag äntligen kan berätta om det till er. 

För första gången på över 10 år, vilket är en riktigt lång tid, ska jag ha semester! Alltså ett riktigt lov, där jag är ledig flera veckor i sträck och inte har några måsten. När detta blev klart blev jag tårögd, för jag kan inte minnas en sommar som inte bestått av en hel del olika måsten och krav.

blomblad.jpg

Nu kanske någon undrar vad jag har gjort i 10 års tid under somrarna? Jag började jobba som väldigt ung, tror jag var kring 13 år när jag fick mitt första jobb som hjälptränare på en seglingsklubb. Sedan den sommaren har jag jobbat bland annat som seglingstränare, barnlägerledare, restaurangpersonal, försäkringsrådgivare osv. 

Dessutom har jag alltid haft elitidrotten som tagit enormt mycket tid och som begränsat sommaren väldigt mycket. Varje dag har planerats enligt att hela ekvationen med jobb, träning, sömn och mat ska gå ihop. Att vara elitidrottare är otroligt kul men det är absolut inte så glassigt som många verkar tro. Bakom varje idrottare finns enormt mycket träning, uppoffringar och planering. Det är inget man bara glider runt och blir.

corinneugnsholmen.jpg

I år har min takt varit hög, med både studier och jobb. Det har också varit väldigt roligt och jag har varit noga med att alltid ha med återhämtning för att klara av den takten jag haft. Ibland har det ändå blivit för mycket vilket jag varit väl medveten om. Redan för några månader sedan bestämde jag mig för att spara pengar och göra mitt allt för att med gott samvete kunna vara ledig i sommar. Känslan att nu klarat detta känns så bra. 

Jag är oerhört tacksam över att jag har haft möjligheten att jobba såhär många somrar. Att ha ett sommarjobb är inget man ska ta som en självklarhet, det är svårt att nuförtiden få något jobb överhuvudtaget. Dock känner jag nu att denna semester verkligen behövs. Jag behöver tiden att bara ta det lugnt och leva livet utan måsten. Jag kommer njuta så tusan av detta. 

Jag lovade även berätta var jag befinner mig idag och det är inget dåligt ställe, jag är nämligen i Bryssel. Jag är bjuden på denna resa av Nils Torvalds team, som någon kanske minns jobbade jag med honom under presidentvalet. Det är full rulle här, men jag ska berätta mer imorgon. Ville bara berätta åt er om min semesterlycka. Det känns så overkligt och samtidigt så fantastiskt.

LÄGG TYDLIGA GRÄNSER I DITT ARBETE - FÖR DITT EGET VÄLMÅENDE

corinnejobbar.jpg

Vi lever i ett samhälle där vi ständigt är uppkopplade. Skulle man vilja, kunde man konstant jobba och tänka på jobbet, vilket många säkert också gör, vare sig de vill det eller inte. Man kollar mailen på kvällarna, svarar på arbetsrelaterade meddelande och kollar upp något som har med jobbet att göra. 

Idag har jag fått äran att gästa min branschorganisation Influencers of Swedens Instagram-konto där jag pratat om att skilja på jobb och fritid. Där pratar jag bland annat om att man måste sätta tydliga gränser när man inte jobbar, för sin egen skull. 

Apelsinjuice & dator.jpg

Jag tror många faller ner i fällan speciellt under kvällarna när de varit på jobb en hel dag. Någon kollega jobbar sent och kanske sms:ar dig angående något på jobbet och du tänker att du bara ska svara på det ena meddelandet. Ett meddelande blir till flera och vips har du lagt tjugo minuter på någon jobbgrej du lika bra kunde tagit imorgon. Vad händer med din hjärna då? Jo du börjar fundera på allt du borde göra imorgon, vad du måste komma ihåg osv. Känner du igen dig?

Tre tips för att lägga tydliga gränser

  1. Lägg upp en tid när du ska sluta jobba och bestäm dig därefter att inte gå in på mailen, läsa arbetsrelaterade sms eller svara på meddelanden som har med jobbet att göra. Håll din egen gräns och gör saker som får dig att tänka på annat.

  2. Var tydlig med dina kollegor om att du ogärna vill påminnas om arbetsrelaterade saker på din fritid. Detta kan ibland få folk att reagera men det är verkligen viktigt för din egen orks skull att få koppla bort jobbet på fritiden. Detta kan även vara en bra sak att ta upp på arbetet att ni ska respektera varandras fritid, för allas välmåendes skull.

  3. Ha tålamod med både dig själv och dina kollegor. Ibland kanske du råkar kolla ett mail fastän du är ledig, eller så ringer din kollega sent på kvällen utan att tänka på saken. Ingen förändring sker under en natt och det är bra att påminna dig själv och kollegorna om att arbetsrelaterat sköter man på arbetstid och fritid är fritid.

Det viktigaste av allt: Påminn dig själv om att du inte behöver vara tillgänglig hela tiden. Man behöver inte svara och reagera genast. Såklart finns det undantag men det ska int ske hela tiden varje dag. Lägg tydliga gränser, de kommer gynna dig både i framtiden och i längden!