Att vara modig är att våga visa sig sårbar

Egentligen är den modigaste den som vågar vara sårbar.

Denna mening hörde jag på radion för ett tag sedan och de orden har fastnat i mitt minne sedan dess. Jag har funderat mycket på det, snurrat på orden fram och tillbaka.

 Att vara modig är att våga visa sig sårbar

Att vara modig är att våga visa sig sårbar

— Du är ju så modig som vågade ge kärleken en ny chans efter allt du varit med om. Sade Kugge så fint åt mig en dag i somras när vi gick igenom bra saker som hänt under år 2018. Även hennes ord har fastnat i mitt minne.

För visst är det så, att den som egentligen är modig är den som vågar visa sig sårbar. Som vågar känna, älska och hoppas på något som antingen kan bli himmel eller helvete. Speciellt i kärlek är det svårt, för du kan inte bestämma på förhand hur framtiden kommer bli. Du måste bara vänta, se och lita på den andra.

Jag hoppas ändå att vi fortsätter vara modiga och våga visa oss sårbara. För med sårbarheten kommer också de finaste av känslor. Det kanske känns som det läskigaste som finns att ge sitt hjärta till någon annan utan att egentligen kunna påverka hur den personen kommer ta hand om det. Men det är endast genom att våga prova som vi kan veta och när det går bra och  i detta fall kärleken flödar och du känner värme blandat med tusentals fjärilar så kommer det vara värt det alla gånger om.

Att vara modig behöver inte betyda att man är den som alltid vågar göra de läskigaste sakerna eller ta sig an de största av uppdrag. Att vara modig är så mycket mer. Att visa sig sårbar, älska och chansa. Låt oss fortsätta vara modiga, på alla sätt och vis. <3

Om att lita på magkänslan

Lita på din magkänsla. Påminde Laban mig om för några dagar sedan när jag funderade på ett beslut jag egentligen borde tagit flera veckor sedan. Hans ord träffade så rätt. För jag visste ju hela tiden svaret på det jag funderade på, min magkänsla hade ju berättat det åt mig för länge sedan. 

IMG_0561.JPG

Till sist tog jag beslutet och meddelade mitt svar och som ni säkert kan räkna ut lättade en stor sten från hjärtat. Jag har alltid trott på min magkänsla och hittills har den, så långt jag kan minnas, visats sig vara rätt i slutändan. Det skrev jag bland annat om när jag berättade om vad jag lärt mig under mina tjugofyra år i inlägget Våga lita på magkänslan.

Vad just det här beslutet som jag tog i igår handlar om kan jag inte riktigt skriva såhär i detalj men jag kan säga så mycket att det egentligen är ett erbjudande som kunde haft väldigt positiv inverkning på både mina studier och arbetskarriär. Fina möjligheter och ett häftigt äventyr. Men det fanns för mycket som inte stämde in just nu. Magkänslan var för stark och just nu kändes det inte rätt. 

corinnemagkansla.jpg

Även de läskigare besluten måste tas och rådet att följa sin magkänsla är troligen det bästa man kan få. Visst behöver, åtminstone jag, få bolla stora och små beslut med de som jag vet att vill mitt allra bästa och som jag litar på. Men när det sista avgörande beslutet ska tas, så är det i mina händer. Det är jag som tar de stora besluten i mitt liv. Då vet jag att det blir bäst när jag vågar lita på min magkänsla.

Brukar du lita på din magkänsla?

Några viktiga tankar från hjärtat

alskardig.jpg

Att våga berätta om sin rädsla är första steget att börja övervinna den. Berätta om din rädsla för någon du litar på.  

Att ge sitt hjärta åt någon är både det läskigaste och finaste som finns. Men det är bara genom att våga som vi kan få uppleva den finaste av kärlek och de finaste av känslor. Var rädd om ditt hjärta och även om den personens hjärta som vågar ge sitt hjärta åt dig. Det är ju det finaste av gåvor man kan få.

Kramar. Jag tror att alla mår bra av kramar. Kramas ofta, mycket och länge.  

Sakta ner på takten. Man tenderar lätt att gå lite för fort, tänka lite för fort och andas lite för fort. Kom ihåg att livet inte ska vara något man bara stressar igenom för att överleva. Det är något man ska leva. Att stanna upp och sakta ner takten gör så gott. <3 

 

Är min blogg äkta eller en förskönad version av livet? - Mina tankar kring att bidra till perfektionshets

Senaste tiden har jag fått frågor av kompisar, journalister och andra bloggare kring min syn på hur viktigt jag tycker det är att min blogg visar det ärliga och riktiga livet och inte en förskönad version. För mig har svaret alltid varit detsamma, jag vill inte visa upp en förskönad version utan jag vill visa det ärliga och riktiga livet. Med allt vad det innebär.  

Jag tycker vi har tillräckligt med perfektionshets i vårt samhälle, inte minst inom mediabranschen. Jag blir genuint arg och frustrerad när jag ser hur fotografer eller andra personer inom mediebranschen väljer att redigera bort rynkor på en bild, för att personen på bilden ska se piggare eller yngre ut. Jag tycker det är fel.

corinnesjo.jpg

Förbättra bilden, men aldrig förändra innehållet

Samma gäller i allmänhet all form av “ta bort eller ersätta redigering”, det vill säga att ta bort finnar, prickar, ändra kroppsform osv. Enligt mig finns det ingen nytta vid det utan jag ser istället bara en negativ sida och det är att det bidrar till perfektions-hets. Personligen är det inget jag vill understöda.

Detta är något som till exempel Jennifer funderade kring när hon publicerade en bild på hennes Instagram där hon uppmärksammade faktumet att jag valt att inte redigera bort hennes prickar i ansiktet när jag fotat och redigerat bilden på henne. En bild som genererade i en bra diskussion mellan flera i branschen, som alla hade lite olika tankar. Personligen hade jag aldrig ens tänkt tanken att ta bort prickarna i hennes ansikte, för jag tycker att hon är vacker precis som hon är.

Corinnegronholm.jpg

Jag anser att det är okej att redigera en bild med att bland annat dra upp ljuset, förstärka färger osv. för att få till en fin och vacker bild. Kanske göra en bild svartvit för att rädda den om den annars inte kan användas på grund av att det använts fel inställningar på kameran som gjort bilden överexponerad. Men där går min gräns, själva innehållet ska vara det samma. Bilden ska alltid vara verkligheten.

cafehemma.jpg

En äkta blogg med åsikter som jag står för

Bloggen då? Visar jag en förskönad del av livet här? Mitt ärliga svar är nej. Det finns inget försköningsfilter på denna blogg. Det är hela min poäng med bloggen, att det ska vara ärligt och äkta. Visst går jag till caféer med fotovänlig mat, men det är inte för att det ska vara fint på bild, utan för att jag tycker det är gott.

Visst skriver jag att en dag har varit fantastiskt, men det är för att jag tycker det. Samtidigt skriver jag också om något är tungt eller känns trist, vilket jag hoppas ni märkt av. Jag har inget behov att måla upp mitt liv som perfekt, för det är det inte. Men jag tycker om mitt liv och allt vad det innebär samtidigt som jag accepterar att det ibland också känns orättvist och tungt.

kaffecorinnelaban.jpg

En del privata saker hör inte hemma på bloggen

Det finns saker som inte syns här på bloggen, till exempel sådant som jag ser som privat. Orsaken varför jag väljer att inte skriva om dem är inte för att försköna livet utan för att det är privat. Det är inte bara saker som är jobbiga utan även sådant som är fantastiskt, men ändå väljer jag att inte skriva om det.

Ett ganska enkelt exempel är mitt förhållande, som jag skriver relativt lite om. Det är inte för att det är dåligt, tvärtom, utan för att det är i respekt för Laban som inte vill att jag skriver om vårt förhållande. Allt som händer mellan oss, oavsett om det är glatt eller ledsamt hör inte automatiskt hemma här på bloggen.

Corinneekenas.jpg

Så för att summera hela detta inlägg vill jag säga såhär: På den här bloggen vill jag visa upp ärliga och äkta delar av livet. Bilderna ni får se är redigerade men aldrig retuscherade. De finnar jag har, de finnarna får ni också se. Jag väljer att skriva om både bra och dåliga saker för att jag tycker det är viktigt att inte bidra till perfektions-hets och för att jag inte vill måla upp en orealistisk bild av mig själv eller mitt liv. Det är vad jag kommit fram till att är viktigt för mig och den bilden jag vill visa utåt.

 Nu vill jag höra dina åsikter! Vad tänker och känner du? Tycker du jag resonerar klokt eller håller du inte med mig? Kommentarsfältet är öppet för alla former av åsikter så låt oss diskutera! 

ENGAGEMANG, KVALITETSTID OCH DET FINA I DET ENKLA

Hej kära ni. Jag försöker allt mer planera och ha ett långsiktigt tänk kring inlägg och inläggsidéer. Men ibland får jag bara så lust att skriva om något helt annat vilket slutar i att jag struntar i planen och kör på känsla. Ibland blir egentligen rätt ofta.

corinnesilja.jpg

Idag är en sådan dag. Det känns som att det snurrar så mycket tankar att jag vill skriva av mig lite. Jag tänker mig ändå att det är en del av charmen i min blogg, att inte alla inlägg är tidsinställda och skrivna i förväg utan istället är det mer känsla och spontanitet som gäller här,  utan att det går ut över kvaliteten förstås. Hoppas ni också gillar det.

steriksplan.jpg

Igår var det valdag i Sverige vilket knappast undgått någon. Jag tänker dock inte kommentera eller skriva desto mera om politik, känner att jag vill hålla bloggen så fri från politik som möjligt. 

Det som jag dock vill lyfta upp en kort sväng är engagemanget som synts i och med det svenska valet. Jag har både blivit glad och förundrad kring hur många som på något vis engagerat sig eller uppmuntrat andra kring att bland annat rösta. Jag hoppas detta är en trend som fortsätter även i kommande val, oavsett om det sker i Finland, Sverige eller något annat land. Så viktigt att använda sin röst och rösta.

filmkvall.jpg

Igår följde jag och Laban med valet samtidigt som vi växlade mellan att följa med läget och se på serier. Prioriterade vår gemensamma tid som är så värdefull. Dessutom hade vi fixat ihop en godisbricka som vi satt och mumsade på. På brickan fanns ost, päron och mörkchoklad. Satte verkligen pricken över i:et på kvällen. 

Vi försökte gå och lägga oss i tid i och med en tidig måndag morgon men det var lika svårt som vanligt. En del av mig skulle helst stanna uppe hela natten i hopp om att morgondagen skulle komma långsammare då det igen är dags att säga hejdå för denna helg. 

jennifersilja.jpg

På tal om helg så kom jag precis ihåg när jag skrev detta, att jag inte berättat någonting om helgen utan gick direkt på söndagen. Vi backar bandet lite till torsdag då jag och Jennifer tog båten över till Stockholm, vilket ni kanske redan sett på min Instagram.

Så mysigt att få spendera kvalitetstid med henne. Vi fick ett riktigt lyxrum och blev bortskämda med god mat på båten, så oss gick det verkligen ingen nöd på. Dessutom fick vi jobba i en skön miljö vilket resulterade i att en rad olika saker blev klara, bästa sättet att börja helgen på. Jag försöker verkligen göra klart måsten på vardagarna för att kunna slappna av på helgerna, vilket lyckas ibland men inte alltid.

gronaaangar.jpg

Vi kom fram till Stockholm på fredag morgon. Jag jobbade distans och på kvällen kunde både jag och Laban ta helg. Vår helg bestod av lite av varje, temat för helgen var att ta det lugnt vilket jag tycker vi lyckades bra med. Det blev en del kompishäng både i form av brunch och eftermiddagsfika samt promenad och träning. Övriga tiden av helgen spenderades med mys i soffan framför inte bara en utan två serier (tips kommer om ett tag!) och mycket god mat och kvalitetstid. Ibland behövs det inget extra för att en helg ska kännas helt perfekt.

Jag tror verkligen det gör så gott att kunna uppskatta även de enklaste stunder. Inte alltid kräva att allt ska vara speciellt och häftigt. Att man kan njuta och se det värdefulla i en varm famn och en bra serie på en lördag kväll. Att man aldrig bör ta det för givet, utan istället alltid se och uppskatta det fina i det enkla. 

flygplan.jpg

Nu är jag tillbaka i Helsingfors och i veckan väntar lite av varje. Imorgon ska vi föreläsa på ett gymnasium med Ellen. Det ser jag mycket fram emot. Vi har allting klart och planerat vilket känns skönt. Ett sista möte över telefon ännu ikväll för att gå igenom de avslutande detaljerna.

Vi fungerar rätt så lika med Ellen gällande hur mycket vi vill öva och planera på förhand. Det är skönt för då är båda nöjda och vi sparar både mycket tid och energi. Nu ska vi ringas om en minut så det är dags för mig att sluta skriva. Hoppas ni fått en grym start på den nya veckan, kram! 

Vad tänker du på idag? Har du också en måndag som fått tankarna att gå på högvarv? 

HUR MYCKET DU DOFTAR PÅVERKAR MIG OCH MÅNGA ANDRA

Jag har alltid varit rätt känslig för parfymer och starka dofter. För varje år som går märker jag att jag blir känsligare och har på senaste tiden reagerat rätt mycket på starka dofter vilket resulterar i att jag får svårt att andas. Idag vill jag lyfta fram en aspekt som många kanske inte tänker på, men som påverkar min och många andras liv varje dag. 

sparvagn.jpg
sparvagndoft.jpg

Jag åker ofta kollektivtrafik. Ibland går det bra, ibland slutar det med att jag knappt kan andas och antingen måste stiga av i förtid eller byta plats. Varför? Jo för att någon passagerare i närheten använder alldeles för mycket parfym. 

Lagom är bäst

Jag tror många kanske inte ens tänker på det, att en för stor mängd parfym kan orsaka andningssvårigheter för någon annan, vilket jag förstår. Jag tycker inte att alla borde sluta använda parfym, men jag tycker man kunde fundera på om det räcker att bara ta lite parfym istället för att spruta på så mycket att det bildas ett parfymmoln runtomkring en, i varje fall om du ska vistas i offentliga miljöer. Lagom är bäst helt enkelt.

Detta är inte ett inlägg där jag vill komma med pekpinnar, utan bara lyfta fram en aspekt som man kanske glömmer bort ibland. Så nästa gång du använder parfym, tänk på hur mycket du tar på dig. Kanske du kunde minimera mängden lite så att de som är känsliga för starka dofter inte påverkas? 

Tänker du på hur mycket parfym du använder eller är detta något du kanske aldrig tänkt på eller märkt av? Dela gärna med dig! :) 

MÅNGA ORSAKER TILL ATT VÄLJA SMÅFÖRETAGARE FRAMFÖR KEDJA

Idag är det den nationella företagardagen i Finland. Jag tycker det är fint med en sådan dag, för det påminner oss om hur viktigt det är att vi har en god företagsamhet i Finland. Som ni vet drömmer jag själv om att starta eget företag, och jobbar redan nu delvis med frilans, vilket gör att detta är ett ämne som står mig nära hjärtat. Det bor verkligen en entreprenör inom mig och jag kommer varje vecka på nya idéer som jag skulle vilja utveckla. 

Idag tänkte jag dock inte skriva om mig och mitt företagande utan mer om andra företagare och mina tankar kring företagsamhet. Speciellt vill jag påminna er om en sak som jag tycker är så viktig, nämligen att alltid välja ett företag i din närhet framför en kedja. 

corinnegronholm.jpg
crepperiet.jpg

Många orsaker till att välja och stödja företagare

Det finns så många gånger vi kan välja en småföretagare framför en butikskedja. Att satsa på närproducerat är till exempel ett enkelt alternativ. Köp dina ägg från den lokala bonden och mjölet från en gård i närheten. Satsa på att köpa dina kläder, möbler och andra saker från småföretagare. Förutom att du stöder företagare brukar det dessutom innebära att man hittar mer unika saker som de flesta inte har. 

Ett annat sätt att understöda en företagare eller frilansare är att sprida budskapet om att de finns. Gilla inlägg på sociala medier och dela det du tycker om. För mig är det till exempel guldvärt varje gång någon av er väljer att gilla och kommentera mina inlägg både här på bloggen och på sociala medier. De ger mig både motivation och större spridning. Ett litet klick betyder mycket!

För mig har det också blivit ett viktigt tema här på bloggen, att så mycket som möjligt satsa på samarbeten med småföretagare. Det känns så rätt att lyfta och samarbeta med mindre företag så som Hövding och Spark Sustainability. Dessutom försöker jag anlita mina vänner som är företagare så långt jag kan framför att välja en större kedja. Det finns så många val man kan ta för att gynna företagsamhet. 

Kaffeochtryffel.jpg
Kaffe och tryffel.jpg

Alltid godare kaffe och mat

Avslutande måste jag lyfta upp ännu en till aspekt varför jag tycker man ska välja företagare framför kedjor och det är när det gäller restauranger och caféer. I nästan 9 fall av 10 har jag alltid kommit ut som nöjdast när jag varit på ett café eller en restaurang som drivs av en driven entreprenör.

I mindre caféer och restauranger kan man verkligen se att det är mycket hjärta och energi i hela verksamheten. Kaffet smakar alltid lika godare och maten lite bättre. Så nästa gång du är fikasugen, prova då det där lilla cafét på hörnet istället för den vanliga kedjan. 

Brukar du tänka på att välja företagare framför stora kedjor?

DET ABSOLUT BÄSTA MED SVERIGE OCH FINLAND

Hej kära ni. Idag tänkte jag passa på att svara på ytterligare två frågor från min frågestund. De frågorna löd så här: 

Vad är det absolut bästa med Sverige? Och vad är det absolut bästa med Finland?

Två frågor som fick tankarna att snurra riktigt mycket. Jag har ju bott flera år i båda länderna så har verkligen haft tid på mig att bilda en tydlig uppfattning och till slut kom jag fram till detta. 

sverige.jpg

Det absolut bästa med Sverige och Finland

 • Det absolut bästa med Sverige är den varma och hjärtliga stämningen. I Sverige har jag lärt mig att det är okej att prata om hur man mår, hur man känner och vad man tänker på. Det känns som att det är mer okej att fråga efter hjälp när man inte klarar något själv. I Sverige uppmuntras man verkligen att visa sina känslor och inte gömma undan dem fastän de kan vara jobbigt. Dock måste jag säga att jag tycker vi blivit så mycket bättre på detta även i Finland. Kanske vi lärt oss lite av svenskarna?

 • Det absolut bästa med Finland är ärligheten. I Finland känner man direkt om någon är genuint intresserad av dig som person, vilket är något jag ibland kan sakna speciellt i Stockholm. I Finland är man mer rak på sak. Det uppskattar jag enormt mycket. Tycker inte om känslan när jag inte vet vad en person egentligen tycker och tänker. I Finland behöver man ofta inte bädda in saker i sidensjalar för att kunna säga vad man tycker utan ärlighet tas oftast emot med öppna armar.

Förutom den känsliga delen har länderna såklart även andra bra sidor. Gemensamt för båda två är ju bland annat att det är länder som lever i fred, har ett välfungerande skolsystem, de flesta har ett hem och ett arbete, det är rent på gatorna och så vidare. Saker man absolut inte ska ta för givet. Men nu tänkte jag tänka lite utanför boxen och nämna ytterligare några positiva sidor förutom ovanstående. 

Topp tre med båda länder är...  

finskaskargarden.jpg

I Finland  

 • Finska skärgården. Det vackraste som finns. Jag vet inte hur jag någonsin ska kunna förklara min kärlek till den finska skärgården. Jag älskar havet, dofterna, husen, stämningen (faktumet att alla hälsar på varandra när man kör båt!) och framförallt den vackra omgivningen. Så mycket hjärta till finska skärgården. 

barosund.jpg

Fika och kaffe. Fastän många pratar om ” Swedish fika” så måste jag säga att enligt mig är Finland bättre på fika och kaffe. (Sorry alla svenskar hehe.) I Finland är det lätt att hitta hembakat på flera caféer vilker jag uppskattar enormt mycket. I Sverige känns det som att man mest kör på färdiglagat, men såklart finns det även undantag. Men här får Finland verkligen ett stort plus från mig!  

Skolan och kunskapen. Det känns som att man i Finland verkligen får en stor gåva när man får gå där i skolan. Lära sig om livet och världen. Om historia och att uppskatta det vi har. Om att respektera (!) varandra. Om att ta ansvar och lära sig många språk som hjälper oss att kommunicera med andra länders medborgare. I den finska skolan har man betydligt mer krav på eleverna vilket jag märkte tydligt när jag bytte från finska skolsystemet till svenska. 

sverigeflagga.jpg

I Sverige...  

Nytänkandet och nyfikenheten. Det känns ofta som att man i Sverige ligger steget före. Här uppmuntrar man till entreprenörskap på ett helt annat vis. Man delar med sig av kunskap till varandra och det känns som att ingen dröm är för stor. Det förvånar mig inte alls att många framgångsrika personer och företag är från Sverige med tanke på just nytänkandet och nyfikenheten jag upplever i landet.  

svenskafjall.jpg

Skidbackarna och fjällen. Sverige har verkligen så fina fjäll och backar. Dessutom finns de flera att välja mellan vilket gör det ännu bättre. Dessutom satsar man på skidanläggningarna så att de hela tiden hålls fräscha och attraktiva. Fjällen är inte bara fina under vinter utan året om vilket gör det hela ännu bättre. Jag hoppas verkligen jag hinner spendera någon helg i vinter i svenska fjällen. 

topptur.jpg
fjalla.jpg

 • Svenska språket. Fastän jag kan prata relativt mycket svenska om dagarna i Finland så uppskattar jag verkligen att få prata svenska hela tiden i Sverige. Det är svårt att förklara men det känns verkligen så skönt att få prata mitt modersmål när jag känner för det. 

corinneskane.jpg

Två hemland?

Jag märker att både Sverige & Finland känns som någon form av hemland åt mig. Finland är landet jag föddes och växte upp i. Landet jag identifierar mig som person i. Jag kommer alltid vara finsk, oavsett om jag så skulle bo resten av mitt liv i Sverige så kommer ingen kunna ta det finska ifrån mig. Men i Sverige känner jag mig också hemma. 

Sverige är landet dit jag kom som ungdom och flyttade ifrån som vuxen. Där lärde jag mig att bli helt självständig. Landet där jag tvekat otroligt mycket på mig själv och vem jag är. Landet där jag fått svaret på många av dessa frågor. Så på något vis känner jag att jag har två hemland. Speciellt nu när jag har Laban i Sverige. 

Avslutande kan jag konstatera att denna fråga väckte väldigt mycket tankar i mig med tanke på inläggets längd. Nu ska jag dock sluta här och inte fortsätta skriva på. Hörs imorgon!

Ps. Gillade du det här inlägget? Klicka gärna då på det lilla hjärtat nedan så jag vet vilka inlägg som ni gillar och inte gillar. <3

DETTA HYLLAR JAG IDAG

vitablommor.jpg

Igår hade jag en rent ut sagt riktig skitdag. Dock fick dagen ett fint slut när jag mötte upp en kompis på kvällen och spenderade en supermysig kväll ihop. Gick till slut och la mig med ett leende på läpparna tack vare den fina kvällen. Idag har jag däremot haft en mycket bättre dag och tänkte passa på att hylla tre saker jag tycker är så bra att de är värt ett helt inlägg. 

 • Röstmeddelanden. Hur bra är inte denna uppfinning? Jag skickar nog iväg minst 5-10 röstmeddelanden på WhatsApp per dag och ibland tredubbelt mer. Det känns verkligen som ett superbra sätt att hålla kontakten med sina vänner. Som ett telefonsamtal i lugn och ro. Någon annan som gillar röstmeddelanden? 
   
 • Företag som tar ansvar. Allt fler företag börjar ta sitt ansvar angående klimatförändringen. Just nu kan man se allt från reklamer & listor hur företaget jobbar för miljön skull, små påminnelser hur man som konsument kan handla klimatvänligare osv. Fastän det är massor med jobb framför känner jag stor glädje över att vi är på rätt väg!
   
 • Människor som stöttar och peppar varandra. Idag är jag extra tacksam för mina vänner. Speciellt igår hjälpte många av mina vänner mig att bli på bättre humör med många fina peppande ord. Samtidigt läser jag i Facebookgrupper om människor som delar med sig av vad de åstadkommit eller vad de drömmer om och hur de möts av kommentarer med tips, råd och pepp. Det tycker jag är så fint, kan aldrig bli för mycket kärlek och pepp. 

  Min plan för idag var att skriva ett kortare blogginlägg i och med att de senaste inläggen blivit rätt så långa. Därmed sätter jag punkt här för denna gång med en fråga till dig: Vad hyllar du idag? 

 

FYRA FUNDERINGAR JAG HAR IDAG

corinnesommar.jpg

Hej och glad fredag! Hoppas ni haft en fin dag hittills. Jag och Laban har haft en riktig fixardag och har pysslat på med tvätt och annat som bör fixas. Skönt att få lite saker gjort. Idag har jag gått och funderat på lite olika grejer och tänkte dela med mig av några av dem till er! 

 • Hur tudelad jag känner mig angående denna värme vi har just nu. En del av mig vill njuta fullt ut av det fina vädret eftersom det är så ovanligt att det är så varmt samtidigt som en annan del av mig också förstår att det är bra att göra annat än bara ligga i solen. Samtidigt funderar jag även på att fastän dessa varma veckor är så härliga så är det samtidigt ett tecken på att något är väldigt fel. Så här varmt borde det egentligen inte vara. Någon som tänker i samma banor?
   
 • Hur viktigt det är att ha ett hem man trivs i. Att lägga ner tid och energi på att sätta upp tavlor, fixa till detaljer man stör sig på och göra det allmänt hemtrevligt. 
   
 • Hur mycket min klädstil ändrats under de senaste tio åren. Det jag förut tyckte var snyggt kan vara sådant jag absolut inte skulle sätta på mig i dagens läge och tvärtom. Just nu pågår det ett rätt stor klädförändring i min garderob där jag försöker sälja och skänka bort alla kläder jag inte längre använder och istället köpa nya kläder som jag hellre använder. Försöker tänka på att hitta några enstaka plagg som jag verkligen gillar än att köpa en massa plagg som jag bara skulle använda någongång. Någon annan som också bytt ut halva garderoben när ni blivit äldre?
   
 • Hur galet det är att man innan semestern tänkte att man skulle hinna göra SÅ mycket olika grejer och ju mer tiden går märker jag att vi inte kommer hinna ens hälften, haha. Ingen fara egentligen men lite roligt är det ju att man alltid har tusen olika idéer som man egentligen skulle behöva ett helt år till att förverkliga. 

Nu är det så varmt hemma hos oss så vi ska iväg och ta ett dopp. Hoppas ni får en toppenfin kväll, kram!