DET ABSOLUT BÄSTA MED SVERIGE OCH FINLAND

Hej kära ni. Idag tänkte jag passa på att svara på ytterligare två frågor från min frågestund. De frågorna löd så här: 

Vad är det absolut bästa med Sverige? Och vad är det absolut bästa med Finland?

Två frågor som fick tankarna att snurra riktigt mycket. Jag har ju bott flera år i båda länderna så har verkligen haft tid på mig att bilda en tydlig uppfattning och till slut kom jag fram till detta. 

sverige.jpg

Det absolut bästa med Sverige och Finland

 • Det absolut bästa med Sverige är den varma och hjärtliga stämningen. I Sverige har jag lärt mig att det är okej att prata om hur man mår, hur man känner och vad man tänker på. Det känns som att det är mer okej att fråga efter hjälp när man inte klarar något själv. I Sverige uppmuntras man verkligen att visa sina känslor och inte gömma undan dem fastän de kan vara jobbigt. Dock måste jag säga att jag tycker vi blivit så mycket bättre på detta även i Finland. Kanske vi lärt oss lite av svenskarna?
   
 • Det absolut bästa med Finland är ärligheten. I Finland känner man direkt om någon är genuint intresserad av dig som person, vilket är något jag ibland kan sakna speciellt i Stockholm. I Finland är man mer rak på sak. Det uppskattar jag enormt mycket. Tycker inte om känslan när jag inte vet vad en person egentligen tycker och tänker. I Finland behöver man ofta inte bädda in saker i sidensjalar för att kunna säga vad man tycker utan ärlighet tas oftast emot med öppna armar.

Förutom den känsliga delen har länderna såklart även andra bra sidor. Gemensamt för båda två är ju bland annat att det är länder som lever i fred, har ett välfungerande skolsystem, de flesta har ett hem och ett arbete, det är rent på gatorna och så vidare. Saker man absolut inte ska ta för givet. Men nu tänkte jag tänka lite utanför boxen och nämna ytterligare några positiva sidor förutom ovanstående. 

Topp tre med båda länder är...  

finskaskargarden.jpg

I Finland  

 • Finska skärgården. Det vackraste som finns. Jag vet inte hur jag någonsin ska kunna förklara min kärlek till den finska skärgården. Jag älskar havet, dofterna, husen, stämningen (faktumet att alla hälsar på varandra när man kör båt!) och framförallt den vackra omgivningen. Så mycket hjärta till finska skärgården. 

barosund.jpg

Fika och kaffe. Fastän många pratar om ” Swedish fika” så måste jag säga att enligt mig är Finland bättre på fika och kaffe. (Sorry alla svenskar hehe.) I Finland är det lätt att hitta hembakat på flera caféer vilker jag uppskattar enormt mycket. I Sverige känns det som att man mest kör på färdiglagat, men såklart finns det även undantag. Men här får Finland verkligen ett stort plus från mig!  

Skolan och kunskapen. Det känns som att man i Finland verkligen får en stor gåva när man får gå där i skolan. Lära sig om livet och världen. Om historia och att uppskatta det vi har. Om att respektera (!) varandra. Om att ta ansvar och lära sig många språk som hjälper oss att kommunicera med andra länders medborgare. I den finska skolan har man betydligt mer krav på eleverna vilket jag märkte tydligt när jag bytte från finska skolsystemet till svenska. 

sverigeflagga.jpg

I Sverige...  

Nytänkandet och nyfikenheten. Det känns ofta som att man i Sverige ligger steget före. Här uppmuntrar man till entreprenörskap på ett helt annat vis. Man delar med sig av kunskap till varandra och det känns som att ingen dröm är för stor. Det förvånar mig inte alls att många framgångsrika personer och företag är från Sverige med tanke på just nytänkandet och nyfikenheten jag upplever i landet.  

svenskafjall.jpg

Skidbackarna och fjällen. Sverige har verkligen så fina fjäll och backar. Dessutom finns de flera att välja mellan vilket gör det ännu bättre. Dessutom satsar man på skidanläggningarna så att de hela tiden hålls fräscha och attraktiva. Fjällen är inte bara fina under vinter utan året om vilket gör det hela ännu bättre. Jag hoppas verkligen jag hinner spendera någon helg i vinter i svenska fjällen. 

topptur.jpg
fjalla.jpg

 • Svenska språket. Fastän jag kan prata relativt mycket svenska om dagarna i Finland så uppskattar jag verkligen att få prata svenska hela tiden i Sverige. Det är svårt att förklara men det känns verkligen så skönt att få prata mitt modersmål när jag känner för det. 

corinneskane.jpg

Två hemland?

Jag märker att både Sverige & Finland känns som någon form av hemland åt mig. Finland är landet jag föddes och växte upp i. Landet jag identifierar mig som person i. Jag kommer alltid vara finsk, oavsett om jag så skulle bo resten av mitt liv i Sverige så kommer ingen kunna ta det finska ifrån mig. Men i Sverige känner jag mig också hemma. 

Sverige är landet dit jag kom som ungdom och flyttade ifrån som vuxen. Där lärde jag mig att bli helt självständig. Landet där jag tvekat otroligt mycket på mig själv och vem jag är. Landet där jag fått svaret på många av dessa frågor. Så på något vis känner jag att jag har två hemland. Speciellt nu när jag har Laban i Sverige. 

Avslutande kan jag konstatera att denna fråga väckte väldigt mycket tankar i mig med tanke på inläggets längd. Nu ska jag dock sluta här och inte fortsätta skriva på. Hörs imorgon!

Ps. Gillade du det här inlägget? Klicka gärna då på det lilla hjärtat nedan så jag vet vilka inlägg som ni gillar och inte gillar. <3

DETTA HYLLAR JAG IDAG

vitablommor.jpg

Igår hade jag en rent ut sagt riktig skitdag. Dock fick dagen ett fint slut när jag mötte upp en kompis på kvällen och spenderade en supermysig kväll ihop. Gick till slut och la mig med ett leende på läpparna tack vare den fina kvällen. Idag har jag däremot haft en mycket bättre dag och tänkte passa på att hylla tre saker jag tycker är så bra att de är värt ett helt inlägg. 

 • Röstmeddelanden. Hur bra är inte denna uppfinning? Jag skickar nog iväg minst 5-10 röstmeddelanden på WhatsApp per dag och ibland tredubbelt mer. Det känns verkligen som ett superbra sätt att hålla kontakten med sina vänner. Som ett telefonsamtal i lugn och ro. Någon annan som gillar röstmeddelanden? 
   
 • Företag som tar ansvar. Allt fler företag börjar ta sitt ansvar angående klimatförändringen. Just nu kan man se allt från reklamer & listor hur företaget jobbar för miljön skull, små påminnelser hur man som konsument kan handla klimatvänligare osv. Fastän det är massor med jobb framför känner jag stor glädje över att vi är på rätt väg!
   
 • Människor som stöttar och peppar varandra. Idag är jag extra tacksam för mina vänner. Speciellt igår hjälpte många av mina vänner mig att bli på bättre humör med många fina peppande ord. Samtidigt läser jag i Facebookgrupper om människor som delar med sig av vad de åstadkommit eller vad de drömmer om och hur de möts av kommentarer med tips, råd och pepp. Det tycker jag är så fint, kan aldrig bli för mycket kärlek och pepp. 

  Min plan för idag var att skriva ett kortare blogginlägg i och med att de senaste inläggen blivit rätt så långa. Därmed sätter jag punkt här för denna gång med en fråga till dig: Vad hyllar du idag? 

 

FYRA FUNDERINGAR JAG HAR IDAG

corinnesommar.jpg

Hej och glad fredag! Hoppas ni haft en fin dag hittills. Jag och Laban har haft en riktig fixardag och har pysslat på med tvätt och annat som bör fixas. Skönt att få lite saker gjort. Idag har jag gått och funderat på lite olika grejer och tänkte dela med mig av några av dem till er! 

 • Hur tudelad jag känner mig angående denna värme vi har just nu. En del av mig vill njuta fullt ut av det fina vädret eftersom det är så ovanligt att det är så varmt samtidigt som en annan del av mig också förstår att det är bra att göra annat än bara ligga i solen. Samtidigt funderar jag även på att fastän dessa varma veckor är så härliga så är det samtidigt ett tecken på att något är väldigt fel. Så här varmt borde det egentligen inte vara. Någon som tänker i samma banor?
   
 • Hur viktigt det är att ha ett hem man trivs i. Att lägga ner tid och energi på att sätta upp tavlor, fixa till detaljer man stör sig på och göra det allmänt hemtrevligt. 
   
 • Hur mycket min klädstil ändrats under de senaste tio åren. Det jag förut tyckte var snyggt kan vara sådant jag absolut inte skulle sätta på mig i dagens läge och tvärtom. Just nu pågår det ett rätt stor klädförändring i min garderob där jag försöker sälja och skänka bort alla kläder jag inte längre använder och istället köpa nya kläder som jag hellre använder. Försöker tänka på att hitta några enstaka plagg som jag verkligen gillar än att köpa en massa plagg som jag bara skulle använda någongång. Någon annan som också bytt ut halva garderoben när ni blivit äldre?
   
 • Hur galet det är att man innan semestern tänkte att man skulle hinna göra SÅ mycket olika grejer och ju mer tiden går märker jag att vi inte kommer hinna ens hälften, haha. Ingen fara egentligen men lite roligt är det ju att man alltid har tusen olika idéer som man egentligen skulle behöva ett helt år till att förverkliga. 

Nu är det så varmt hemma hos oss så vi ska iväg och ta ett dopp. Hoppas ni får en toppenfin kväll, kram!

DET FINNS SÅ MYCKET JAG VILL SKRIVA OM

Apelsinjuice & dator.jpg

I och med den lugnare takten som varit under den senaste månaden har lusten att skriva bara vuxit och vuxit. Jag älskar verkligen att skriva och att få vara kreativ på bloggen. Det märks extra tydligt nu när jag inte gjort det lika ofta som jag brukar. 

För tillfället har jag så mycket jag vill skriva om att jag inte ens vet vart jag ska börja. Jag vill skriva om kärlek och om stora känslor. Om svåra känslor och saker jag grubblar på. Jag vill skriva om att tycka om sig själv och att vara modig. 

corinnealbertina.jpg

Jag vill skriva om fantastiska plaster jag besökt, restauranger jag rekommenderar och händelser jag varit med om. Jag vill skriva om självutveckling och förändringar man kan göra för en ännu bättre vardag. Jag vill visa er en massa fina bilder från sommaren och matrecept som skapats. Jag vill skriva öppet, ärligt, utvecklande, fundersamt och glatt.

Det finns så mycket jag vill skriva om och jag vet knappt vart jag ska börja. Men jag har för en gångs skull kommit fram till en ordentlig plan angående bloggen vilket känns skönt. Det är något jag känt att jag behöver göra för min egen skull men också för att det ska bli en fin variation mellan de olika kategorierna. Framförallt för att jag vill att inläggen ska vara genomtänkta och härliga att läsa.

gabrielle-cole-701889-unsplash.jpg

Det finns så mycket jag vill skriva om och jag hoppas att just du vill fortsätta läsa. Jag vill avslutande tacka för varenda gång du trycker på det lilla hjärtat längst ner på ett inlägg för att visa att du gillar det du läste. Jag vill tacka för alla fina kommentarer, alla gillningar på Facebook och snälla ord. Jag hoppas just du förstår hur mycket motivation och glädje dessa handlingar ger mig. Tack för att just du kikar in och läser här på min blogg! <3

SEMESTERN JAG ALLTID DRÖMT OM OCH TANKARNA DEN FÖRT MED SIG

lande.jpg
brygga.jpg

Just nu lever jag den drömsemester jag alltid drömt om att få uppleva. I tio års tid har jag varit på jobb under somrarna och undrat hur det är att ha semester i en lång period. Att bara ta dagarna som de kommer. Åka på en spontan resa, uppleva olika nordiska länder och framförallt att bara ta det lugnt utan att vara tvungen att göra något man inte har lust med. 

Just det får jag uppleva just nu vilket jag uppskattar enormt mycket. Under de senaste veckorna har jag vilat upp mig rejält. Jag har sovit i massor, ätit god mat och umgåtts med mina nära och kära. Jag har känt mig så lycklig. Jag har också känt mig fundersam med jämna mellanrum.

kastrullblomma.jpg

När jag har mycket tid att reflektera händer det att jag fastnar i någon djup tanke och grubblar på den en stund. Det kan vara allt från tankar kring om jag verkligen valt rätt studieinriktning (som jag som tur kommit fram till att jag troligen gjort) till hur jag vill att hösten ska se ut.

Jag har funderat på min vardag, vad jag skulle vilja förbättra. Till exempel har jag kommit fram till att jag vill ha ett lugnare tempo än i våras. Jag vill hitta mer långsiktiga lösningar med allt från bloggen till kombinationen skola och jobb. Jag vill hitta en rutin som gör att jag hinner träna på vardagarna och också säkerställa att jag får i mig bra mat. Jag vill hitta tid till att bara vara ibland och minska på onödig stress. Små förändringar som gör stor skillnad. 

corinnetallinn.jpg

Det som känns underbart är att jag verkligen kunnat tillåta mig själv att njuta av semestern. Att inte känna att jag måste göra något eller jobba med något utan att bara vara. Innan semestern hade börjat var jag rädd för att jag inte skulle kunna slappna av när jag blev ledig. Att jag skulle klättra på väggarna och känna mig rastlös, men som tur var oroade jag mig helt i onödan. 

Det är högst troligt att jag inte kommer ha en lika lång semester som denna på en väldigt lång tid och därför påminner jag ofta mig själv om att njuta av den nu när jag får vara långledig. När hösten och mörkret smyger sig på och allt känns lite trist, då ska jag gå tillbaka och bläddra i albumen med alla bilder jag tagit i sommar (det är nämligen en hel del) och påminna mig själv om hur härligt jag hade det bara för några månader sedan. Tack livet för allt du erbjuder mig. <3

saunaskylt.jpg

EN FRÅGA JAG OFTA STÄLLER MIG

corinnetraning.jpg

Det finns en fråga som jag ofta ställer mig själv. Den handlar om idrott och allt jag lärt mig under mina år med träning och hela skidåkningslivet. I flera års tid omringade jag mig av idrott och allt vad det innebar. Jag tränade med fantastiskt duktiga elitidrottare och tränare. Träffade mentaltränare, fystränare, fysioterapeuter, massörer, teknik-kunniga, tyngdlyftare osv. Kunskapen runtomkring mig var enorm. 

När jag tycker något är intressant suger jag åt mig informationen som en svamp. Jag hade en fystränare vid namn Lars som var så fantastiskt duktig på träning och speciellt balans inom träning. Han lärde mig mycket, framförallt hur man kan bli stark och snabb utan att vara osmart. Hur man hittade balans.

corinnetraning.jpg
tarnaby.jpg

Nu har det snart gått två år sedan jag lämnade hela idrottscirkusen. I början behövde jag en paus, att få prata om något annat än idrott och hur du tränar optimalt. Få diskutera andra saker än återhämtning och resultat. Nu under den senaste tiden börjar jag dock längta tillbaka men på ett annat sätt.

Jag skulle vilja göra något av allt det jag lärt mig, av all den kunskap om idrott som jag har. Men jag vet inte vad. Så jag ställer mig ofta frågan hur jag kan använda mig av min kunskap och hur jag kan sprida den till de som vill höra. Jag tror absolut inte att jag vet och kan allt, men jag tror att jag kan ha kunskap som ändå är till nytta. Nu är bara frågan vad jag ska göra av den. 

TRYGGHETEN I EN VÄN SOM ALDRIG DÖMER - NÄR JOBBIGA TANKAR HÄLSAR PÅ

EllenCorinneSommar.jpg
EllenCorinneSommar.jpg

Godkväll! Jag har precis kommit hem efter en helg i Ekenäs hos Ellen och Nico. Vi har haft det helt fantastiskt som vanligt. Man känner sig verkligen alltid så himla välkommen när man hälsar på dem. Tänkte berätta mer om vad vi gjort imorgon för först vill jag skriva om något helt annat.

I fredags behövde jag lätta lite på hjärtat om en sak som tynger mig ibland. På kvällen låg jag sedan och funderade och kom fram till att det finns en sak som jag uppskattat så otroligt mycket med Ellen, och det är att hon sprider ett sådant tryggt lugn omkring sig. Hon gör så att jag vågar öppna upp mig, berätta om saker som känns jobbiga, om situationer där jag tvivlar på mig själv och det bästa med henne är att hon aldrig dömer. 

CorinneSommar.jpg

Vi har alla bagage som vi går och bär på. Händelser som ärrat oss, som vi lämnat bakom oss men som ändå format oss på något vis. I mina tidigare relationer har jag varit med om bland annat stora svek som gjort mig riktigt ledsen. Känslan när den person du tror vill dig allt i livet sviker dig är hemsk. Fastän jag gått vidare för länge sedan kan jag ibland ändå påverkas på något plan.

Då är det skönt att prata ärligt och öppet med någon jag litar riktigt mycket på. För mig har det alltid hjälpt att prata om saker som känns tunga. Att helt enkelt lätta på locket och bara babbla ut. Oftast märker man då vart problemet ligger och så känns det inte lika stort längre. Ibland kanske det bara är något man själv fått för sig i sitt egna huvud.

CorinneSommar.jpg

Det är också befriande på något vis, att märka att man ibland kanske strular till det för sig själv genom att tänka onödiga tankar. När man förstår att så är fallet, känner i varje fall jag en sorts lättnad. Känner ni igen det jag beskriver? I det läget är Ellen så himla grym på att hjälpa mig och framförallt peppa och påminna mig om att jag är stark och klok. 

Det som ibland känns helt galet är att vi bara känt varandra med Ellen i lite över ett år. Jag trodde aldrig någonsin att jag skulle kunna öppna upp mig på detta vis åt någon jag känt förhållandevis kort tid, men jag tror verkligen att vänskap kan fungera lite som en kärleksrelation: När man vet att det är rätt så är det rätt. I mitt och Ellens fall har jag känt enorm tillit till henne sedan dag ett. Tack Ellen för att du finns där. För alla skratt och djupa diskussioner och för att du alltid orkar lyssna och aldrig dömer ❤️

VÅGA LITA PÅ MAGKÄNSLAN

corinnemonaco.jpg

Jag har alltid tyckt det är lite roligt när människor frågar hur det känns att fylla år, för oftast känns det ju inte på något vis speciellt i kroppen eller som att man plötsligt föråldrats ett helt år. Dock är det ju roligt att fylla år, så oftast brukar mitt svar vara just det: " Riktigt roligt".

Under det senaste året har jag lärt mig väldigt mycket om livet. Jag har blivit klokare, hittat mina egna ben ännu mer och framförallt har jag lyssnat på mig själv och min magkänsla. Tagit beslut som känts rätt för just mig. Det är nog den viktigaste av alla lärdomar som jag lärt mig under detta år, att lita på magkänslan mer än jag vågat tidigare. 

corinnestockholm.jpg

Jag har lärt mig att om det känns rätt är det värt att satsa på, fastän det inte nödvändigtvis behöver betyda att man tar den lättaste vägen. För mig var det till exempel ett stort steg att sluta mitt tidigare jobb och tacka ja till mitt nuvarande. Där och då visste jag inte alls vad jag gav mig in på men det kändes rätt och jag visste att jag kunde lita på min magkänsla. 

Jag har också lärt mig att så länge man tror och verkligen litar på att det blir bra, så blir det de till slut. Det har varit ett glädjefyllt år men också ett kämpigt. I de svåra stunderna har hoppet ändå funnits där och framförallt viljan, att ta sig framåt och att lita på att det kommer bli bra. Ibland har det varit lättare att tro på, ibland betydligt svårare.

En viktig sak att poängtera är att jag även lärt mig att tillsammans är man starkast och att det är så fruktansvärt viktigt att Våga prata, som jag också skrivit om under årets gång. Att våga berätta när något känns tufft men att också glädjas tillsammans när något känns roligt. 

corinnelinus.jpg

Jag har lärt mig att det finns smärta och sorg som inte går att förklara. Att man på något märkligt sätt lär sig att leva med den, trots att den finns där. Det betyder inte att man sörjer mindre, utan att man hittat ett sätt att ändå gå vidare på något vis. Saknaden däremot, den är lika stark varje dag. 

corinnevallettamalta.jpg

Sist men absolut inte minst har jag lärt mig att livet består av vändningar och nya möjligheter. Att livet överraskar en, ibland så att magen fylls med fjärilar och ögonen strålar av glädje. Jag har lärt mig att våga välja kärlek, våga välja lycka och än en gång, våga lita på magkänslan.

Man kan inte alltid göra alla nöjda och glada, men så länge man är ärlig mot sig själv och andra och sprider glädje och värme runtomkring sig så kommer man långt. Livet är en fest bestående av höjder och dalar och jag ser fram emot att fira vidare. <3

DET HÄR DRÖMMER JAG OM

karlek.jpg

För att kicka igång fredagen på bästa sätt tänkte jag berätta om några saker jag drömmer om. Jag gillar verkligen att drömma mig bort, ibland drömmer jag stort och ibland lite mindre. Att sedan kunna jobba för att en dröm ska gå i uppfyllelse känns extra kul. Nedan några saker jag drömmer om just nu. 

Två land jag drömmer om att besöka: Är Nya Zeeland och Portugal. Jag har alltid velat åka till dessa länder men hittills har det inte blivit av. 

En artist jag alltid drömt om att se live är: Eminem. Att se honom uppträda live hade varit en stor dröm som skulle gå i uppfyllelse. Jag har lyssnat på hans musik så länge jag kan minnas och jag tycker han är så grym. Tyvärr besöker han ju inte Norden sådär superofta hehe. 

blommakrukaindiska.jpg

Detta drömmer jag om att jobba med: Det finns inte riktigt något jobb som jag känner att exakt det här vill jag jobba med. En del har ju så, till exempel att de alltid har drömt om att bli läkare eller polis men jag har aldrig riktigt känt så. Däremot har jag flera drömjobb men framförallt har jag drömmar om hur jag vill att det ska kännas när jag jobbar. 

Jag vill jobba med något som är mångsidigt och som gör mig glad. Det ska helst vara inom media och livsstilsrådgivning och drömmen hade varit att det är ett socialt jobb. Jag vill gärna föreläsa och hålla workshops eftersom jag tycker det är så kul. Kreativt vill jag också att det ska vara och framförallt ska det kännas inspirerande. Man kan säga att det finns många drömmar i en större dröm.

kaffe.jpg

Sist men inte minst, hur drömmer jag att en vanlig vardagsmorgon ska se ut? Jag drömmer om att ha dagar som börjar i lugn och ro. Att vakna pigg och peppad på livet. Att ha arbetstider som jag kan bestämma själv och att alltid känna mig inspirerad till att ta tag i dagen och jobba med det jag gör. Det viktigaste är att jag får vakna lycklig och tillfreds och att kunna dela den känslan och dagen med någon jag tycker extra mycket om. 

Det var några saker jag drömmer om just nu. Vad drömmer du om? 

VARFÖR DRICKER DU INTE? - KAN MAN FESTA NYKTER?

Efter Pampasveckan blev jag inspirerad att skriva om ett ämne jag tänkt länge på. Igår kväll gick jag in på Danielas blogg och hittade ett inlägg som handlade om hennes synsätt på alkohol och det visade sig att det inte bara var jag som kommit hem från Pampas och fått inspirationen att skriva om det känsliga ämnet alkohol.

Jag har sedan länge tagit ett val att oftast avstå alkohol på tillfällen där det förväntas att man ska dricka, har även skrivit om det förut (klick). Oftast tar jag hellre en kaffe eller en alkoholfri drink på AW:n eller middagen. Visst kan jag ibland ta en öl eller fler när jag går ut (dock alltid med måtta), men det är mera ett undantag än en regel.

Jag gillar att gå ut nykter, att inte behöva ha ångest över att må illa följande dag och att alltid veta att jag klarar mig själv oavsett vad. Det finns dock en fråga som jag börjar bli riktigt trött på nu och det är frågan...

Ser ni bilderna ovanför? Det är från en kväll på Ollis under Pampasveckan, 100 % full på vatten.

"Varför dricker du inte? "Som så många andra som går ut nyktra får jag ofta frågan varför jag inte dricker. Under årens gång har mina vänner lärt sig att jag ofta är nykter och ingen ifrågasätter det, för dem är det ingen big deal, men ofta när jag möter nytt folk till exempel på krogen så får jag ofta svara på denna fråga. För mig känns det som en så dum grej att ifrågasätta, varför skulle jag inte kunna gå ut nykter? Att sedan få höra kommentarer som: Kom igen nu ta en shot, det är ju roligt! gör mig bara trött.

Jag tror att det är viktigt att alla som vet att de ibland kan vara den som ifrågasätter varför någon inte dricker alkohol funderar efter en sekund. Varför är det en så stor grej? Varför inte bara låta det gå förbi och lägga energin på att ha kul istället. Min personliga åsikt är att det inte är något problem om man vill dricka så länge man gör det med måtta, men då borde det ju också vara lugnt att avstå helt och hållet?

Istället för att ifrågasätta borde vi uppmuntra varandra till att ibland gå ut nyktra. Våga stå mitt på dansgolvet och skaka rumpa utan en gnutta alkohol i blodet. Uppmuntra till att ta en alkoholfri drink nästa gång på AW:n och framförallt till att sluta ifrågasätta andras val till att inte dricka. Jag tycker mig redan se en positiv förändring i detta men ännu är det en lång väg kvar. I framtiden hoppas jag kunna ta valet att vara nykter en kväll eller inte, utan att måsta förklara mitt val.

Brukar du gå ut nykter? Vilka reaktioner har du fått?

Ps. Vill du läsa mer om samma ämne? Spana in Danielas inlägg (klick), riktigt läsvärt!