ANNORLUNDA LYCKA PÅ ETT PAR SKIDOR

Hej på er. Det har varit fullt upp, därav så sent inlägg. Sitter just nu på Stockolm Arlanda flygplats och väntar på mitt flyg som är försenat. Kommer hem rätt sent inatt men det gör inte så mycket. Ville verkligen få ut maximalt av min helg i Sverige så det kändes så värt det att boka sista möjliga flyget hem.

Igår åkte jag som sagt skidor och tänkte att jag ju måste berätta åt er hur det gick! Inga ben är brutna och jag hade så otroligt kul. Underlaget var riktigt bra, vädret lämpligt kallt och sällskapet toppen. Jag njöt verkligen av varenda sekund.

Efter första åket blev jag lite rörd. Det var mycket känslor som kom fram, men bara fina sådana. Har verkligen en så stor kärlek för denna sport.

Jag trodde först att det skulle kännas väldigt konstigt att åka skidor igen men det kändes lika naturligt som alltid trots att det var såpass länge sedan sist.

Det som kändes bäst var att det var så roligt att uppleva en helt ny del av skidåkningen. En del där det inte är så noga hur det ser ut när man åker, eller hur fort man åker utan att det enda som är relevant är att jag tycker det är roligt och att jag njuter av skidåkningen.

Visst har det alltid varit kul att åka skidor men denna gång var det på annat sätt kul. Det känns så bra att veta att jag kan känna mig lycklig på ett par skidor även när det bara är en kul hobby. Åh, så varm i hjärtat efter denna helg. 

FÖRSTA GÅNGEN PÅ ALLDELES FÖR LÄNGE!

Dags att berätta vad det är jag sett fram emot så mycket under veckan och som jag skrev om att jag inte gjort på snart två år. Jag ska nämligen åka skidor idag!! Alltså ni förstår inte hur glad jag blev när jag fick höra att mitt äventyr till Sverige skulle innebära skidåkning. För er som inte hänger med så har jag inte åkt skidor en enda gång sedan jag var tvungen att lägga ner min karriär.

Dock när jag tänker efter så är det inte riktigt två år utan närmare 1.5 år men ändå. Senast jag åkte skidor var i November år 2016 så det är minst sagt ett tag sedan. Bilderna i detta inlägg är från mina två sista läger som alpinåkare, gamla goda tider. 

Idag kommer vi åka skidor i Järvsö och jag är så otroligt taggad och samtidigt nervös. Är nästan lite orolig att jag glömt bort hur man gör haha. Nejdå, det ska nog gå bra. Målet är att bara njuta och ha sjukt kul! Vi hörs imorgon med rapport om hur det gick. Kramis 

ETT OCH ETT HALVT ÅR SEDAN

Det finns många fördelar med att ha en blogg, bland annat kan man hålla sig sysselsatt om man är sjuk med att kolla tillbaka på gamla inlägg och bilder. Hittade ett gäng bilder som känns så länge sedan, vilket jag kom fram till när jag tänkte efter att det också är, fast ändå inte så länge sedan som det känns. Tror dessa bilder togs år 2015. Ett liv som var så annorlunda än vad mitt är nu.

För någon dag sedan frågade min kompis om jag skulle vilja hänga med på en skidresa som skulle innehålla härlig skidåkning, chill i backen och god mat. Jag var snabb att haka på, dock sådär realistiskt sätt blir det nog först senare eftersom det är så fullt i vår men det känns bra att planerna är igång.

När tankarna började snurra kom jag på att det är hela 1.5 år sedan jag sist ens stod på ett par skidor. Något som jag gjort största delen av hela mitt liv har plötsligt blivit en betydligt mindre del av mitt liv och ersatts med så mycket annat.

Jag tror det finns en tid för allt och jag är väldigt nöjd med hur mitt liv ser ut just nu. Jag trivs i min vardag och skulle inte byta ut den mot något annat. Jag får ofta frågan om jag skulle vilja fortsätta åka skidor på elitnivå om jag kunde och sakta men säkert har jag kommit fram till att just den delen av mitt liv är jag klar med. Jag är nöjd över att jag gav skidåkningen så många år av mitt liv, för den har gett mig minnen jag bär med mig hela livet vilket jag är evigt tacksam för, men jag skulle ändå inte byta tillbaka.

I framtiden hoppas jag ändå att det blir skidåkning snart men mer i lugna tecken, för jag saknar skidåkning med jämna mellanrum. Dock saknar jag inte tävlingarna mest, utan friheten man kan känna på ett par skidor. Känslan av att bara glida runt. Den kommer jag söka när vi åker iväg på skidresa i framtiden. Det ska bli kul att någon dag tydligare få se en annan del av en gren som länge varit så kär för mig. Flummiga tankar idag, hoppas ni kunde hänga med ändå, kramis.

IBLAND HUGGER DET I HJÄRTAT

Jag lovade ju skriva lite om mina tankar hur det känns nu när det är snart ett helt år sedan jag slutade min idrottskarriär. Det är också min första höst på hur många år som helst, som jag befinner mig i Helsingforsregionen. I helgen såg jag på världscupen från Levi och skrev då att det högg lite i hjärtat.

För visst gör det de, hugger i hjärtat. Samtidigt som jag tycker det är roligt att följa med hur det går för mina vänner som fortfarande tävlar, så börjar jag sakna det mer. Det har gått överlag bra att gå vidare, börja med nya saker i livet, framförallt hitta nya saker som jag tycker är minst lika kul.

Trots att jag hittat massor av saker som inte är kopplade till idrott, som jag verkligen trivs med, så saknar jag skidåkningen rätt ofta. Jag saknar gemenskapen och alla vänner. Jag saknar passionen och drivet man hade och alla träningar och roliga resor. Så saknar jag snö och vinter också.

Nu under hösten har längtan varit som starkast. Tycker inte det kändes lika mycket i våras och i sommar, men hösten har varit tyngre. Kan bero på att hösten alltid varit en så spännande och häftig tid. Alla glaciärläger och den nya energin man hade i början av varje säsong. Nervositeten inför de första tävlingarna och framförallt glädjen att börja en ny säsong.

Det märks att något fattas. Jag pratar sällan om det med andra, det känns inte som att det behövs. Jag måste få bearbeta detta för mig själv. För jag tror att hur jag än förklarar kommer nog aldrig någon förstå hur det känns, och det är helt okej.

Fastän det känns tråkigt vissa dagar, och jag ibland längtar så mycket att det gör ont, så är det inte så att det tar över. Jag har accepterat situationen för länge sedan, och kan nuförtiden se tillbaka på hela min idrottskarriär med glädje. Trots att den bestod av mycket skador och tårar, så bestod den av ännu fler glada leenden, lyckotårar och lyckliga känslor. Av fina minnen, fantastiska människor och erfarenheter.

Jag har mycket att tacka idrotten för. Den har verkligen format mig till den jag är i dag. Lärt mig den hårda sidan av livet men också lärt mig hur mycket det finns att glädjas för. Jag har fått uppleva mycket sånt som jag aldrig skulle fått uppleva utan idrotten. Det är jag tacksam för och kommer vara livet ut.

Jag har lovat mig själv att inte stanna upp i det gamla, och det har jag verkligen gjort. Jag är nöjd och glad för att jag kunnat "återhämta" mig från beslutet att lägga ner karriären och är glad för att jag har så mycket att glädjas åt i min vardag. Jag har aldrig tagit det som en självklarhet, att jag snabbt skulle hitta nya saker som känns lika glädjande som idrotten, men det har jag, och det känns skönt. 

Livet har så många sidor och jag är förväntansfull att få se dem. Jag är inte längre slalomåkaren Corinne, utan nu börjar jag hitta nya sidor av mig själv och det känns bra. Jag tror verkligen på ordspråket när en dörr stängs öppnas en annan, och det visar sig hela tiden vara sant. För det är verkligen så att livet är fullt av möjligheter, bara vi är beredda att se och ta emot dem.

Längtan efter vintriga vårdagar

Fastän jag älskar detta väder vi har just nu så har jag hela dagen drömt mig tillbaka till vintriga vårdagar i fjällen. Det känns som om jag missat hela vintern. Saknar de långa skoterturerna och timmarna vid en kaffekopp med vännerna i en snödriva. Satt idag och funderade på att åka upp till fjällen över en helg. Vet dock inte riktigt sådär praktiskt när den tiden skulle finnas haha. Men drömma får man! 

Idag känns det ändå väldigt okej med vädret vi har just nu. Helt fantastiskt vilka vårdagar vi fått njuta av senaste tiden. Hoppas det snabbt blir varmt så man får ta fram vårkläderna och skippa lager på lager metoden.

 Min måndag har varit otroligt lugn och skön. Varvat jobbtimmar med en lång lunch med några vänner och ikväll ska vi med mamma på yoga. Först ska jag experimentera fram ett recept som jag plötsligt fick inspiration till att göra. Älskar dagar som denna, när inspirationen flödar. Kanske det är solen som gör det. Trots längtan till fjällen välkomnar jag våren med öppna armar. Hoppas ni fått en bra start på den nya veckan och att ni tar er tiden att njuta av det fina vädret efter jobbet/ skolan. Helt fantastiskt när det är ljust och solen ännu är uppe vid 17-18 tiden. Det är lyx det. Imorgon publicerar jag hoppeligen ett nytt spännande recept, bara dagens experiment lyckas! 

A brand new Me!

img_7688
Goddag från en tjej som sovit nästan 11 timmar i sträck. Snacka om att ha sömnbrist. Jag tänkte att vi skulle blicka tillbaka till helgen som gått. Som jag skrev tidigare var temat för helgen och hela evenemanget självutveckling, branding och marknadsföring. Jag tycker dessa ämnen är otroligt intressanta och försöker spara alla bra tips jag fick under helgens gång djupt i minnet så att man kan ta fram dem i ett senare skede.

img_7400
Lördagen började med ett inspirerande tal från denna superkvinna. Det är SU:s ordförande Ida Schauman ni ser på bild. Jag har äran att få arbeta väldigt mycket med Ida och det trivs jag otroligt bra med. Hon är driven, arbetar hårt, är glad och hjälpsam. Både jag och Ida har lätt till skratt så stämningen är alltid väldigt lätt och härlig när man jobbar.

img_7454img_7466
På förmiddagen fick vi lyssna på riksdagsledamot Mats Löfström och inspirerande Lars Löfsvik och Maria Flemmich. Jag måste ärligt säga att jag var helt överrumplad över vilka otroligt duktiga talare dessa tre människor är. De var så intressant, givande och framförallt inspirerande att lyssna på dem. För min egen del blev mitt intresse för att i framtiden börja föreläsa ännu starkare. Jag vill också kunna ta publiken med storm, få publiken att skratta, prata om saker som inspirerar och berör och samtidigt se så otroligt bekväm och naturlig ut, trots att det sitter en massa människor och lyssnar på bara mig. De lyckades verkligen dessa tre med, speciellt Lars Losvik som hoppade upp och ner på stolar och fick varenda ögonpar i rummet att fokusera på just honom under de 30 minutrarna som han föreläste.

img_7504img_7522img_7641En av mina uppgifter i helgen var att gå lös med kameran, och det gjorde jag hehe. Lite svårt är det såklart att hinna när man ska fixa annat också men ett helg gäng bilder blev det ändå. Ovan några smakprov, visst är ljuset helg magiskt?

img_5175img_7537

Under helgens gång
har jag även lärt känna en massa nya människor, bland annat två finlandssvenska bloggare Ellen och Michaela som båda två även var och föreläste på evenemanget. Riktigt duktiga tjejer som höll inspirerande föreläsningar. Tänk om jag hade vetat för ett år sedan att jag skulle få nya vänner via denna blogg. Då hade jag absolut börjat blogga aktivt mycket tidigare än jag gjorde.

Jag och Michaela smög ut en snabbis och fotade lite i det vackra vädret. Det droppade från taket riktigt sådär härligt vårigt, därav även fläcken på min skjorta haha. Kul att träffa människor med samma intressen och drivkraft som en själv.

img_7608img_7610
På söndagen avslutades evenemanget med en brunch som jag och Beni planerat och lagat ihop med hjälp av mina kollegor. Brunchen blev väldigt mångsidig och god, verkar vara lite månadens grej dehär med brunch. Tänkte göra ett skilt inlägg om brunchen som kommer senare ikväll. Tills dess får ni ha en fin dag så hörs vi senare <3

Glädjeskutt

img_9104
Godmorgon <3
Vill bara kika in och säga godmorgon och önska er en strålande dag. Vi har börjat vår morgon med en härlig promenad i det fina vädret. Så underbart med sol, man blir så lycklig. Extra härligt att börja dagen med mitt lyckopiller som sprang omkring som en galning under promenaden. Jag förstår verkligen varför folk blir så chockade när man svarar på deras fråga om han är en valp " Nej, han fyller 12 år i mars". Inte så många 12-åringar som flyger fram såhär ;)

img_9110img_9111img_9113img_9114img_9116
Ha en fin dag allihopa <3

Underbara Söndag

corinnevinter-2 corinne-vinter-1Såhär har jag sett ut denna underbara söndag. Helgen är för många ,och även mig ,det man ser mest fram emot under veckan. Nuförtiden är helger extra underbara eftersom det innebär att jag får umgås med Beni. Denna helg har varit snäppet bättre än vanligt. Det har nämligen varit fest och härligheter hela helgen. Igår var vi på färdigblivnings fest hos Jassan&Sebbe. Det var väldigt skoj, såpass skoj att vi kom hem först närmare morgon än natt.

brunch-corinne-5
brunch-corinne1Idag började dagen 
med en fin brunch hemma hos Benis föräldrar. Det var fullt hus och massor med god mat. Finns knappast något bättre sätt att spendera en söndag än med härliga människor och brunch. Blev även smått förälskad i tulpanerna på bordet så ska kila iväg till blomaffären imorgon och köpa mig lite tulpaner hit hem. Nedan ett gäng bilder från brunchen och så fortsätter texten längre ner.

brunch-corinne3brunch-corinne2brunch-corinne-6brunch-corinne-4corinnehelsingfors1
corinnehelsingfors2 corinnehelsingfors3
Efter brunchen styrde vi kosan mot Helsingfors och några vänner. Vi tog en kaffe och satt och pratade om allt mellan himmel och jord. Hunden Molgan var även med och hon charmade varenda kafégäst med sin personlighet. Tänk att detta är något jag kommer ha möjlighet att göra flera gånger denna vår och inte bara en gång så som jag är van vid. Börjar hitta allt mer positiva sidor i "mitt nya liv". Det är verkligen som man säger, allt ordnar sig och blir bra till slut <3

corinnecafebrooklyn2corinnecafebrooklyn1

Slutspurten och 10 vackra rosor

thumb_img_7295_1024
Hoppas er helg börjat bra. Min har börjat fint, dock mestadels i skolarbetets tecken men jag har även fått umgås med Beni vilket är guld värt. Som jag skrev tidigare har jag det sista kvar innan jag är klar med mina kurser. Det är alltså inte en hel utbildning som jag blir klar med utan de kurser som jag gått nu ett halvår. Ska bli så skönt att få de gjort.

En del av mitt skolarbete är riktigt intressant. Har bland annat analyserat Sannfinländarnas Ungdomsförbunds osmakliga videos som de lagt upp. Jag har inte analyserat videon i sig utan mera hur de använt sig av sociala medier, hur social media och politik fungerar ihop, om de lyckades ur en social media synpunkt osv. Riktigt intressant att analysera och fundera. Svårt dock att hålla sig neutral eftersom man personligen tycker att materialet är fruktansvärt smaklöst. Nå ska inte börja kommentera videona desto mer, de är de inte värda.

thumb_img_7276_1024
Som jag nämnde har
Beni kommit till Esbo vilket är superroligt. Han stannar fram tills imorgon så det blir bara en kort visit men såklart bättre än ingenting. Han överraskade mig med blommor idag, 10 st. underbara rosor i en av mina absoluta favoritfärger. Åh vad otroligt glad man kan bli av en sådan överraskning <3

thumb_img_7291_1024Nu ska jag iväg på en löprunda, behöver få en liten paus från skolarbetet innan jag måste fortsätta med det. Håller just nu på att lära mig om bland annat kolhydrater och kemi, metabolism samt digestion. Kanske inte mitt favoritämne hehe, men något som man också måste lära sig som kostrådgivare! Senare ikväll ska vi äta en god middag och kolla på tredje säsongen av SKAM. Ha en fin lördagkväll allihopa!

thumb_img_7319_1024 thumb_img_7339_1024

Hobbyn ger rikedomar

img_2869
Den senaste tiden har jag pratat mycket om hobbyn med mina vänner som har fått barn. Det har alltid varit mina vänner som tagit upp diskussionen vilket gör mig väldigt glad för det är något jag gärna pratar om, dock gärna på den andras initiativ då detta kan vara ett känsligt ämne. För mig som bara har egen erfarenhet i att ha hobbyn, men inte har några barn brukar jag försöka att inte ha för mycket åsikter men ändå komma med mina synpunkter.

Jag är medveten om att alla familjer inte har möjlighet att låta sina barn prova på någon hobby. Detta tycker jag är otroligt ledsamt som än en gång visar hur orättvist det kan vara för vissa familjer jämfört med andra. Med det sagt vill jag idag skriva lite om mina tankar kring att ha hobbyn och att som barn få prova på olika hobbyn. Samtidigt vill jag även ta fram några saker att tänka på när en hobby börjar bli seriös. Jag vill påminna om att detta endast är mina personliga åsikter och att varken jag eller någon annan kan döma vad som är rätt eller fel. Det jag tar upp är mest riktat till att ha hobbyn som barn, men en del punkter passar självklart även in i vuxen ålder när man funderar på att börja en hobby.

IMG_1208  img_1115

Enda sedan jag var riktig liten har jag fått prova på olika hobbyn. Jag har åkt slalom ( surprise), seglat, dansat, hållit på med rytmisk gymnastik, sjungit, spelat violin, spelat piano, spelat tennis och friidrottat samt spelat fotboll. Tilläggas bör dock att min karriär som friidrottare och fotbollsspelare existerade i max 2 månader men provade gjorde jag i varje fall!

Om man har möjlighet tycker jag att den bästa gåvan man kan ge sitt barn är att låta hen prova på någon hobby. Jag är så tacksam för att mina föräldrar lät mig prova på alla dessa hobbyn. Från varje hobby har jag lärt mig något och tagit med det som en erfarenhet. Alpin skidåkning förvandlades ju från en hobby till en heltids sysselsättning vilket ju gett mig hur mycket som helst här i livet.

Men varför är hobbyn så bra tänker ni kanske nu. Enligt mig är hobbyn bra av så otroligt många orsaker. Här listar jag några:

- Du lär dig något nytt
- Du lär känna nya människor och kan få kompisar för livet
- Du lär dig ta ansvar
- Om du håller på med en idrott lär du dig kroppshantering samt får bra med motion
- Du sitter mindre framför dator och telefon och spenderar istället på ett mer utvecklande sätt
- Du får erfarenhet du kan ha stor nytta av i framtiden. T.ex. har jag fått flera av mina jobb pga. jag hållit på med en hobby som gett en fördel i jobbsammanhanget. Som exempel kan tas mitt jobb på Folkhälsan där jag har hand om seglingslägren.

Som exempel vill jag ta den rytmiska gymnastiken jag höll på med fram tills jag var kanske 12-13 år? Där lärde jag mig kontrollera min kropp, lärde mig röra mig i takt med musiken samt fick ett bra rörelsemönster då vi både stretchade och övade på rörlighet på ett kontrollerat sätt. Även i denna dag har jag hjälp av gymnastiken. Fastän jag blivit rätt dålig på att stretcha är jag ändå ganska vig. Jag har kontroll på min kropp och kan forfarande hjula och göra rondater med fart.

Som en liten parentes kan vi ta upp en solig sommardag för väldigt många år sedan. Jag satt på balkongräcket till vår balkong på landet och råkade då tappa balansen så jag föll rakt bakåt ner mot berget. Min första reflex var att göra en volt bakåt för att landa mer kontrollerat. Landade gjorde jag, dock inte på huvudet eller nacken utan på ett mer kontrollerat sätt men på ett stenhårt berg. Ont gjorde det, ont så tusan och tårarna bara sprutade. Än i denna dag tror vi med hela familjen att den olyckan kunde ha blivit så mycket värre om inte jag hållit på med gymnastik och lärt mig göra plötsliga rörelser.

IMG_8796
När vi ändå håller på kan vi ta upp seglingen också. Jag ska vara ärlig och säga att segling inte var min favorithobby, det var lite för långsamt för min del. Däremot var kompisarna som höll på med segling helt underbara vilket gjorde att jag seglade 80% för att få träffa kompisar och 20% för själva seglingens skull. Inget fel med det heller. Havet och skärgården har alltid stått mig varmt om hjärtat så jag tyckte det var ett ypperligt ställa att umgås på. När jag till slut valde att sluta med seglingen var jag väldigt orolig för att jag skulle tappa kontakten med mina vänner. Under åren har jag hållit kontakten med en del av seglarna, tappat kontakten med en del, och tagit upp kontakten med andra! Hur roligt är inte det!

Eftersom alpinskidåkning snabbt blev seriöst lärde jag mig att resa för mig själv, att ta hand om mig själv, för att inte tala om att flytta hemifrån och bli självständig vid 16års åldern. Dock är det ju få som börjar göra sin hobby på elitnivå så detta scenario är ju inte lika vanligt.

wp-1474828746387.jpg

Hobbyn är roligt och ger mycket erfarenhet, men finns det någon nackdel med hobbyn?
De vänner som jag har pratat med har funderat mycket kring hur seriös en hobby ska vara. Speciellt på gymnastiksidan verkar satsningen nuförtiden vara väldigt intensiv och stor från ung ålder. 5-6 åringar kan ha obligatoriska träningar hela fyra gånger i veckan.

Det som oroar mig är att många hobbyn blir för seriösa i för ung ålder. Hobbyn ska vara roligt, det ska vara roligt att röra på sig och man ska få prata lite under träningens gång. Jag minns till exempel hur roligt vi hade det på våra rytmiska gymnastik träningar. Ibland blev vi bjuden på något gott och ibland lekte vi lite mer och tränade på rörelser lite mindre. Vi gjorde sådant som var roligt och glömde bort att vi rörde på oss samtidigt. Ingen brydde sig om någons mage putade lite eller om inte alla kom i spagat. Viktigast var glädjen och att vi försökte vårt bästa.

Såhär i efterhand har jag tänkt mycket kring min alpina satsning i ung ålder. Enda sedan start har skidåkningen varit min grej. Det har aldrig varit mamma och pappas vilja att jag ska åka skidor utan min egen, vilket jag tycker är väldigt viktigt. Man ska hålla på med en hobby för att man själv vill, inte för att föräldrarna eller någon annan vill. Är inte en hobby rolig så tycker jag man ska byta istället för att det blir ledsna miner varje gång som det är dags för träning.

Från relativt ung ålder började mina tränare lägga in mycket styrketräning med vikter. Såhär i efterhand har vi diskuterat med mamma om ifall det var lite väl tidigt. Lätt att vara efterklok men jag skulle verkligen rekommendera alla föräldrar att tänka en extra gång innan ni låter era unga barn börja träna styrka med vikter. Att träna styrka med hjälp av sin egna kropp är minst lika bra och mycket skonsammare för en växande kropp.

Innan denna text börjar bli för flummig är det dags att avsluta. Det jag vill säga är: Om du har möjlighet, låt då dina barn ha en hobby! Men se till att barnet gör hobbyn för sin egna skull och inte för någon annans. Hör med barnet, är hobbyn rolig? Fortsätt. Är hobbyn inte alls roligt? Byt.
Sist men inte minst tycker jag man ska fundera på hur intensiv en hobby ska vara. Vill man lära sig dansa bara för att det är roligt? Då kanske en träningsgrupp är bättre än en tävlingsgrupp. Det var allt för mig denna gång, ha det bra :)