HEJ RIGA!

 I tisdags besökte vi Tallinn och idag blir det Riga, kul att lära känna länderna som ligger så nära lite bättre!

I tisdags besökte vi Tallinn och idag blir det Riga, kul att lära känna länderna som ligger så nära lite bättre!

Godmorgon! Lite komiskt nog efter gårdagens inlägg är jag idag på väg att göra just precis det jag nämnde att inte är mitt miljövänliga val, nämligen flyga. Som jag också skrev kan ingen vara perfekt och därför tänker jag nu med glädje berätta om att idag åker jag till Riga tillsammans med min goda vän Veronica! 

Hur kommer det sig att det blev just Riga? Vi var egentligen intresserade av att åka till Lissabon (vilket vi fortfarande är) men eftersom Norden levererat århundradets pangsommar så kände vi båda att det inte fanns någon panik att komma iväg till värmen utan att vi hellre åker någonstans närmare och upplever något nytt. Det finns ju en massa spännande länder att se som ligger relativt nära Helsingfors. 

Jag har varit en gång i Riga men kommer knappt ihåg hur staden såg ut. Därför vänder jag mig nu till dig. Har du några tips angående Riga? Dela gärna med dig! <3

DET FINA OCH SVÅRA MED ATT LÄRA KÄNNA EN NY STAD

stockholmsweden.jpg
stockholmsweden.jpg

Jag går på Stockholm gator, glad men lite orolig. Är jag verkligen på rätt gata? Bor hon här? Jag är påväg till en av mina vänner i Stockholm som bor i ett område jag inte rört mig så ofta i. Jag har besökt henne förut men det var ett tag sedan. Jag har åkt tunnelbana hit, gått upp och ner för trapporna. Följt skyltarna. 

Fastän jag varit en massa gånger i Stockholm så är det ändå något speciellt att röra sig ensam i en annan storstad än sin egna hemstad. Ibland har jag full koll på läget, ibland inte. Det finns både fina och svåra sidor med att lära känna en ny stads alla hörn. 

kristinebergsstrand.jpg
kristinebergsstrand.jpg

Några dagar senare är jag påväg till henne igen. Denna gång hoppar jag vant på tunnelbanan, åker upp och ner för trapporna, kollar inte på skyltarna, för jag har koll. Det är häftigt hur man kan lära sig områden och system så snabbt som vi människor gör. 

Jag har gjort detta flera gånger förut. Flyttat eller besökt nya områden ofta. Kommit dit första gången utan att veta något, inte känna igen något. Med en lite konstig känsla i magen. Försökt se cool ut fastän det inuti mig inte alls är så lugnt och fint som jag försöker intala mig själv. Efter några dagar är det som mest självklart vilken väg jag ska gå på, vilket hörn jag ska vända till vänster vid. Den oroliga känslan är som bortblåst.

stockholm.jpg

Att resa, se nya platser och byta omgivning är roligt och spännande, det får mig att må bra. Att sätta mig vid ett nytt café, vid ett hav som är samma men med olika omgivning, det gillar jag. Men jag gillar också att bli van vid en ny omgivning, hitta mina egna favoritställen, känna mig hemma på gatorna. Så börjar det kännas i Stockholm nu. Jag börjar hitta min grej. Att pendla mellan mitt hem i Helsingfors och Labans i Stockholm känns så bra. 

Hur är du när du reser till nya ställen eller flyttar till en ny stad? Känner du igen dig i känslorna jag beskriver?

FÖRSTA INTRYCKET AV BELGIENS HUVUDSTAD BRYSSEL

Brysselslottet.jpg

Ibland är jag en tidsoptimist, så som igår när jag trodde jag skulle hinna gå igenom alla mina bilder innan vi skulle ta flyget tillbaka till Helsingfors. Nåväl, nu har jag gått igenom alltihopa och tänkte berätta mer om mitt första intryck av Belgiens huvudstad Bryssel. Det var första gången jag besökte Bryssel och trots att det blev bara två dagar i staden så känns det som att jag hann få ett tydligt första intryck som jag tänkte berätta mer om idag. 

EU.jpg

Första dagen spenderades den största delen av tiden här, på Europaparlamentet. Vi fick lyssna på föreläsningar om bland annat NATO, EU och arbetet kring allt detta. Ett intressant ämne som också togs upp var plast och problematiken kring att vi konsumerar så galet mycket plast i vårt samhälle.

Jag har ju själv också skrivit om hur man kan minimera plasten i vardagen och om mina tankar kring mindre plast - mer medvetenhet samt mina tips, så det var kul att få höra lite mer kring hur det politiska arbete kring att minimera plasten går. Europaparlamentet visade sig vara en enorm byggnad som man lätt hade kunnat tappa bort sig i. 

brysselbelgien.jpg

Vad var mitt första intryck av Bryssel då?

Skulle jag måsta beskriva Bryssel med tre ord hade jag sagt: Pampig, Grå och Intressant. Det pampiga på grund av alla de enorma byggnaderna som finns i Bryssel. Till exempel slottet var enormt och i trädgården utanför var häckarna klippta exakt likadant med millimeters marginal. Slottet var omringat av en grå mur och svarta grindar med stora gulddetaljer. 

Varför jag skulle säga grå är för att det inte var mycket färg på nästan någon byggnad, varken vid Europaparlamentet eller i centrum av staden. Detta betyder inte att det inte var vackert men personligen föredrar jag nog huvudstäder med lite mer färg på hus och byggnader. 

corinneibryssel.jpg
corinneibryssel-2.jpg

Sist men inte minst tycker jag Bryssel var en enormt intressant stad. Hit vill jag definitivt komma på nytt och verkligen uppleva staden på riktigt. Denna gång hann vi se det viktigaste som man måste se när man besöker Bryssel men jag känner att jag vill se mer. Dock måste jag spara ihop en ordentligt budget innan, det var nämligen rätt så dyrt i Bryssel. 

Jag måste också konstatera att jag tycker det är fascinerande att Europaparlamentet, som är hela EU:s gemensamma punkt, är i Bryssel. Det gör ju att staden känns lite extra intressant i och med att så många länders politiker arbetar och beslutar om viktiga frågor här. 

Brysselbelgien.jpg

Avslutande tänkte jag bjuda på ännu fler bilder från Bryssel så att ni får en tydligare inblick hur staden ser ut. Det som ni till exempel ser precis nedan denna text är slottet. Visst är det häftigt? Älskar att få gå lös med kameran på nya platser vilket kanske märks i och med denna bildbomb hehe. Ser fram emot att besöka Bryssel snart igen!

Bryssel.jpg
brysselbelgien.jpg
bryssel.jpg
bryssel.jpg
bryssel-5.jpg

DET POSITIVA MED ETT MILJÖOMBYTE

kaffeblommor.jpg

Som ni kanske minns skrev jag förra veckan i mitt inlägg Rastlös och taggad på Stockholm om att jag känt mig lite rastlös och längtat efter att komma iväg. Jag har ju aldrig riktigt levt ett liv där man är på samma ställe en längre tid och jag märker att jag mår bäst av ett sådant liv. Jag måste få komma iväg ibland, få byta miljö och känna att jag inte är låst någonstans. 

När jag får byta miljö fylls jag av mer inspiration och kreativitet. Jag ler lite extra, njuter lite extra och framförallt så fylls jag av energi. När jag kommer hem uppskattar jag mitt vardagliga liv ännu mer. Det hjälper mig att hitta tillbaka till lugnet och balansen. 

corinneMaltalugn.jpg

Detta betyder inte att jag inte trivs hemma eller att jag är olycklig när jag är på ett och samma ställe för länge, utan mer att jag mår som bäst när jag får variation. Då har jag lättare för att tänka klart och fundera på de lite större frågorna. Till exempel i Stockholm funderade jag mycket på framtiden, hur jag vill att den ska se ut men även på hur mycket som hänt under bara detta år och på hur jag utvecklats som person. 

Jag ser detta som något positivt att jag vet vad som funkar bäst för mig. Jag tror att det är det viktigaste här i livet, att man hittar sin egna väg och sitt egna sätt. Jag har lovat mig själv att byta miljö tillräckligt ofta för att hålla balansen och lugnet. Om det sedan blir att åka till Laban i Stockholm, till Ellen i Ekenäs eller någon helt annanstans bestäms på känsla.

Jag ser det som en enorm rikedom att ha möjligheten och framförallt så många fina människor på så många olika platser runt omkring i världen som jag kan hälsa på. Att jag kan leva som jag gör är inget jag tar för givet utan något jag är tacksam för varje dag.

Kom ihåg att vilken väg du än går här i livet, så gå just den som är bäst för dig. 

DEN MAGISKA RESAN TILL MALTA

Gozo.jpg

Hej och god kväll! Det var ett tag sedan nu. Blev lite av en oplanerad bloggpaus i och med resan. Hade egentligen tänkt att blogga från Malta men vi hade det så himla bra att jag tänkte att det är bäst att bara stänga ut allt och njuta till 180 % av resan. Det blev en helt mobilfri semester med andra ord. 

papannivallettapasta.jpg

Vår resa till Malta var helt otrolig. Malta visade sig vara ett riktigt guldkorn som överträffade alla förväntningar. Fantastiskt vackra landskap och arkitektur, supergod mat och gott kaffe. Vädret var fint och kameran gick varm. Vi har säkert tagit tusentals bilder, känns som att nästan allt på Malta var fotovänligt. Längtar redan tillbaka när jag ser på bilderna i detta inlägg.

Som ni kanske kan gissa åkte jag till Malta med Laban (haha känns så skumt att kalla honom det). Att få dela alla upplevelser med honom, gjorde att allt kändes bara ännu mer magiskt. Vår första resa men definitivt inte den sista. 

CorinneVallettapapanni.jpg

Typ såhär har jag sett ut under hela resan. Så lycklig och med världens största leende på läpparna. Det känns som att jag inte riktigt hunnit landa ännu och förstå allt det vi upplevt. Ska försöka samla tankarna lite och sedan berätta mer. Om du som läser funderar på att åka till Malta så säger jag bara gör det. Jag lovar att du inte kommer ångra dig. 

Vi hörs mer imorgon, kram!

corinnevalletta.jpg
Malta.jpg

SOL OCH VÄRME KALLAR PÅ MIG

splitkroatien.jpg

Minns ni att jag skrev att Stockholm inte var min enda destination på denna resa? Det är nämligen så att jag äntligen ska åka till sol och värme, närmare bestämt till Malta! Jag har alltid vilja åka dit så det ska bli kul att äntligen få uppleva och lära känna landet. 

Vi blir där i några dagar och har faktiskt inte planerat nästan något vad vi ska göra. Tanken är att istället ta dagarna som de kommer och bara njuta av god mat, sol och värme. Det ska bli så skönt att få stänga av allt för några dagar. Bara ta det lugnt och njuta av livet. Och hörni, imorgon tänkte jag släppa en väldigt fin nyhet, så se till att kika in här! ;) 

Har du några tips på vad man bör besöka på Malta eller något bra café eller restaurang? Dela gärna med dig <3

splitkroatien-4.jpg

RASTLÖS OCH TAGGAD PÅ STOCKHOLM

stockholmsweden-2.jpg
stockholmsoder.jpg

Godkväll! Det är dags att bege sig ut på äventyr igen. Denna gång ett lite längre sådant, vilket ni vet att gläder mig. Jag har länge upplevt mig lite rastlös, varit sugen på att åka iväg på äventyr och komma bort från det vardagliga. Jag har alltid varit en sådan person som lätt tröttnar på att vara på ett ställe för länge. Trots att det blivit några resor under våren så har mitt behov ändå inte blivit mättat.

Idag åker jag iväg till Stockholm där jag kommer stanna fram till torsdag. Därefter bär det av vidare till annan destination, men det får ni veta mer om inom kort. Det ska bli himla härligt att spendera en vecka i Stockholm, jag har sett fram emot det rätt länge nu. 

sodersthlm.jpg
soder.jpg

Fram tills imorgon eftermiddag är jag på arbetsresa och därefter är jag ledig i helgen. Det ryktas om att vi kanske ska se Macklemore på söndag vilket hade varit så kul! Sedan blir det jobb fram till torsdag. Detta miljöombyte kommer göra så gott för mig och min rastlöshet.

Att alltid ha rest mycket i sitt liv har sina för och nackdelar. Just rastlösheten är en nackdel men samtidigt ser jag det som en fördel eftersom den håller mig aktiv och nyfiken. Jag hoppas jag i framtiden kan hålla kvar en sådan livssituation och livsstil som möjliggör att jag kan byta miljö om jag känner ett behov för det.

Nu ska jag iväg och äta middag med mina kollegor. Hörs imorgon, kram!

UT PÅ ÄVENTYR

Hej bästa ni. Hälsningar från Helsingfors-Vanda flygplats. Jag är påväg till Stockholm där jag stannar fram tills imorgon kväll och sedan bär det vidare för ett äventyr som ni får läsa mer om på lördag.
Ikväll kommer jag åka hem till min goda vän Lina och så ska vi ha en riktig myskväll ihop.

Imorgon ska hon på jobb tidigt på morgonen så det innebär att det blir tidig morgon även för mig. Kommer sitta och jobba hela dagen för att sedan kunna vara helt ledig under helgen. Har en tent på måndag så måste varva jobb och plugg.

Idag har jag både varit på jobb och i skolan och därefter kom Pappa hem till mig. Vi kokade kaffe och köpte med oss fika. Jag tog en citron & marängpaj, så otroligt god. Har försökt dra ner på raffinerat socker nu senaste tiden så det var första gången på nästan en vecka som jag åt något med vitt socker i. Njöt lite extra mycket hehe.

När Pappa åkt hem packade jag snabbt ihop min väska och tog mig ut till flygplatsen. Det känns härligt att åka iväg på äventyr. Känner att jag behöver det för att sedan orka med allt jag har framför mig i april. Om du vill se mer om vad som händer under mina dagar, förutom det jag berättar här på bloggen, så får du gärna kolla in min instagram @ccorinnes . Brukar vara aktiv på storys och lägga in detaljer från min vardag. Nu ska jag snart gå ombord på planet. Vi hörs imorgon!

Såhär kan det se ut när jag jobbar. Här höll jag på att rigga upp kamera och mikrofon inför en kort filmsnutt som jag skulle spela in i Helsingfors stadshus.

MOBILFRI SEMESTER - TILLÅT DIG SJÄLV HA EN PAUS FRÅN MOBILEN

I helgen provade vi på en ny grej, för mig i varje fall, vilket jag inte kan bestämma mig om det är skrämmande eller alarmerande att jag inte gjort det förut. Nämligen att ha en helt mobilfri semester. Inte en semester där man bara tänker att man inte ska ta upp mobilen ofta, utan en helt överenskommen mobilfri semester. Ni kan säkert redan tänka er hur jag kommer kommentera detta, jo såklart att det var så skönt.

Vi gjorde så att man fick kolla på mobilen nån enstaka gång om dagen och i såna fall om man verkligen hade något viktigt att göra. Med andra ord var det inte en giltig orsak att man kände för att scrolla igenom sociala medier i en halvtimme. För min del blev det att kolla igenom mina meddelanden, en gång på morgonen och en gång på kvällen, för att se att inget hänt hemma som jag borde veta om och så passade jag på att blogga. Att kolla igenom mailen var förbjudet.

I vanliga fall laddar jag min mobil minst en gång i dagen i och med att jag använder den så mycket i mitt jobb. Under semestern laddade jag den totalt två gånger under loppet av nästan fyra dagar. Med andra ord över hälften så många gånger än vanligt vilket redan säger mycket. Tack vare den mobilfria semestern var det även lättare att slappna av och glömma bort jobb för en stund.

Kan ni se mobilen? Nä inte jag heller. Kameran var dock godkänd vilket var tur haha. Annars hade jag blivit tokig för har alltid så mycket inspiration när jag reser. I framtiden kommer jag fortsätta med mobilfria semestrar, för det känns som det blir så mycket mer kvalité då, både på alla sorts konversationer men även på återhämtningen. Det är nästan skrämmande hur "mobiltittandet" inte bara blivit en vana utan nästan en automatik.

Härmed rekommenderar jag er alla som är påväg på semester att komma överens med ditt sällskap att köra på mobilfri semester. Detta innebär inte bara att ni ska tänka *Vi försöker att inte ta upp mobilen så ofta*, utan mer konkret till exempel att man endast får ta upp mobilen en gång på morgonen och en gång på kvällen. Så kan man ha undantag så som vi hade om man ville lägga upp en snabb InstaStory, men då gäller det att bara göra det man ska och inte stanna kvar och scrolla igenom något mer.

Har du haft mobilfria semestrar eller dagar? Hur kändes det enligt dig?

Ps. Vill du läsa liknande inlägg som detta? Här hittar du till exempel mitt inlägg: Det underskattade flygplansläget

UNDER 24 TIMMAR I MAGISKA KÖPENHAMN

Igår eftermiddag åkte vi med tåget från Malmö till Köpenhamn för att maximera ut det sista av vår
mini-semester. Jag har varit i Köpenhamn några gånger innan men kan inte direkt säga att jag känner till staden speciellt bra. Senast jag var där var det sommar så det var lite annorlunda stämning denna gång.

Det blev som sagt inte ens ett dygn i Köpenhamn men de timmar vi hade spenderades på allra bästa sätt med att gå på stan, fika, äta god mat och fota i massor. Gillar att ha sällskap som också gillar fotografering. Då känns det som att de förstår om man vill stanna och fota någon fin byggnad eller så. Som ni kan se var mitt humör på topp under dagens gång, vilket ju inte är så konstigt med tanke på hur bra vi hade det.

Måste ju såklart ta den obligatoriska turistbilden vid Nyhavn. Är knappast den första och inte den sista heller som tagit liknande bilder, men det är ju så fint där, har någon av er som läser varit där? På sommaren är det ju lite annan stämning än vad det var nu men tyckte det var riktigt mysigt nu också.

Köpenhamn känns ju verkligen som ett fotovänligt ställe, finns så många fina byggnader där och vackra färger. Gillar detta torg speciellt mycket. Det var rätt kallt så när vi höll på att frysa till isbitar, satte vi oss på Café Norden och tog en fika och bara kollade ut på folket som gick på torget medan det började skymma. Caféet ser ni om ni kollar på bilden ovan och det som är rakt bakom statyn. Riktigt mysigt café.

Nu har jag kommit tillbaka hem efter en helt fantastiskt resa. Har samlat på mig så mycket positiv energi under dessa dagar. Hängt med roliga människor, ätit galet god mat, bott på fina ställen och vandrat på vackra gator med gatumusikanternas musik i bakgrunden. Kunde inte önskat mig mer av denna helg och måste erkänna att det känns lite tomt nu när man är hemma igen. Tar det ändå som ett positivt tecken, att man haft det så himla bra. Ha en fortsatt fin kväll kära ni, kram!