Jag har köpt lägenhet! - Mitt alldeles egna hem

I flera år har jag jobbat och sparat pengar. Alltid haft ett mål med mitt sparande: Att en dag kunna köpa mig en egen lägenhet. När jag slutade med skidåkningen och sålde min bil öppnade jag direkt ett bostadssparkonto och började lägga in en summa pengar på det kontot i början av varje månad. Pengar jag jobbat och sparat ihop under i princip hela mitt liv. I dag står jag här med nycklarna i handen till min alldeles egna lägenhet och känslan är magisk.

En väldigt lycklig bostadsägare på semester.

En väldigt lycklig bostadsägare på semester.

corinnemarocko.jpg

Vi spolar tillbaka bandet lite, för som ni vet har jag ju flyttat rätt mycket den senaste tiden eftersom jag flyttade in i min förra lägenhet inne i Helsingfors centrum för bara ett år sedan. Det lustiga är att jag flyttade till den lägenheten, från min lägenhet i Hagalund på grund av att det skulle komma stambyte (trodde man) till huset i Hagalund. Glad i hågen flyttade jag in i en superfin etta i Rödbergen och stormtrivdes. Slängde till och med alla flyttlådor för att jag tänkte “här stannar jag”. I somras kom första lappen som visade sig bära budskapet om att stambytet, som var inplanerat flera år i framtiden, skulle ske redan i början av 2019.

Då började jag se allt mer på möjligheter att faktiskt kunna köpa mig en egen lägenhet. Verkligen se vad allt jobbande och sparande kunde leda till. Äga mitt egna hem. Bara tanken gav mig rysningar. Jag har alltid levt på hyra och därmed varit tvungen att flytta av ett gäng olika orsaker, allt från stambyten till att hyresvärdarna själv behövt lägenheterna. Tänk att nu få äga en lägenhet och därmed själv bestämma när jag vill flytta därifrån.

Älskade sovrummet i gamla lägenheten i Rödbergen.

Älskade sovrummet i gamla lägenheten i Rödbergen.

Bostadsköpet blev klart för ett tag sedan och i veckan har jag äntligen fått flytta in. Så som jag väntat! Vi har varit här med Laban och jobbat järnet under denna vecka, vilket ni kanske sett på min Instagram. Därför har bloggen ekat tomt, för det har verkligen gått i ett.

Vi har målat alla väggar och tak, det blev vitt i alla andra delar av lägenheten förutom hallen som blev grå. Jag har köpt världens finaste garderob åt mig som Laban hjälpt mig att montera upp. Vi har skrubbat bort smuts och ingrott damm, burit möbler upp och ner. Slitit, svettats, kramats, skrattat, till och med dygnat för att bli klara i tid och ja, bara jobbat på i fullfart för att hinna klart innan arbetsveckan början igen i morgon. Lägenheten är fortfarande rätt så kaotisk så därför inga bilder ännu men lovar att ni kommer få se åtminstone delar av den i framtiden.

Just nu är jag så himla lycklig över att detta nu är mitt hem, min alldeles egna lägenhet. Så galen känsla. Här kommer jag trivas så bra! <3

Första sommaren och hösten utan honom

linusochcorinne.jpg

Sorg är en känsla som minst sagt är individuell. Alla upplever vi den olika. En del gråter, andra skriker. En del snyftar tyst medan andra inte rör en min. Sorg har miljontals olika ansikten och kan kännas som att den äter upp en inifrån. 

Som ni vet gick Linus bort i Februari vilket innebär långt över ett halvår sedan. För någon kanske han bara var en hund men för mig var han något så obeskrivligt mycket mer. Min sorg har varit väldigt svår att hantera.

linusochcorinne.jpg

Sommaren som kom och gick var underbar, men samtidigt periodvis så fruktansvärt jobbig. Första helgen på lande utan honom sörjde jag rejält, så även andra, tredje och ja, varje dag under sommaren. 

Jag vill så gärna bara få träffa och krama om honom igen så jag nästan inbillar mig att han nog kommer ligga där på trappan vid ingången. Att han kommer stå och vänta på mig vid bryggan med svansen viftandes likt en helikopter. Varje gång blir jag lika ledsen när jag märker att ingen står där. Han har lämnat ett tomrum efter sig som inte går att fylla.

linus.jpg

Hur jag än försöker tänka på och vara tacksam över alla de fantastiska somrarna vi fick tillsammans så tröstar det inte. Jag ser hans ställen överallt. Blåbärsrisen han brukade äta från och trappan han alltid satt på. Bädden han låg på varje kväll finns inte kvar förutom i minnet. Hans favoritmatta hemma hos mig, som numera ser så tom ut.

linus.jpg

Framförallt är tystnaden den som gör allt ännu värre. Ingen som trampar omkring under natten. Ingen som låter av lycka när jag äntligen vaknat på morgonen. Ingen som busar på gården. Ingen som kommer gåendes för att få en godnattpuss. 

Att lära sig leva med sorg är tyvärr nästan av ett måste. Ibland antar jag dock att det är fruktansvärt kämpigt och tar lång tid att lära sig att hantera. Så har det varit för mig, men jag kämpar med det varje dag. Försöker acceptera sorgen och känslorna. Påminna mig om de fina tiderna och om att tiden läker alla sår. En dag i taget helt enkelt.

linusochcorinne.jpg

Skicka iväg ett hej - Min utmaning till dig

kaffeblommorblogg.jpg

Hej kära ni! Vad tyckte ni om mitt rim i rubriken? Så nöjd haha, skämt åsido. I dag tänkte jag utmana just dig som läser att göra något som gjorde mig väldigt glad idag. Låt mig förklara.

I dag när jag kom hem från skolan plingade det till i min telefon. På skärmen syntes ett sms från en väldigt god vän till mig som önskade mig en trevlig resa. Vi har inte pratat på ett tag, men hon läser bloggen och ville höra av sig när hon såg att jag skulle iväg. En ganska liten handling som gör mottagaren så glad. Hela jag lös upp av hennes sms.

Skicka iväg ett hej åt någon du tänker på men inte hört av på länge

Jag brukar ganska ofta skicka iväg spontana meddelanden till mina vänner och fråga vad dom gör och hur dom mår. Visa att jag bryr mig om dem och tänker på dem.

Så idag tänkte jag utmana dig som läser att göra likadant. Skicka iväg ett sms eller ring någon du inte hört av på ett tag. Någon du tänker på med jämna mellanrum, men som det helt enkelt inte blir av att höras med så ofta. Fråga hur hen mår, vad den gör eller ja – vad som helst. Jag lovar att du kommer lägga en liten guldkant på personens dag. <3

Saknaden till staden som gav mig så mycket

malmbergetdundret.jpg

Rätt sent igår kväll satt jag hemma vid mitt skrivbord och svarade på några frågor till en intervju. I bakgrunden spelades lugn musik och jag hade tänt mina bollampor för att få till en mysig stämning.  

I en av frågorna som ställdes frågades det om jag kunde berätta lite mer om mina år i Sverige. Efter att ha svarat på frågan fastnade jag en stund i mina egna tankar och började fundera på min tid i Gällivare. Hur otroligt mycket de fyra åren jag bodde där gav mig.  

corinnekiba.jpg
corinnedundret.jpg

Jag tänkte på alla mysiga kvällar i soffan med vänner. Tacomiddagar och filmkvällar. Långa resor och fina minnen. Både glada och ledsna dagar i backen. Stödet jag fick av mitt team när jag drabbades av skada efter skada. Alla de långa promenaderna med hunden Kiba och vårdagarna uppe på fjället.

Fastän Gällivare var så annorlunda än miljön jag växt upp i, trivdes jag så bra där. Än i dag har jag kontakt med en del av vännerna som jag lärde känna under mina år i Gällivare. “Du finns alltid med i våra hjärtan” skrev en av vännerna åt mig i somras. Det värmde mitt hjärta.

Med jämna mellanrum saknar jag Gällivare och allt som kretsade kring livet där. Samtidigt tänker jag att saknad egentligen inte är något dåligt, för det betyder ju att man varit med om något som betydde något åt en. Precis så ser jag på min tid i Gällivare. Som något fint, givande och framförallt lärorikt. I vinter hoppas jag hinner upp dit i några dagar, för att få krama om mina vänner och minnas gamla fina minnen.

Har du något ställe du bott på som du kan sakna med jämna mellanrum?

FEM FAKTA DU INTE VISSTE OM MIG DEL 2

Hej och trevlig kväll! Mina tidigare inlägg om lite annorlunda fakta om mig har alltid tagits emot väldigt positivt och därför tänkte jag avsluta denna fina helg med att dela med mig av ytterligare fem fakta ni inte visste om mig. Berätta gärna i kommentarerna om det var något du visste från förut!  

corinneugnsholmen.jpg
  • Jag börjar må väldigt illa i tåg och buss om jag sitter åt andra hållet än fordonets färdriktning. Jag har försökt sitta åt fel håll ibland i tåget men efter bara fem minuter snurrar världen totalt. I buss vågar jag inte ens prova. Blir alltid lika jobbigt om jag lyckats få en sittplats åt fel håll i tåget / bussen och därför måste flytta sittplats hela tiden om jag råkat sätta mig på någon annans plats i hopp om att inte må illa en tågresa.
  • Jag har svårt för färgerna gult och beige. Eller egentligen att själv ha på mig den färgens kläder eller ha inredning i dessa färger, med vissa undantag. På andra eller i andra personers hem kan jag däremot tycka det är supersnyggt men skulle själv aldrig komma på att köpa typ ett par beiga byxor eller en beige jacka. Gula kläder kan jag däremot tycka är riktigt fint ibland. Roligt ändå hur man kan tycka att en färg är superfin på någon annan fastän man inte gillar den på sig själv!
     
  • Jag gillar inte läsk. Någon enstaka gång per år kan det hända att jag blir sugen på en Cola Zero men oftast går den tanken över lika fort som den kommer. Däremot älskar jag bubbelvatten, speciellt Bonaqua Päron. Det köper jag alltid när jag vill unna mig något gott att dricka, synd att den inte görs i stora flaskor bara hehe. 
corinneskane.jpg
  • Jag är väldigt kvällspigg, vilket är en sida med mig som jag både gillar och samtidigt tycker är rätt jobbig. När jag egentligen vill gå och lägga mig dvs. kring 22.30-23.00 så är min hjärna som aktivast. Jag kunde lätt sitta och skriva texter och redigera bilder till klockan 01.00 utan att bli trött. Däremot när jag vaknar följande morgon känns det som att jag inte sovit en sekund och därför försöker jag att slappna av rätt tidigt på kvällarna för att inte aktivera "nattugglan" i mig. Lättare sagt än gjort haha. 
  • Jag tycker inte om att diska. Det finns få saker jag verkligen ogillar fruktansvärt mycket men diska är verkligen en av dem. Jag levde utan diskmaskin i några år och det var verkligen så jobbigt. Nu har jag dock diskmaskin och behöver bara diska kastruller, knivar och stekpannor vilket gör att det känns lite lättare. Att tvätta däremot har jag ingenting emot! Någon annan som är likadan?

Nu ska vi äta pizza och se på Maria Wern, klassisk söndagkväll men åh så härligt!

Vill du läsa fler liknande inlägg? Här hittar du mitt senaste inlägg Fem fakta du inte visste om mig. 

PRESENTEN SOM FICK MIG ATT SKRIKA AV GLÄDJE

present.jpg

Äntligen har det blivit torsdagen den 23 Augusti. Som jag har längtat efter denna dag. En dag på sommaren fick jag nämligen öppna min födelsedagspresent av Lina som bestod av ett litet häfte med ledtrådar. Min uppgift var att läsa igenom ledtrådarna för att komma på vad jag fått i present. Ledtrådarna såg ut såhär:

petterkonsert.jpg
petterkonsert.jpg

För någon som kanske inte lyssnat på hans musik så mycket kanske det inte ringer en klocka direkt. Men för mig, som lyssnat på hans musik lika mycket som jag lyssnat på Eminem, vilket är mycket behövdes det inte mer än första meningen Vill ta dig i handen, lämna nu ... för att förstå att Lina precis berättat för mig att hon kommer uppfylla en av mina största musikdrömmar, att få se Petter live. 

petterkonsert-3.jpg

Min första reaktion var ett skrik rakt ut i luften som följdes av att jag bombarderade Lina med kramar och studsade av glädje. Man kan lugnt sagt säga att hon inte behövde oroa sig för om jag gillade presenten.

Om exakt en timme ska vi mötas upp och äta middag ihop på Pascal och därefter ta oss ut till Mosebacke för att se Petter live. Han råkade faktiskt sjunga en låt när jag var på Allsång på Skansen och bara den ena låten bevisade att denna kväll vi kommer få uppleva idag kommer bli magisk. Behöver jag ens säga hur taggad jag är?

MIN FÖRSTA OCH BÄSTA SOMMARSEMESTER

gummistovlarlande.jpg

Hej på er och trevlig söndag! Hoppas ni haft en toppenfin helgJag valde att ta två dagar ledigt från att skriva nya inlägg, men om ni följer bloggens Facebooksida så kanske ni såg att jag gjort om mycket på mitt recept på Broccoli-och Halloumibiffar vilket tog mycket av fredagens bloggtimmar. Kul att fräscha upp gamla recept lite!

Nåväl detta var ett sidospår för det jag egentligen tänkte prata om idag är min första och bästa sommarsemester. Idag är min sista dag på semestern vilket helt ärligt känns rätt så jobbigt. Att ha semester har varit så magiskt underbart så det känns trist att den är slut. Dock måste ju vardagen komma ifatt en någongång och jag kan ju inte direkt klaga efter att ha fått må som en prinsessa i flera veckor. Jag har försökt formulera ihop ett inlägg hela dagen men vet helt ärligt inte hur man ska summera en sommar som denna. Jag tänkte göra ett försök i varje fall!

corinnefrukost.jpg

Denna bild är tagen några veckor innan jag gick på semester. Då minns jag att jag kände mig glad men samtidigt rätt trött. Den hektiska våren gjorde sig påmind och jag längtade efter att få släppa måsten och bara ta det lugnt. 

solnedgang.jpg

När semestern väl började tog jag det riktigt lugnt. I början hade jag rätt tudelade känslor. Det var både skönt att vara ledig samtidigt som jag kämpade med lite jobbigare känslor som inte gick att förklara. Dagarna spenderade jag med att jobba en del med bloggen, sova i mängder, hänga med kompisar och familjen och skapa fina minnen. Efter några veckor åkte jag över till Sverige för att umgås med Laban och hans familj.

kaffecorinnelaban.jpg

Jag hade längtat så otroligt mycket efter de veckorna, att få umgås med honom en lite längre tid. Se hur vi funkar i en lugnare miljö. Som jag redan kunde ana sedan innan, blev allt mellan oss bara bättre. Jag är så tacksam för denna sommar just angående oss, för vi behövde verkligen dessa veckor för att komma ännu närmare varandra. Guldvärt. 

jarvsokyrka.jpg

Ett tydligt tema för denna semester var att semestra nära hemma. Jag valde nästan på en gång att jag inte vill resa någonstans långt bort utan hålla mig i Norden och Baltikum. Så blev det också, och jag kan inte tänka mig en bättre sommar att göra det på med tanke på vädret. 

Jag som har rört mig rätt mycket i både Sverige och Finland såg fram emot att se ännu mer av länderna och så blev det också. Vi har besökt både mindre och större ställen. Alla fantastiskt vackra. Ovan ser ni kyrkan i Järvsö som ligger i Hälsingland cirka tre timmar från Stockholm. Det syns inte så bra på bilden men den ligger uppe på en kulle och är så fantastiskt vacker! 

tallinn.jpg
corinneskugga.jpg

Förutom Sverige och Finland blev det också två svängar till Tallinn, Estland och Riga som ligger i Lettland. Två väldigt vackra städer som jag rekommenderar att besöka. I Tallinn hade jag varit flera gånger innan men för Laban och hans kompis, som jag var där med, var det första gången så det var roligt att visa dem runt. Killarna gav tummen upp åt staden och framförallt restaurangen vi åt lunch på som jag skrivit tidigare om HÄR.

riga.jpg
riga.jpg
corinneveronica.jpeg

Även vår resa till Riga tillsammans med Veronica blev toppen. Dock har jag nog aldrig varit med om en svettigare semester. Tror det var runt 30-35 grader inne i staden och knappt någon vind. Men med tillräckligt med vatten och mat höll vi oss nöjda och glada! 

eminem.jpg

Det känns som att det hänt så mycket under min semester så det är helt omöjligt att nämna allt, men en kväll känns helt omöjlig att lämna bort, nämligen kvällen då vi gick till Friends Arena för att se Eminem live. Det var helt klart en av semesterns bästa kvällar. Vi hade så kul och Eminem var så otroligt bra. Kommer nog aldrig kunna beskriva hur jag kände mig den kvällen. Kul också att gå på en konsert där man kan orden till exakt alla låtar haha. 

corinnebarosund.jpg
corinnesteffie.jpg
skogcorinne-2.jpg

Semestern har handlat mycket om att koppla av och röra sig i naturen. Det har blivit ett helt gäng dagar på landet och så dagarna uppe vid Labans familjs stuga. Långa promenader har varierats med kajakturer och jag märker hur gott det gjort åt både kropp och sinne. 

Som ni kanske förstår har jag saknat Linus enormt mycket denna sommar. Första dagarna på landet var fruktansvärt jobbiga men till slut började det kännas en aning lättare. Dock fick vi hänga en hel del med Engstaffen som ni ser på bilden till vänster. En sådan kunde jag tänka mig att ha i framtiden!

corinnejarvsosvartvit.jpg

Jag kunde skriva sidor om min sommarsemester men tror att det börjar vara dags att avrunda. Det blev en sommar med vänner och familj. Med Laban. Med hälsa och välmående. Med god mat och gott kaffe. Fina upplevelser och vackra landskap. En sommar som gjort mig ännu lyckligare, mer balanserad, ännu kärare och så utvilad. Jag är otroligt tacksam för alla människor som jag får dela dessa fina minnen med. Bättre semester än såhär kan jag inte fått! <3

HUR ÖNSKAR JAG ATT MITT LIV SER UT OM 10 ÅR?

corinneekenas.jpg

I frågestunden som jag hade för några dagar sedan fick jag så många intressanta frågor och jag tänkte att jag tar vissa i enskilda inlägg istället för att köra ett långt. Hoppas ni gillar det upplägget! En fråga som jag fick var Hur önskar du att ditt liv ser ut om 10 år?

För det första måste jag erkänna att jag knappt tänkt på hur jag vill att mitt liv ser ut om 10 år. På något vis har det känts så långt bort men nu när jag fick frågan så var det många intressanta tankar som dök upp. Jag ska försöka summera ihop dem på något begripligt sätt. Ska bli kul att läsa detta också lite senare och se om mina tankar ändrats och speciellt att se om 10 år hur mycket som blev så som jag önskade. 

corinneekenas.jpg

Om 10 år hoppas jag att...

... Jag fortfarande är tillsammans med Laban och vi lever ett lyckligt liv tillsammans. Kanske har vi en familj och bor antingen i en stor lägenhet eller i ett hus. För mig har det egentligen ingen skillnad vad för typ av boende, bara vi trivs där och att det känns som hem. Det viktigaste är att man kan komma hem och känna sig trygg och väl till mods. 

... Att jag är egenföretagare och jobbar med det jag brinner mest för: Hälsa, välmående och en bättre vardag. Jag hoppas jag håller föreläsningar och kurser och framförallt har ett väldigt socialt jobb där jag känner att jag gör skillnad. Jag hoppas också att jag kan ta med mig jobbet så att jag inte är fast någonstans. 

... Jag vaknar frisk varje morgon och känner mig trygg och tillfreds. Att jag skrattar mycket, är omringad av fina och ärliga människor och att mitt liv har mycket glädje i sig. 

gummistovlarlande.jpg

... Att vi har en sommarstuga vid havet dit vi kan åka ut och varva ner. Dit man kan ta med vänner och familj och dit man kan åka ut ofta. Jag skulle gärna ha ett ställe som var max 2-3 timmar bort så att det aldrig känns som ett hinder att åka iväg. 

... Att jag har en vardag som jag trivs i. Just nu känns det som att jag vill ha en väldigt mångsidig vardag, där ingen dag är sig lik. Ska bli intressant att se om jag vill det även i framtiden och framförallt hur livet kommer se ut om 10 år. Jag har aldrig varit mycket för vanliga vardagsrutiner så det ska framförallt bli intressant och se om jag känner likadant över det om 10 år. 

Som ni märker kunde jag fortsätta hur länge som helst men jag kanske pausar här. Spännande att se hur livet kommer se ut. Speciellt om vardagen kommer vara så som jag tänker mig eller om det kommer vara helt olika. Tack för den intressanta frågan, fick många tankar att snurra hos mig! <3

TRE BRA SAKER - EN HÄRLIG UTMANING

För en tid sedan blev jag utmanad av Jennifer i utmaningen Tre bra saker. Det går ut på att jag ska lista upp tre bra saker i några kategorier som utmaningen består av. Som ni vet har jag en positiv inställning till livet och när jag såg denna utmaning så blev jag väldigt glad. Dock har jag skjutit upp att göra den för att jag väntat på ett bra tillfälle och idag kände jag att det är dags.

Tre bra saker med mina dagar

* Att jag trivs med det jag jobbar med och studerar. Trots att jag upplever att studierna går trögt så gillar jag verkligen det jag studerar vilket är otroligt skönt.

* Att jag lyckas forma mina dagar ganska långt efter hur jag känner det. Jag har svårt med dagar som är för begränsade och om jag bara har möjlighet så försöker jag flytta runt på dagens program så att alla dagar är lite olika. Detta kan betyda att jag ibland jobbar förmiddag och dag och andra dagar eftermiddag och kväll. Så anpassar jag mitt sociala liv enligt hur det funkar för mina vänner och min tidtabell. Jag gillar att ha en flexibel vardag, det gör att jag mår bra och känner mig fri.

* Att jag har ett rikt socialt liv och att jag umgås med mina nära och kära nästan varje dag. Det ger mig enormt mycket lycka.

CorinneEkenas.jpg

Tre bra saker med mig

Det är alltid lite svårt att börja slänga fram bra saker om sig själv, men oj vad nyttigt det är. Om jag i framtiden kommer jobba med egna klienter inom livsstilsrådgivningen så kommer detta vara något jag tänker ta upp med alla mina klienter, för det är väldigt viktigt att kunna säga och verkligen mena snälla saker om sig själv.

* Jag är bra på att lyssna och ställa frågor. Mina vänner brukar säga att jag alltid ställer de rätta frågorna och att jag verkligen lyssnar på svaret. Detta håller jag med om och är något jag ser som en av mina starkaste sidor.

* Jag har en positiv attityd till livet som gör att jag ofta känner mig fylld med positiv energi och gärna sprider det till andra. Jag kan ofta få riktiga lyckorus under en helt vanlig vardag vilket ger mig så mycket energi. Jag låter inte negativa saker ta utrymme.

* Jag bryr mig mycket och älskar stort. Mina nära och kära betyder allt för mig. Jag är noga med att påminna och berätta det åt dem. Enligt mig kan man aldrig berätta för många gånger hur mycket man tycker om någon och att man alltid finns där för dem.

corinnejohanna.jpg
corinnecessi.jpg

Tre bra saker i mitt liv

* Allt jag hittills fått vara med om och det jag är med om nu. Ibland blir jag chockad över att jag hunnit med så mycket under mina snart 24 år på denna jord. Om man bara tar några exempel så: Jag har bott i ett annat land i 6.5 år, varit elitidrottare, jobbat med ett presidentval, vunnit FM många gånger och rest väldigt mycket. Så tacksam.

* Något som inte går att vara utan att nämna en gång till är människorna jag har i mitt liv. Jag är så tacksam för att jag har så mycket fina människor som jag får dela mitt liv med. Dem tar jag aldrig för givet och gör allt för.

* Att saker tenderar att lösa sig oavsett hur det ser ut. Jag har gått igenom en hel del kriser under mitt liv men på något vänster löser det sig alltid på ett sätt eller annat. Oavsett vad det handlar om så har jag lärt mig att allt löser sig bara man har lite tålamod, inte stressar upp sig i onödan och har ett öppet sinne till framtiden och litar på att det blir bra till slut.

Tre bra saker det här året

* Mitt nya hem i Helsingfors. Här trivs jag så bra och älskar att bo så när mina vänner.

* Att det varit så himla bra. Det känns som att detta år verkligen levererat hittills och att jag har haft så roligt.

* Att det verkar så lovande även i framtiden. Mycket planer och roliga program. Ser så mycket fram emot denna vår och sommaren som närmar sig.

Tre bra saker med bloggandet

* Alla fantastiska människor bloggen gett mig. Tänk att jag hittat riktigt nära vänner via bloggen? Det hade jag aldrig kunnat tro när jag började blogga. Samt alla möjligheter man får via bloggen.

* Att jag har så fina läsare och att det känns som att ni är en grupp vänner som jag skriver åt. Fastän jag inte alls vet vem ni är som läser, så tycker jag så mycket om er och jag hoppas från hela mitt hjärta att ni trivs här på bloggen.

* Att jag får vara kreativ med skrift och foto men även att jag får skriva om sådant jag önskar att vi pratade mer om. Det finns liksom inga ramar, de lägger jag själv. Jag har alltid vilja jobba för att vi ska prata mer om djupa och även svåra ämnen men också att hjälpa människor att hitta positiv energi i vardagen. Det känns som att jag via bloggen kan göra just detta.

corinnesommarartholmen.jpg

Det jag utmanar är...

Och med de orden har jag klarat min utmaning! Så svårt att välja vad man ska ta upp, finns ju så mycket fina saker i ens liv. Nu ska jag skicka vidare denna utmaning och det gör jag till @ellenwesterlund, Nathalie och @jenniifersplace. Lycka till och tack till Jennifer för utmaningen!<3

HAN SAKNAS MEN FINNS MED

Godkväll på er. Redan torsdag och mitten av Mars, dagarna går minst sagt fort framåt. Väldigt skönt dock med det soliga vädret som vi fått ta del av de senaste dagarna. Får i varje fall mig att känna riktiga vårkänslor vilket är så härligt.

Idag har jag börjat dagen med yoga och därefter har jag jobbat. Var även på lunch med Fammo & Pappa vilket var roligt. Ikväll skulle jag egentligen möta upp en kompis men det dök upp en brådskande grej för henne så vi bestämde att ses en annan dag istället. Var hela kvällen igår hos Maria vilket var helt fantastiskt roligt så lever gott på den kvällen ännu.

Idag är en dag som jag saknar Linus extra mycket. Han fattas och saknas varje dag, men vissa dagar gör mer ont än andra. Idag är en dag som gör extra ont. Jag försöker att tänka att han är med mig ändå, trots att han inte finns längre. Det hjälper lite grann i varje fall. Föreställer mig att han ser lika rofylld ut i himlen som på denna bild när han sover.

Sorg har alltid varit väldigt svårt för mig att hantera och just denna sorg är extra jobbig. Det har nu gått 1.5 månad och smärtan är fortfarande väldigt stor. Som tur finns det många fina minnen att kolla tillbaka på <3 Ikväll ska jag bara ta det lugnt och pyssla här hemma. Kan vara bra med en sådan kväll när man är lite ledsen. Kram på er!