Kom med på 30 dagars yogautmaning!

Det var länge sedan jag gav er olika sorters uppgifter eller utmaningar. Jag har tidigare fått feedback av er att ni gillar dem vilket gör mig väldigt glad! Därför har jag nu funderat en hel del på vad vi kunde hitta på och nu har jag kommit på något. Jag vill utmana dig som läser att komma med på min 30 dagars yogautmaning! Utmaningen är 15 minuter lång och min tanke är att vi ska yoga varje dag i 30 dagar i sträck. Hur härligt låter inte det?

Från en magisk strand i Marocko. Här hade jag gärna yogat varje morgon.

Från en magisk strand i Marocko. Här hade jag gärna yogat varje morgon.

Jag kommer försöka börja varje morgon med utmaningen. Om det känns för stressigt så flyttar jag utmaningen till kvällen innan jag ska sova. Det viktigaste är att utmaningen ska ge oss energi och kännas bara allmänt härlig. Samtidigt hoppas jag att vi kommer märka att vi blir mer rörliga, får en fin rutin (ta t.ex. hjälp av Julias inlägg om du behöver tips för att få igång rutiner) och att det känns bra att börja dagen med att ta det lugnt och väcka kroppen. För att inte låta detta bli för utsvävat tänkte jag sammanfatta utmaningen så ni vet vad som gäller.

30 dagars yogautmaning i korthet

 • Yoga 15 minuter varje morgon (eller kväll)

 • Ta hjälp av youtube till exempel min favoritinfluencer Josefine Dahlbergs 15 minuters yogapass. Jag tror att jag kommer börja med hjälp av det för att komma in i rutinen utan att behöva fundera så mycket!

 • 30 dagar i sträck - inga ursäkter är tillräckligt stora, förutom sjukdom förstås. Men ursäkten “jag hinner inte” är absolut inte godkänd. Prioritera ditt välmående! <3

Jag föreslår att vi börjar direkt och därmed kör första dagen på utmaningen igång i morgon och då blir den sista dagen den 13 april (dagen innan riksdagsvalet i Finland!) . Nu återstår bara frågan: Är du med?

Glöm inte bort att sova ordentligt!

I mitt liv är det ofta högt tempo och jag har ju skrivit många gånger inlägg om vardagsbalans, att undvika onödig stress osv. När jag lyssnar på podcaster eller överlag på människor i min omgivning, så hör jag ofta hur personerna berättar att de suttit uppe halva natten och jobbat eller gjort på något skolarbete. Det gör mig alltid lite orolig, för det kan ge dåliga signaler om att man måste jobba sena kvällar och nätter för att lyckas och för att jobba hårt. Visst krävs det ofta hårt jobb för att göra något ordentligt, men det hårda jobbet får aldrig gå över din nattsömn. 

IMG_4726.JPG

Att sova ordentligt och tillräckligt är väldigt viktigt och även ett av det bästa du kan göra för ditt egna välmående. Din sömn indikerar också ofta på hur du mår (finns såklart undantag) men för de flesta kan orolig sömn eller svårt att somna vara en indikator för att du är till exempel för stressad eller går och oroar dig över något. För mig är det åtminstone så. 

Förra veckan märkte jag att jag sov oroligare än jag brukar göra. När jag kom hem till Stockholm så berättade jag det åt Laban och sade att vi verkligen måste satsa på att få ordentligt med sömn under helgen.

För att jag ska må bra och klara av vardagens höga tempo så behöver jag mycket sömn. Om jag märker att jag sover oroligt så tar jag tag i saken genast. Funderar på vad de kan bero på och vad jag kan göra för att sova bra igen. Det kan vara allt från att äta bättre och inte så kort inpå innan jag ska sova, att träna mer eller tidigare på dagen. Att lägga mig tidigare eller att se till att jag har tillräckligt med tid för att slappna av innan jag ska sova. Ingen förändring sker ju över en natt men det är lättare att åtgärda ju fortare man tar tag i saken.

IMG_4727.JPG

Så vad försöker jag egentligen komma fram till? Jo, oavsett hur höga mål du har eller hur mycket jobb du har, prioritera alltid din sömn. Lägg ett stoppdatum när du ska sluta jobba (jag har t.ex. absolut senast 21.30) och håll dig till det. Hellre då lägga dig i tid och vakna tidigare på morgonen än att svänga på dygnet och vara vaken halva natten. Se till att få minst 7-8 timmar sömn per natt och var lyhörd för kroppens signaler.

Sover du bra så är det i de flesta fall ett tecken på att du också mår bra. Sover du dåligt så indikerar det på att du måste lyssna på kroppen och ändra på något i din vardag för att få din återhämtning. När du sover bra känner du dig pigg och orkar genom hela dagen. Kom ihåg att ditt välmående är viktigare än fina jobb och prestationer. ❤️

Vill du läsa mer inom samma ämne? Då vill jag tipsa om mitt inlägg: Hur kan jag förbättra min sömnkvalitet?  Hoppas du får med dig något nytt eller åtminstone en bra påminnelse! 

Det här vill jag lära mig!

Hej kära ni! Hoppas ni gillade gårdagens inlägg trots att det var lite av den längre sorten. Vet dock att åtminstone några av er gillar de längre inläggen extra mycket så det känns kul att kunna publicera ett sådant som dessutom handlade om något jag brinner enormt mycket för. Har du missat vad jag pratar om så kika in på det här inlägget. Skriv gärna också vad du tyckte om samarbetet. Försöker verkligen hitta sådana samarbetspartners som jag tror att just du som läser kommer gilla så det är alltid roligt att då också få feedback om jag träffat rätt!

kalenderkaffe-35.jpg
kalenderkaffe.jpg

På tal om feedback. Jag har gett mig själv feedback efter att ha analyserat förra året! En av de punkterna är att jag vill lära mig att vara mer i framkant. Ha färdiga utkast redo att publiceras om det behövs. Lämna in uppgifterna flera dagar innan deadline. Helt enkelt ligga steget, eller nästan två steg före. Det är verkligen något jag vill bli bättre på.

Jag är aldrig sen med något. Klarar alltid deadline. Men ibland blir det onödigt tajt med tid och det känns så onödigt. Därför har jag nu köpt min kalender som heter Planera din lycka. Knappast kommer just den göra att jag börjar ligga steget före men jag tror på att skaffa verktyg för att lära sig något nytt. Där ska jag skriva upp strukturer och helt enkelt planera mera framåt. Se till så att jag har organiserat mitt liv så att jag har förutsättningarna för att kunna vara i förtid.

Så det blir ett av mina stora livsstilsmål detta år. Att lära mig att planera i förtid, lägga upp strukturer och känna att jag har kontrollen över min tid – inte tvärtom. Det låter väl bra?

Har du några bra tips på hur du brukar göra för att ligga två steg före? Eller ligger du alltid två steg efter? Berätta!

Precis så som jag önskar att en morgon ska se ut - Mot ett liv utan stressiga morgnar

Jag har funderat mycket den senaste tiden på det här med att vi alla har makten över att förändra vårt liv och då speciellt tänkt på mina morgnar. För ska jag vara helt ärlig så är mina vardagsmorgnar just nu allt annat än vad jag önskar mig och det är något jag vill förändra. Det finns undantag men oftast ser mina vardagsmorgnar ut så här:

morgonstund.jpg

Klockan ringer kring 7.30. Ljudet av väckarklockan skriker i mitt öra och jag uppfattar det som allt annat än behagligt. Jag stänger av larmet och försöker piggna till genom att tända mina bollampor som sprider ett mysigt ljus i rummet. Hur jag än försöker vakna till så känns ögonlockarna så otroligt tunga.

Till sist tar jag mig upp, konstaterat att det än en gång tagit mig alldeles för länge att stiga upp. Jag lagar frukost och äter den alldeles för länge i mitt kök som är rätt så mörkt såhär på höstvintern. Sedan blir det stressigt och jag springer omkring i lägenheten. Plockar med mig datorn här, väskan där och packar snabbt ihop mina saker. Bokstavligen springer in i duschen, sminkar mig på under fem minuter. Drar på mig mina kläder och rusar ut till spårvagnen som oftast anländer exakt samma tid som jag.

Mysigt va? Haha, inteee. Blir stressad bara jag tänker på saken.

frukosthosellen.jpg
frukostscones.jpg

Senaste tiden har jag försökt komma på vad det egentligen är som gör att morgonen känns först väldigt jobbig, sedan trög och till sist stressig. Eftersom jag sover minst 8 timmar per natt vet jag att det inte beror på sömnbrist utan att det sitter i mina egna rutiner och framförallt i min rådande tidsoptimism.

Så finns det morgnar som i dag, som påminner mig om hur otroligt värdefullt det är att göra om sina rutiner om man inte är nöjd med situationen. I dag vaknade jag upp bredvid Ellen som tjoade “Godmorgon”. Vi steg upp och jag började morgonen med att baka scones åt oss. Därefter åt vi frukost framför Nyhetsmorgon. När Ellen åkte iväg gick jag i duschen i lugn och ro. Gjorde mig i ordning och kollade till sist mailen innan jag i lugn och ro traskade iväg till mitt möte. Precis så lugnt och harmoniskt som jag önskar att mina morgnar skulle se ut.

Vakna i tid och minimera stress på morgonen

Visst förstår jag att varje morgon onekligen kommer börja med att jag drömmigt bakar scones till frukost men det är mera tempot jag är ute efter. Jag har redan kommit långt på vägen med att låta telefonen vila under morgonen men jag behöver också hitta rutiner som gör att jag kan känna att jag har tid för att äta, klä på mig och göra mig i ordning i lugn och ro. Kanske kolla upp något jag behöver veta inför dagen, helt enkelt bara börja dagen lugnt.

Så nu har jag bestämt mig för att börja vakna en halvtimme tidigare än jag brukar. Har ju tidigare gjort en liknande grej men då med 15 minuter som fungerade så bra under våren men när hösten och mörkret kom så glömdes det bort.

I framtiden tänker jag göra exakt samma saker som jag brukar på morgnarna men helt enkelt bara med mera tid. Fortsätta med att lägga mig samma tid på kvällen för att det sedan ska kännas lättare att vakna ungefär på morgonen. Göra små förändringar som jag är säker på att kommer har stor skillnad. Allt går om man verkligen vill. Nu får ni hålla tummarna för mig att det går vägen!

Hur önskar du att dina morgnar ser ut? Är du en sådan som har det lugnt och mysigt på morgnarna eller är det fullt ös medvetslös när du vaknar?

Ingen hund - Inga promenader?

Vet ni vad som slår mig allt oftare? Hur lite jag promenerar nuförtiden. Alltså jag går ju överallt, till jobbet, mataffären osv. men nu menar jag mera att gå ut på en promenad bara för motionens skull. 

linuscorinne.jpg

När Linus fortfarande fanns med oss blev det naturligt att gå ut dagligen, men nu är det ju inte så längre. I början tyckte jag att det kändes helt värdelöst att gå ut på promenad när jag inte hade någon annan att göra det för, men nu har den känslan som tur gått över. 

I somras blev det rätt många promenader eftersom det var så härligt väder och många av vännerna var taggade på en promenad. Men ju kallare och mörkare det har blivit desto mindre går jag ut på spontana motionspromenader.

host.jpg

Att gå ut på promenad har så många olika fördelar, bland annat får man frisk luft, det får en att stressa ner och framförallt blir man på bättre humör! Så nu har jag lovat mig själv att gå ut på fler promenader. Jag tycker alltid de fungerar som ett så positivt komplement till min vanliga träning och jag njuter verkligen av att vara ute och gå. Så målet för hösten är att gå på minst 45 minuter långa promenader, några gånger i veckan. Det tror jag inte ska vara några problem att fixa.

Hur ofta brukar du gå ut på promenad?

ÄR GRÄSET ALLTID GRÖNARE PÅ ANDRA SIDAN?

barosundsjo.jpg

Idag tänkte jag ta upp en tankeställare som jag tror är bra att fråga sig själv med jämna mellanrum. Jag märker att både jag och många andra ibland kan tänka att gräset är så mycket grönare på andra sidan. Att livet hade varit lite bättre om man bytt jobb, flyttat, separerat och så vidare, istället för att först tänka på om man kunde vårda det man har, för att göra det ännu bättre. 

blomblad.jpg

Relationer och livet måste vårdas, lite som en blomma

Ett väldigt konkret men rätt bra exempel är att tänka på livet som en blomma. Om man vårdar den, vattnar och ger näring, så växer den fint. Om man däremot glömmer bort att vattna, vissnar den. Lite så tänker jag att man måste tänka om sina relationer och sin livssituation istället för att alltid tänka att gräset är grönare på andra sidan. 

Det finns tillfällen där det är bättre att lämna och gå vidare men ofta kan man även ändra en situation genom att vårda den. Istället för att genast söka ny lägenhet kan man istället försöka inreda den så man trivs och ge den en ärlig chans. Istället för att tänka att det kanske finns någon annan därute är det bra att istället vårda sin relation med sin partner. Visa den andra att man uppskattar och ser den.

För att du som person ska kunna utvecklas måste du ge dig själv utrymme och framförallt tid att ändras och jobba på dig själv. Det du väljer att lägga fokus på, kan vårdas och bli till det bättre. Ibland är det bra att kolla runtomkring sig istället för att se på den andra sidan. <3 

Idag vill jag att du funderar på vad du kan vårda i ditt liv? Vad är det värt att lägga lite extra energi i istället för att hela tiden tänka på något nytt? 

HUR OFTA SKRATTAR DU? - FEM FÖRDELAR MED ATT SKRATTA OFTA

EllenCorinneskrattar.jpg
EllenCorinneskrattar.jpg

Under vår första kurs med Ellen frågade vi deltagarna en fråga som är rätt simpel men ack så viktig, nämligen: Hur ofta skrattar du? Att skratta är lätt något man tar för givet men som man kanske inte riktigt förstår hur viktigt det är, förrän man märker att man inte gör det så ofta. 

För mig är skratt en indikator på hur jag mår. När jag märker att jag skrattar mycket, och framförallt riktigt sådär genuint att det känns i hela kroppen, då vet jag att jag mår som bäst. Om jag har en period som är tuffare märker jag att jag skrattar mindre. Det är också skillnad på att skratta bara på ytan och att skratta riktigt genuint. Det genuina skrattet ger oss en massa fina fördelar, vilket jag berättar mer om nedan. 

Corinneskrattar.jpg

Fem fördelar med att skratta ofta

 • När du skrattar minskar stresshormonerna i kroppen och du blir mer avslappnad. 
   
 • Att skratta förbättrar ditt immunförsvar. Som en följd av att stresshormonerna minskar blir ditt immunförsvar mer stabilt. 
   
 • Du blir på bättre humör! Simpelt men viktigt; När du skrattar blir du på bättre (eller ännu bättre) humör och det utlöses en massa endorfiner i kroppen. 
   
 • Att skratta riktigt sådär genuint minskar på känslor av oro och rädsla. 
   
 • När du skrattar med någon du tycker om så förstärks er relation. Våra relationer är superviktiga för vårt välmående och vi mår lite extra bra när vi skrattar ihop. Våga släppa lös skrattet och skratta tills du nästan får ont i magen.
rosablomma.jpg

Med dessa ord vill jag uppmuntra er alla till att ta er en liten funderare. Hur ofta skrattar du egentligen sådär riktigt genuint så att det känns i hela kroppen? Vad får dig att skratta? Hur kan du göra för att få mer av det i ditt liv?

Om du har några frågor och funderingar om detta är du alltid välkommen att höra av dig till mig. Kram <3

HITTA MOTIVATIONEN TILLSAMMANS MED EN KOMPIS

kaffetryffel.jpg
elfantkahvi.jpg

Idag på eftermiddagen hade jag verkligen noll inspiration & motivation att sitta mig ner och jobba med både administrativa grejer och jobb. Efter en rätt lång dag kan det ibland kännas riktigt tungt att man måste vara effektiv ännu några timmar till. Dock är det omöjligt ibland att bara strunta i allt och ta en ledig kväll och därför är det bra att hitta ett system som fungerar. Det har jag och Cessi gjort.

Nuförtiden brukar vi mötas upp på olika caféer eller hemma hos mig och plugga / jobba tillsammans. Först börjar vi med att snacka lite om ditt och datt och så börjar vi jobba. Idag möttes vi upp på ett café i Helsingfors och tog först en fika tillsammans och därefter började vi jobba med det som vi behövde få gjort. Nedan några tips för att jobba effektivt tillsammans!

Aprilkalender.jpg

Tips för att jobba effektivt tillsammans

1. Jobba i en omgivning som är tillräckligt lugn och ljus. Om det är mörkt i utrymmet är det svårt att inte spänna sig när man jobbar och om det är för mycket ljud tenderar man lätt att bli okoncentrerad. Hitta några favoritställen som alltid funkar och gå dit.

2. Bestäm en tid hur länge ni ska jobba eller vilket system ni ska köra på. Idag hade vi till exempel bestämt att vi skulle jobba fram tills caféet stängde oavsett hur otaggade vi kände oss på slutet. Ibland har vi också kört på 30 minuters systemet som jag beskrivit i mitt inlägg Kom ihåg att ta en paus.

3. Hjälp varandra att hålla fokus. Om vi ser att den andra bara sitter och stirrar ut i tomma intet så brukar vi kommentera något i stil med "jobbajobba" eller liknande för att peppa den andra att fokusera. Idag fick jag till exempel gjort en uppgift som jag så länge skjutit upp och det var mycket tack vare att Cessi peppade mig att göra undan den. Viktigt också att ni ger varandra arbetsro så att man inte tappar fokus på grund av den andra.

Tre tips som gör att ni kommer långt på vägen. Lycka till <3

REDO FÖR LIVETS UTMANINGAR MED HJÄLP AV MÅLBILDER

Under hela min idrottskarriär jobbade jag väldigt mycket med mental träning. Efter att jag la ner karriären har jag fortsatt med detta på egen hand.

Att jag är stark mentalt ser jag som en av mina bästa egenskaper. Visst kan även jag ha svackor men jag har verkligen hittat ett sätt som fungerar och som gör att jag oftast känner att jag kan fixa utmaningar som jag ställs inför. När jag peppar mig mentalt inför något så använder jag mig ofta av målbilder.

Varför är det bra med målbilder?

Målbilder har alltid hjälpt mig i flera aspekter men speciellt med motivationen och att tro på att något kan lyckas. Jag är en visuell människa och ser ofta på saker ur ett bildperspektiv. Därför har målbilder blivit ett så välfungerande koncept för mig eftersom det hjälper mig att se vad det är jag strävar mot. 

När jag har något jag vill jobba hårt för så hjälper det mig att skapa en bild i huvudet av hur det kommer se ut när jag lyckas. Jag brukar sätta mig på någon fin plats, till exempel som på bilden ovan och bara låta fantasin flöda. Måla upp situationer och fundera på hur det kommer kännas när jag tar mig till mitt mål. Sedan sparar jag bilden & känslan på minnet och gräver fram den när det känns som att det aldrig kommer gå. Då fylls jag igen av motivation när jag påminns om vad det är jag strävar mot.

Till exempel har jag som mål att under mina studieår sakta men säkert kunna börja leva mer på egenföretagande och bloggen. Att kunna utveckla det jag jobbar med nu samtidigt som jag studerar. Detta skulle göra mitt liv ännu mer flexibelt än vad det är nu och framförallt tror jag att det skulle passa mig väldigt bra och vara fruktansvärt roligt.

Ibland känns det som att det inte kommer gå, men då brukar jag gå ut på en promenad, sätta mig vid havet och bara låta tankarna flyga omkring. Lägga på musik och måla upp bilder om hur framtiden kommer se ut. Låta ett leende sprida sig på läpparna och bara suga in all energi och pepp som tanken av framtiden ger mig.

Det viktiga är att jag ser målbilderna som verkliga händelser i mitt liv. Som att det kommer vara möjligt att det händer bara jag jobbar hårt för det. Själva vägen dit, hur jag ska gå till väga osv. är sedan ett helt annat kapitel, det jag jobbar med här är mer att fyllas av motivation och att peppa mig själv. Det praktiska tar jag sedan itu med på annat sätt. Viktigaste är att känslan är rätt.

Tycker du att det är intressant att läsa om sådana här mentala knep man kan använda sig av? Skulle du vara intresserad av att läsa mer om konkret hur man kan gå till väga?

HITTA BALANSEN MED LUGNARE DAGAR

Det är ingen hemlighet att jag i perioder lever ett ganska hektiskt liv. Speciellt förut var jag duktig på att fylla dagarna med jobb och diverse olika program. Nu under det senaste året har jag verkligen försökt att hitta en bättre balans mellan hektiska och lugna dagar, för att helt enkelt ha energin på topp hela tiden. Det som jag senaste tiden funderat mycket på är hurdana lugna dagar som ger mig mest återhämtning.

Jag tror att man lätt tänker att en lugnare/återhämtningsdag ska innebära noll aktivitet. Jag tror dock inte att det är så simpelt utan att det gäller att hitta en balans som funkar bäst för en själv. Någon kanske kan behöva en helt aktivitetsfri dag, där man inte ens byter om från pyjamas för att samla energi, medan någon annan behöver ett lite annorlunda koncept. Jag känner att jag äntligen har hittat en balans med mina lugnare dagar som fungerar bäst för mig.

Om jag har en dag där jag till exempel bara ligger i soffan en hel dag, så blir jag väldigt slö och känner mig inte ett dugg piggare följande dag. Däremot om mina lugna dagar består av en balans av att slöa på soffan och någon liten aktivitet så som att handla eller fixa någon grej hemma, så märker jag att jag återhämtar mig bäst.

Mina lugna dagar måste vara lugna, men inte för slöa. Detta innebär inte att jag ska fylla mina lugna dagar med massor program, men om jag bara har någon liten aktivitet som balans till slöandet så fylls jag av ny energi. I eftermiddag har jag varvat slöande i sängen med att byta mull på mina krukväxter (hehe) samtidigt som jag lyssnade på podcast. Perfekt balans!

Hur upplever du lugna dagar? Vilket koncept funkar bäst för dig för att samla på dig ny energi?