Jag ska börja studera!

Idag har jag glada nyheter att berätta åt er. Jag har egentligen vetat detta ett tag men eftersom jag int riktigt vågade lita på att det var sant (haha) måste jag först smälta det lite själv innan jag kunde skriva om det. Det är nämligen så att jag har kommit in till skolan som jag sökte!! Så glad och lättad att nu ha fixat en studieplats! I höst kommer jag börja studera på Arcadas nya linje medieanalys vilket även var mitt första val. Känns som en linje som kan passa mig väldigt bra samtidigt som jag tycker det är lite spännande när den är helt ny, så man vet inte alls vad man ska förvänta sig! Tidigare år har jag inte tyckt att någon linje verkat så intressant men när jag läste om denna så kände jag direkt att detta kan vara något för mig.

Plötsligt blev höstens planer väldigt mycket tydligare. Hade någon sagt åt mig för ett år sedan, att jag om ett år kommer börja studera, att jag kommer ha hittat ett superfint hem och ännu därtill, kommer leva ett rätt så vanligt liv för en 23-åring, som jag dessutom trivs med så otroligt mycket, så hade jag nog aldrig trott dem. Tänk vad mycket livet kan ändras! 😃

Nu ska jag iväg och möta upp ett gäng tjejer och njuta lite i solen, vi hörs imorgon! Kram ❤️

Drömmen om ett hus vid havet

Igår kände jag för att lufta tankarna lite och drog spontant ut och cyklade en halvtimme i lugn takt och bara njöt av den varma vinden och den otroligt vackra solnedgången. Dessa bilder är tagna vid havet som ligger ca. 3 minuter med cykel från mitt hem. Jag har ju alltid älskat havet, så som ni säkert vet i detta laget. Jag var tvungen att stanna och bara njuta en stund, för om något ger mig sinnesro så är det just denna syn. Jag lovar att jag kommer spendera många kvällar vid just denna strand. Älskar också att de byggt ut en liten bro till den lilla ön som ni ser till höger. Det blir som en egen liten ö som man kan besöka.

Efter brunchen igår satt jag och dagdrömde lite om att någongång i framtiden ha ett eget hus med en lika fin trädgård som Linn & Rasses. Mina föräldrar har också en fantastiskt vacker trädgård och jag tror att det är därför jag också drömmer om att ha det någon dag, när man vuxit upp vid en och vet vilket lycka det är som barn att få hjula och slå kullerbyttor på gräsmattan. Samtidigt drömmer jag om att kunna odla mina egna blommor och framförallt sallad och örter. Varför inte andra grönsaker när man ändå håller på hehe. Samtidigt drömmer jag ju också om att bo vid havet och så gärna nära Helsingfors. JA- ni hör, drömmarna är minst sagt stora hehe. Gäller bara att jobba för den drömmen så kanske det blir verklighet någon dag.

Nu kommer snart mina flickor hem till mig så ska vi ha en riktigt hederlig tjejkväll. Vi är ett gäng som hängt ihop sedan högstadiet och som nu har vuxit mycket sen dess, men fortfarande är vi lika goda vänner. Det om något är obeskrivligt fint, mina underbara flickor. Veckans livsstilsinlägg kommer imorgon. Maria kom över på en spontan middag efter båda slutat jobbet och hon råkade vara i Hagalund så vi åt middag tillsammans vilket var underbart. Därav har jag inte hunnit skriva inlägget men det blir nog precis lika bra om det kommer imorgon istället. Hoppas ni fått en fin start på den nya veckan. Kram från mig!

Rösta på mig till Galan 2016!

img_3034
Det händer grejer i bloggvärlden. Det är nämligen så att det ordnas en blogg-gala för finlandssvenska bloggare och mediepersonligheter i November, och nomineringen för olika priser har nu börjat. Eftersom jag inte bloggat så aktivt förut som jag gör nu, så missade jag galan totalt förra året. Men i år har bloggandet verkligen tagit ett stor kliv framåt och jag håller mig uppdaterad på det mesta som händer i den finlandssvenska bloggvärlden.
Så jag tänker att jag måste ju berätta åt er här, hur otroligt glad jag skulle bli, om ni ville rösta på mig i någon av kategorierna ni tycker jag passar in i, kanske t.ex. årets hälsoblogg.  Skulle kännas så stort om jag skulle bli nominerad, eller ännu till vinna ett pris, i någon kategori. Man kan alltså skriva in samma blogg flera gånger och det är inget måste att rösta i alla kategorier. Ni hittar formuläret HÄR. Det finns tydliga instruktioner hur man gör så bara att följa dem. Så snälla gå in och rösta om ni bara vill och orkar :)
img_2225
Mina kläder hittar ni Här. (samarbete)
Jag har aldrig skrivit varför jag bloggar så tänkte att jag ska berätta kortfattat vad jag tycker om bloggandet.
Jag tycker det är otroligt kul att blogga, och har helt fastnat för allt som har med bloggande att göra. När jag har tråkigt sitter jag och skriver ner idéer på inlägg eller på bilder som man kunde fota. Det skulle vara en stor dröm för mig att bloggen skulle kunna bli så stor att jag kunde ha den som ett jobb, tänk vad häftigt!
Jag älskar att inspirera folk att se livet från den ljusa sidan och hjälpa till med recept och tips för en enklare vardag. Om jag kan underlätta ens en persons eviga fråga vad man ska äta till frukost eller middag genom att publicera spännande recept på bloggen så blir jag glad och nöjd. Jag vill även inspirera folk att se hälsa från ett stort perspektiv. Både att ta sig ut och motionera men också att våga vila o samla energi genom att t.ex. ta en lugn promenad i skogen utan elektronik som ger oss nya intryck.
Samtidigt tycker jag det är roligt att få visa delar av mitt liv, eftersom jag oftast rör mig på sådana platser som flera troligtvis aldrig besökt. Jag har valt att göra min blogg väldigt personlig, ni får ju ta del av det mesta här, och det gör jag för att jag helt enkelt tycker det är roligt att dela med mig av min vardag. Ingen dag är sig lik och att nu dessutom få allt dokumenterat är ju fantastiskt.

Hejdå Hintertux

fullsizerender-11fullsizerender-10
Femte träningsdagen i Hintertux bjöd på ett riktigt tufft pass, både för att gårdagens sol hade värmt upp underlaget vilket resulterade i att nästan hela backen var en enda stor isbana, plus fem dagars tuff träning verkligen kändes i kroppen.
Vi fick till ett bra pass, dock lite kortare än vanligt då vi ju åkte hem idag. För min egen del tog tröttheten lite över och jag fick verkligen använda alla mina sista krafter för att ta mig runt, och därmed ingen superåkning. Dock väldigt nyttigt att åka på de isiga underlaget i en brant backe.
fullsizerender-15
Efter backen blev det en sista lunch utomhus i solen med bergen som utsikt. Kommer sakna Hintertux och alperna så otroligt mycket. Har en dröm om att i framtiden ha en mysig lägenhet i Österrike med bara några minuter till närmaste glaciär. Drömmen är att ha den lite som en semesterlägenhet, gäller dock att man har lite pengar över isåfall hehe.

Motsatsen till idag

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERASåhär såg det ut igår, totala motsatsen till dagens storm och regn. Har egentligen inget emot en regnig dag, tycker det är rätt mysigt. Dock är det lättare med sol och fint väder när man är ett gäng på 41 personer.
Igår körde jag ett bra magpass som idag känns i form av träningsvärk. Använde mig mycket av TRX-bandet, känns som man aktiverar många småmuskler då, och det gillas såklart. Det är viktigt att komma ihåg att jobba med alla småmuskler också och inte bara fokusera på de stora.
Jobbar på för fullt med min Mål-Lista. Rätt intressant nu när man börjat fundera på framtiden, galet vad mycket möjligheter som finns! Kram på er :)