SKÄRGÅRDSLIV OCH RASEBORGS SOMMARTEATER

corinnebarosund.jpg

Hej kära ni. Hoppas ni mår bra och njuter av sommaren! Jag ber om ursäkt att det är lite tyst här med jämna mellanrum.  Jag har försökt att under senaste tiden ha en lite mer lättsam inställning och ta dagarna som de kommer och därmed blogga när jag känner att det finns tid och energi för det, roligast för alla parter på det viset! 

Under de senaste dagarna har vi varit ute på vårt lande i Barösund. Det har varit supermysigt och vi har haft så tur med vädret! Vi har levt riktigt skärgårdsliv vilket varit så skönt. Det känns roligt att få visa Laban mer av vår kultur samt var jag tillbringat mycket tid som barn. Det känns som att han då kan få en tydligare inblick i vad och vilka miljöer som format mig som person.

corinnebarosundkajak.jpg

Idag har vi bland annat paddlat kajak och för tillfället är vi påväg mot Snappertuna med båt. Idag är nämligen en extra rolig dag för vi ska till Raseborgs sommarteater! För er som följt med en längre tid så vet ni att denna dag är en av mina absoluta favoritdagar under sommaren. Jag har varit på Raseborgs sommarteater varje år sedan jag föddes så man kan minst sagt säga att detta är en viktig tradition! 

Enligt tradition (som jag själv skapat och hållit i så länge jag kan minnas haha) steg vi upp tidigt idag för att hinna baka kanelbullar och pizzasnurror som vi tar med oss som picknickmat till teatern. Så himla mysigt att dricka kaffe och äta hembakat innan föreställningen börjar. Årets teater är West Side Story och jag har hört så mycket gott om den så förväntningarna är höga som vanligt. Nu ska jag njuta lite av båtfärden, kram på er!

Har någon av er som bor i Södra Finland sett årets föreställning? Vad tyckte ni? 

 En magisk kväll som vi fick uppleva i fredags <3

En magisk kväll som vi fick uppleva i fredags <3

LIVET PÅ LANDET NÄR DET ÄR SOM BÄST

fisknät-2.jpg

Hej på er! Jag är tillbaka hemma i Helsingfors efter en fantastisk helg på landet. Jag kom hem för någon timme sedan och så drog jag direkt iväg och mötte upp några vänner för en spontan middag. Så härligt att mötas upp och äta ihop. 

matlunch.jpg

Tillbaka till livet på landet. Vår helg har varit, så som Mark Levengood brukar säga, alldeles ljuvlig. Vi har haft världens sommarväder, strålande solsken och kring 25 grader. Vi har paddlat, ätit underbar sommarmat, solat på klipporna, spelat spel och hälsat på mina morföräldrar. Vi har också badat bastu och jag badade inte bara en utan två gånger! 

Det tog riktigt emot att åka hem och lämna landet efter så fina dagar. Denna helg var verkligen ett praktexempel på livet på landet när det är som bäst. Det fanns verkligen ingenting att klaga på. Det råkade sig även att hela min familj var på landet, vilket är ovanligt. Dessutom hade jag ju med mig Linn, som alltid bidrar med glädje och roliga historier. Bara Laban som fattades men vi har inplanerat en vecka på landet under sommaren så det ser jag fram emot. 

sallad.jpg
salladochmat.jpg

Det ni ser på bilderna i detta inlägg är dagens lunch. Visst ser det gott ut? Sommarmat är min absoluta favoritmat. Nu ska jag avsluta och istället börja packa inför en kort resa som jag ska på. Mer om det får ni veta imorgon, kram på er!

Ps. Kom ihåg att trycka på det lilla hjärtat längst ner på de inlägg du tycker om, hjälper mig enormt mycket att veta vad ni gillar lite extra. <3

fruktefterrätt.jpg

Laddar batterier och samlar guld

Hej kära ni. Hoppas ni haft en fin dag! Jag har varit på landet med mina föräldrar och gudföräldrar och vi har haft det så bra. Underbart höstväder med strålande solsken och riktigt varmt i solen. Vi satt länge ute och drack kaffe och det var så härligt. Söndag har verkligen blivit en viktig dag för mitt välmående. Det är då jag laddar mina batterier, sover ut och är så lite som möjligt på mobil och dator. Vi brukar gå skogspromenader på söndagar och det är så härligt. Ni kanske minns att jag berättat om vilka positiva effekter skogen har på vårt välmående? Det känns som att jag får lite extra mycket ut av mina skogspromenader nu, när jag läst så mycket om de positiva effekterna man får. Skogen är dessutom helt fantastiskt vacker nu med alla svampar i olika färger och massor lingon. Vi har plockat flera liter svamp och bär i höst, så gött att ha frysen full med guld. 

Nu har jag nyss kommit hem från en rolig tennistimme med Pappa. Vi har spelat typ en gång i månaden nu och det är så kul! Märker att jag blir bättre efter varje gång. Nu kommer Malin hit och så ska vi dricka te och mysa med en massa tända ljus. Önskar er alla en superfin söndagkväll och avslutar med några inblickar från vår vackra finska skog. Kram ❤️

Fartfyllda dagar i kombination med lugnare

Hej och glad lördag! Skönt med helg, eller framförallt välbehövligt. Jag har haft en helt fantastiskt vecka som bestått av roligt program, fartfyllda dagar och kompishäng i massor. Därtill både skola och jobb, så man kan minst sagt säga att jag haft fullt upp. Eftersom det blev sent både i torsdags och igår så är jag i behov av en lugn dag idag. Jag följde därför med mina föräldrar ut till landet. Som ni vet är landet min "happyplace", så det kändes självklart att åka ut hit när möjligheten fanns. Här slappnar jag av till 100% och mår så bra. Jag är verkligen en stadsbo in i själen, men lika mycket en "naturmänniska". Behöver lite av båda världar för att må som bäst.

Idag blir en så kallad "off-dag". En dag som innebär lugn, så lite tid som möjligt på dator och telefon, god mat och bra sällskap. På mina off-dagar brukar jag ofta laga mycket mat, och komma på nya recept som sedan publiceras här på bloggen. När man kan laga mat i lugn och ro är det både roligt och avslappnande. En off-dag avslutas som bäst med en kvällsbastu och en lång nattsömn. Jag tror att man behöver "off-dagar" om man ska orka och kunna njuta av de fartfyllda dagarna. Jag älskar att ha fartfyllda dagar, men tycker off-dagarna är minst lika viktiga och underbara. Jag lovade ju igår att dela med mig av ett inlägg, som en fortsättning till gårdagens, men känner att jag måste lite fundera på det inlägget ännu. Vissa inlägg, speciellt de lite personligare, behöver lite extra tanke och fundering innan jag känner att jag vill publicera dem.

Så ikväll hittar ni mig här och i svampskogen. Vi har gjort oss färdiga nu och ska ta båten över till en annan ö, där vi har några riktiga guld svampställen. Med oss har vi den godaste mörkchokladen just nu, nämligen Fazers 70% med smak av kaffe och kardemumma. Har ni smakat den? Den är SÅ god, skulle typ kunna äta hela haha. Senare ikväll ska jag baka bröd. Har ett recept som jag vill dela med mig av till er, men som jag måste prova ännu en gång så att jag säkert vet att måtten är rätt. Ni kan få en sneakpeak på brödet dock genom bilden nedan. Visst ser det gott ut? Nu kallar skogen på mig. Hörs imorgon, kram! <3