Dags för en bloggpaus

Hej kära ni. Hoppas ni har det bra. I dag tänkte jag berätta något jag tänkt på ett tag nu och det är att jag ska ta en kort bloggpaus nu över semestern. Denna höst och början av vinter har verkligen tagit en hel del energi från mig och så som jag så många skrivit om, så är återhämtning så himla viktigt. Man måste ladda tillbaka det man använt. Jag känner också att jag vill leva som jag lär och framförallt visa det här på bloggen också att jag gör det. Välmåendet ska alltid vara det viktigaste. Vi måste prioritera vårt välmående, annars funkar det inte.

IMG_2397.JPG

Jag har därför bestämt mig för att ta en kort bloggpaus. Minns att jag blev så imponerad av Jennifer som gjorde det förra året och när vi pratade om saken med henne frågade hon om inte jag också borde göra det. Bara få koppla av och stänga bort allt för ett tag. Lita på att läsarna stannar kvar trots att man tar några dagar ledigt.  

Jag har ju bloggat nästan dagligen i flera års tid och i somras när jag tog det betydligt lugnare med bloggen så märkte jag hur gott det gjorde både för återhämtningen men framförallt för kreativiteten. Därför känner jag att detta är bra både för mitt välmående, kreativiteten och ja - hela bloggen. Så från och med i dag och cirkus en vecka framåt kommer det att vara tyst här på bloggen men glöm inte att söka eller kika in på gamla inlägg jag skrivit! Kolla även in min Instagram ibland, kan hända att något dyker upp där de kommande dagarna, får se. 

Jag vet redan nu att jag kommer sakna att blogga men samtidig vet jag att detta kommer göra så gott för mig. När jag är tillbaka lovar jag att berätta mer om min semester, var jag varit och vad jag upplevt. Om året som gått och året som väntar. Om inte bara en utan två stora nyheter. Om livet och ja hörni, lite av varje.

Tills dess önskar jag just dig som läser en fantastiskt julledighet och en stor kram åt dig som tack för att du vill kika in här på bloggen och läsa mina texter och ta del av mina bilder från livets alla hörn. Jag uppskattar verkligen er läsare så otroligt mycket. Stor kram och vi hörs snart igen! <3

Jag behöver din hjälp för att bli ännu bättre!

Nu har det över ett halvår sedan jag flyttade min blogg från bloggportal till eget, vilket jag inte ångrat en sekund. Visst har det varit många trubbel på vägen men med facit i hand var det så värt det.  

corinnevar.jpg

Det har också gått ett helt år sedan jag första gången hade en utvärdering här på bloggen där ni fick fylla i vad ni tyckte om bloggen. Den enkäten gav mig enormt mycket och därför tänkte jag köra en även i år!  

Så nu vänder jag mig mot dig som läser och ber om din hjälp. Fyll i enkäten och berätta ärligt hur du tycker och tänker. Vad är bra? Vad kunde jag göra bättre? Enkäten innehåller 10 frågor så det går supersnabbt att fylla i. Du hittar enkäten här! Stort tack redan på förhand <3

Ps. Din utvärdering är självklart anonym! 

Hiss eller diss för kortfattade hej?

Hej kära du. Hur mår du i dag? Jag mår rätt bra. Har haft en betydligt lugnare dag i dag vilket jag uppskattat. Just nu är jag påväg mot Stockholm. Kommer jobba på distans i morgon och sedan ska vi åka iväg på ett kort äventyr, mer om det tänkte jag berätta senare.

I dag har jag en fråga som jag vill bolla med er. Det är nämligen så att jag försöker blanda bloggens innehåll så mycket som möjligt, så att det blir allt från inlägg om hälsa och välmående till vardagsfluff och recept. Med vardagsinläggen har jag nu ett dilemma som jag inte kan riktigt komma fram till något svar på.

corinnestockholm.jpg
kaffe.jpg

Hiss eller diss för snabba vardagsinlägg?

Precis så lyder mitt dilemma. Det vill säga tycker du som läser att det är bra och kul med lite kortare inlägg ibland om vardagen och vad jag hittat på, till exempel detta vardagsinlägg, eller är det diss och inte alls intressant?

Brukar ju köra till exempel helgsammanfattningar som jag tänkte fortsätta med, men nu är det mera kortare “hej - det här händer för mig idag” inlägg som jag menar. Känns som att alla säger olika och jag vet inte alls vad jag ska tycka så därför vänder jag mig till mina bästa rådgivare, det vill säga just dig som läser!

Eftersom jag vet att ni inte alltid tycker de är så roligt att kommentera så tänkte jag att vi kör ett annat system. Om du tycker det är kul och vill se kortare vardagsinlägg ibland som omväxling till längre inlägg så tryck antingen på hjärtat här nedanför eller kommentera. Om du inte tycker att det är något som intresserar dig, så får du gärna kommentera varför så jag vet lite hur ni tänker.

Hoppas du som läser vill hjälpa till med detta. Jag vill ju skapa sådant innehåll som gillas och därför kändes det självklart att jag ju måste fråga vad ni tycker! Kram. <3

Förnyar inlägg till det bättre - Följ min FB-sida för att inte missa något gammalt eller nytt!

Hej på er och glad fredag! Jag har inte så mycket nytt att rapportera om då jag tyvärr fick feber igår och därmed varit sängliggandes sedan dess.

Idag tänkte jag istället tipsa om något som en del av er kanske missar. Jag har ju bloggat rätt många år, men bestämde mig för drygt två år sedan för att satsa ordentligt på bloggen. Under dessa år har jag skrivit många rätt så bra inlägg, men som saknat en del struktur och tydlighet. 

blomma.jpg
blommaochkruka.jpg

Därför har jag lagt ner en hel del tid på att gå igenom och förbättra blogginlägg som redan publicerats men som är rätt röriga och svårlästa. Jag har lagt tillbaka bilder (som ju försvann i flytten) och lagt in rubriker mm. och helt enkelt sturkturerat upp inläggen på så vis att de ska vara lättare att läsa. Även lagt in nya insikter som jag fått. En del inlägg har även fått helt nya bilder eftersom de gamla bilderna varit så suddiga att man inte kan urskilja något.

Dessa inlägg har jag börjat puffa på bloggens Facebook-sida. Följer du inte den, så tycker jag du ska gå in och göra det på en gång. Där brukar jag bland annat publicera de förbättrade inläggen, som jag tycker fortfarande är lika relevanta men som nu är mer lättlästa och som har riktigt bra innehåll. 

traningsmotivation.jpg

Inlägg jag förbättrat och puffat om på Facebook-sidan har bland annat varit några inlägg om självutveckling och träning till exempel dessa tre:
Tips hur du håller träningsmotivationen på topp
Du är fantastiskt + Tips på hur du påminner dig själv om det
Struktur och planering i vardagen - Checklista för en stressfriare vardag

broccolihalloumibiffar.jpg

För att inte tala om alla recept som fått nya bilder och som förbättras. Bland annat receptet på Broccoli-och Halloumibiffar med lime & chilisås.

Med andra ord händer det mycket här på bloggen som kan vara lätt att missa. Om jag får säga det själv så är det egentligen riktigt bra inlägg som helt enkelt varit så pass röriga att de inte kommit fram på rätt vis förrän nu. Inte ens jag, fastän jag själv har skrivit dom har riktigt hängt med i mina egna poänger när jag läst gamla blogginlägg från några år tillbaka.

Sakta men säkert plöjer jag mig igenom de viktigaste inläggen efter varandra, som jag tror att har ett mervärde en lång tid. Se därför till att följa FB-sidan för att säkert märka av dessa inlägg. Nu ska jag ta helg, kommer bli såååå bra. Kram på er!