Jag lever ju faktiskt min drömvardag - Häng med på min torsdag!

Jag fattade det faktiskt alldeles nyss. Hur jag nästan blivit förblindad av min egna vardag. Hur jag nästan glömt bort att det jag gör och hur mina dagar ser ut, är exakt det jag så länge drömt om! Ibland behöver vi stanna upp och reflektera och det är precis det jag gjort i dag, när jag skrev detta inlägg om en dag i mitt liv, steg för steg.

egenforetagande_Corinnegronholm-.jpg

Min torsdag i ett nötskal

En morgon med företaget

Vaknar vid 7.00. Ovanligt pigg för att vara jag. Vaknar till ett tag och tar fram datorn när jag känner att jag piggnat till och känner mig redo att kicka igång arbetsdagen. Kollar igenom mail och gör undan två todo:s som blivit hängande.

Äter frukost vid 8.30. Tar en paus från jobbet och äter frukost i lugn och ro. När jag jobbar hemifrån på morgonen brukar jag ofta göra undan något först och sedan äta frukost. Bara det att jag kan bestämma att göra så gör mig glad. Därefter fortsätter jag jobba. Denna morgon kontrollerade jag dagens avsnitt av podden som nu är publicerad. Är ganska petnoga och vill alltid kontrollera en extra gång så allt låter och ser bra ut.

Apricity möte vid 10.00. Möter upp Ellen på ett café i stan och går igenom allt vi har på gång. Skriver budgeter och annat material inför kommande workshops och föreläsningar. Så stolt över oss och att vårt Apricity sakta men säkert växer. Perfekt också att kombinera möte med lite kompishäng. Känner så mycket kärlek för Ellen.

public.jpeg

Skifta fokus, dags för skola

13.00 Dags för skola. Som du kanske minns skrev jag i ett tidigare inlägg om hur mitt liv oftast ser ut på två olika sätt. Denna dag var det dock en blandning av bägge två vilket innebar att jag både jobbat ett gäng timmar och varit på föreläsning i skolan. I skolan hade vi en föreläsning i entreprenörskap som plötsligt förvandlades till en sorts diskussions-tenta. Rätt intressant men också delvis svårt.

Tillbaka till företaget

Klockan slår 16, tillbaka till företaget. Efter skolan väntade i dag ett gäng saker som behöver fixas vilket gjorde att jag jobbat även några timmar under eftermiddagen och kvällen. Detta händer ibland, men inte varje dag. Om jag verkligen har något som behöver bli klart under dagen så brukar jag jobba kväll, annars försöker jag vara ledig. Blir så lätt att man annars jobbar alldeles för långa dagar.

Klockan 21.00 Bloggdags! En lång dag börjar lida mot sitt slut och jag skriver här åt er. Börjar förstå att jag faktiskt lever det livet jag vill och drömt om. Bland annat kan jag göra dessa punkter:

  • Bestämma mina arbetstider

  • Röra mig från plats till plats i lugn och ro (promenader på dagen när det är ljust!)

  • Välja själv var jag jobbar. I dag blev det både från ett café och hemifrån. Perfekt variation och kombination.

Det var en dag i mitt liv med en morgondag som troligen blir helt annorlunda. Tänk att jag förut bara drömt om en vardag som denna och nu kan jag faktiskt kalla den MIN vardag. Det är riktigt häftigt!