Mitt viktiga höstlöfte åt mig själv

Jag brukar inte hålla på med olika sorters löften så som till exempel nyårslöften. Det har aldrig riktigt varit min grej. Men i höst har jag lovat mig själv något, som jag tycker är väldigt viktigt. Ett löfte som jag är övertygad om att flera borde lova sig själv. Speciellt när tempot bara ökar och därmed pressen. Allt ska göras lite snabbare, lite bättre och få kommer ihåg att känna efter och lyssna inåt.

public.jpeg

Mera lugn tid i höst - För min skull

Precis så låter mitt höstlöfte åt mig själv. Det kanske låter flummigt men för mig är det väldigt tydligt. Jag vill helt enkelt prioritera mer lugn tid . Tid i soffan framför en bra serie. Eller med en god vän sittandes med varsin kopp. Lugna kvällar med Laban och lugna morgnar för mig själv. Rimlig mängd med jobb osv. Jag har verkligen älskat tempot jag hafts senaste året, eller åren? Men just nu känns det som att behöver lite mer lugn och ro. Det känns viktigt för mig. Att inte bara rusa fram utan ännu mer stanna upp och känna efter.

Jag ser fram emot detta. Att ha mer lugna kvällar hemma och mera lugna helger. Såklart kommer det vara tempo och även röjiga stunder men med tanke på vilket tempo och liv jag är van vid så är jag inte överhuvudtaget rädd för att jag plötsligt skulle vara för lugn eller känna mig uttråkad, hehe. För ska vi vara ärliga så kommer jag ju fortfarande göra mycket av det jag är van vid, bara prioritera om på vissa delar.

public.jpeg

Detta innebär också bloggen och mina sociala medier. De är såklart väldigt högt upp på prioriteringslistan fortfarande men jag kommer försöka ha en lättsammare inställning till dem. Inte ta världens stress om jag inte bloggar varje dag utan det blir ett mindre blogginlägg här och där. Istället fortsätta satsa på kvalitet framför kvantitet, vilket jag verkligen försökt göra i höst. Hoppas det också märkts av.

Jag tror det är viktigt att ibland stanna upp och verkligen se igenom sin egna situation. Lever jag ett hållbart liv? Borde jag vara mer eller mindre aktiv? Vara kritiskt och fundera. Det har jag gjort och jag tror detta lite lugnare tempo kommer göra så gott för mig.