Designated Survivor - Spännande serie på Netflix

Hösten är här och det innebär mysiga hemmakvällar med tända ljus och givetvis en bra serie! Jag har ju tipsat om rätt många serier innan, de tipsen hittar du under taggen Film Serie Podd och Boktips. I dag tänkte jag tipsa om en serie som tagit mig med storm den senaste veckan. Den finns på Netflix och heter Designated Survivor.

serietips_corinnegronholm.jpg

Designated Survivor - Spännande serie på Netflix

Egentligen är jag säkert sist på bollen med denna serie för den kom ut redan år 2016, men jag tänker att det helt säkert finns någon som missat den och då bara måste jag tipsa om denna.

Kort och gott går serien ut på att hela Capitol Building i Washington, USA sprängs upp i luften tillsammans med stora delar av regeringen. Det innebär att en lägre tjänsteman nu ska ta över, eftersom han är utsedd till Designated Survivor. När han intar rollen som president är det ingen som tror på honom och man kan minst sagt säga att han börjar sin karriär som president i en brant uppförsbacke. Sedan bygger hela serien på bombningen och alla kommande draman, för det slutar nämligen inte bara vid att Captiol Building sprängs upp.

kaffekopp_corinnegronholm.jpg

Jag har svårt att fastna för serier, men när de är riktigt bra, då fastnar jag direkt. Designated Survivor är precis en sådan serie då den innehåller allt som man kan tänkas gilla. Det är spänning, drama, osäkerhet och oväntade scenarion. Dessutom har de lyckats bygga upp karaktärerna otroligt bra och man får fort ”favoriter” som man liksom hejar på under seriens gång. Ni vet känslan när ett avsnitt är klart och du bara måste se ett avsnitt till? Den känslan får man med denna serie.

Just nu finns det tre säsonger på Netflix och vad jag förstått verkar det inte vara fler på väg. Varje avsnitt är cirka 50 minuter långt. Så har du inga planer i dag rekommenderar jag att du laddar upp för hemmakväll och slår på Designated Survivor, du kommer inte bli besviken!

Har du sett Designated Survivor? Vad tyckte du?