God mat till helgen som kommer

Jag saknar att leverera matrecept åt er. Som jag skrivit flera gånger har jag flera recept på gång men inga recept är riktigt klara ännu. Därför tänkte jag att det ändå kunde vara kul att skriva ett inlägg med temat mat, närmare bestämt berätta vad jag tänkt baka och laga i helgen. Hoppas det ger er inspiration till helgens mat men också till följande veckors matlådor. Om det är något du undrar över så är det bara att fråga! 

vegetariskmat-2256.jpg

Fredag kväll innebär fredagspizza med champinjoner, ruccola och buffelmozzarella

På fredag kväll, det vill säga imorgon, blir det hemlagad pizza. Jag brukar använda ett recept på pizzadeg till exempel detta från Leila som bas och så byter jag ut 1/2 av mjölet mot fullkornsmjöl. Nu när jag skriver så funderar jag på om jag borde skriva upp exakt hur jag gör så kan jag i framtiden dela med mig av mitt egna recept på pizzadeg med fullkorn. Vad tror ni om det?

Nåväl. I morgon tänkte jag att vi skulle toppa pizzan med: 

Tomatsås eller puré

Champinjoner 

Körsbärstomater 

Buffalomozzarella (så mycket godare än den andra varianten) 

Ruccola 

Paprika 

Rödlök 

Riven ost

Hur gott låter inte det?

Linssoppa med morot som fungerar utmärkt till matlåda

Lördag innebär linssoppa till lunch och matlådor

Under lördagen har vi alltid lite extra tid att laga lunch och då passar det utmärkt att redan börja förbereda några matlådor inför veckan. Min tanke är att vi då gör en riktigt stor sats av min krämiga linssoppa med morot. Så fryser vi in allt som blir över från lunchen. Optimalt som matlåda! Tänkte toppa lunchen med rostade cashewnötter och keso. Har ni inte provat denna soppa ännu så måste ni göra det, helst igår. Hehe.

Enkel men ändå lyxig middag

Det vill jag ha på lördag kväll. Inget som tar så lång tid. Hittills kan jag dock inte riktigt bestämma mig exakt vad. Kanske rårakor med räkor och avokado? Det bjöd Ellen och Nico på i somras och hjälp vad gott det var.

pomochflora_Corinnegronholm-.jpg

Brunch med scones, äggröra och smoothie på söndag

På söndag morgon ska jag och Linnéa iväg och träffa en god kompis från Göteborg som är här och hälsar på. Vi kör därför en utefrukost på Pom och Flora som alltid levererar god mat. Dock kommer jag högst antagligen ändå äta brunch en gång till på söndagen eftersom det är något som jag och Laban verkligen ser som söndagslyx.

Då kommer menyn troligen se ut så här:

Det kan väl ingen säga nej till? På kvällen kör vi sedan matlåderace igen kombinerat med middag. Jag gissar på att det blir en till sats av vegetarisk lasagne och sedan en sats med Potatissallad med fetaost. I det receptet är det dock sparris, som inte är i säsong just nu, istället byter jag ut den mot gurka och gröna linser.

Det var den helgens mat och ett lite annorlunda inlägg än vanligt. Det här var ett helt nytt koncept som jag tyckte var ganska kul att skriva ihop. Ypperligt också i framtiden om man har dålig inspiration och vill planera helgens mat. Bestämde mig därför för att skapa en tagg vid namn “Matplanering och inspiration” så i framtiden kan ni trycka in er på den om ni vill ha inspiration från tidigare veckor!

Vad ska du äta i helgen? Dela gärna med dig och kommentera vad du tyckte om inlägget!