Hur ser en vanlig dag ut för mig just nu?

I och med att det gått nästan en månad sedan sist, kände jag att jag vill börja med att berätta om hur vardagen ser ut för mig, just nu. Jag tänker att mitt liv ändå är rätt så svårt att hänga med i egentligen. Bara faktumet att jag pendlar mellan Stockholm & Helsingfors gör ju att det hela känns lite mer rörigt. När jag sedan började fundera på hur jag ska berätta om min vardag kom jag fram till att det är onekligen ganska svårt men vi gör ett försök. Om jag verkligen försöker konkretisera det hela så kan man säga att jag har två olika alternativ på hur en typisk vardag ser ut i mitt liv. Dessutom kan jag så här direkt tillägga att jag brukar jobba / studera 5-6 dagar i veckan och ha en 100% vilodag. På den 6 arbetsdagen blir det dock alltid mycket poddjobb så det är ganska flexibelt och inte så tungt. Viktigt att det inte blir för mycket :)

Agerar duktig studerande!

Agerar duktig studerande!

En typisk vardag i mitt liv - Alternativ 1

Alternativ 1 innefattar skola. Det kan vara att jag antingen har en lektion på förmiddagen eller en på eftermiddagen. Innan skolan brukar jag stiga upp lite tidigare för att både hinna äta frukost och starta dagen i lugn och ro, samt ha tid att kolla igenom mail etc. så jag vet att allt är lugnt och inget akut behöver reageras på under dagens gång.

Fullt fokus i skolan - kvalitet framför kvantitet

Jag har lovat mig själv att så långt som möjligt försöka att satsa på kvalitet framför kvantitet när det gäller skolan. Det innebär att verkligen följa med på föreläsningarna, och inte sitta och jobba samtidigt. Skriva upp anteckningar och göra undan uppgifter direkt när de kommer. Det innebär också att jag stannar kvar i skolan och gör undan en uppgift, om den är relativt snabb och enkel att göra undan på typ en timme. På så vis satsar jag verkligen på skolan under de dagar jag har föreläsningar och därmed hela tiden är i fas. Det är nästan lite för roligt att jobba just nu vilket gör att skolan lider, därav så tydliga riktlinjer åt mig själv.

kalenderdator-41.jpg

Detta kan innebära att det ibland kommer bli riktigt långa skoldagar, om jag både har föreläsningar och någon uppgift som ska fixas eller material som ska läsas, men jag har märkt att det fungerar bättre för mig att köra en heldag skola under de dagar som jag har skola. Annars blir det så lätt att jag pendlar från skola till jobb för att i slutet av dagen konstatera att jag gjort mycket, men att inget blivit klart utan att allt ligger på hälften.

Beroende på vad klockan är efter jag är klar med skolan för dagen så möter jag antingen upp en kompis eller drar iväg och tränar. Dessutom ser jag till att det finns tid att blogga, om jag inte har något inlägg som redan är färdigt för publicering. Har jag haft en kort dag i skolan så kommer jag jobba någon timme, men under dessa dagar är det verkligen skolan som ska stå i fokus. Jag är ju på sista året på min utbildning nu så det gäller verkligen att bli klar med allt nu!

corinnejobbar.jpg

En typisk vardag i mitt liv - Alternativ 2

Om jag inte har skola så är ordentliga arbetsdagar som gäller. Som sagt: Kvalitet framför kvantitet. Hellre tre-fyra effektiva (och kanske lite längre) arbetsdagar i veckan, än 5-6 st. halvdana. Som det ser ut nu kommer jag jobba rätt mycket från Stockholm, eftersom jag har en stor grej på gång där som jag ju ska berätta mer om nu i höst.

En “vanlig arbetsdag” för mig är ju en aning svår för mig att riktigt måla upp ännu men om jag tänker hur dagarna sett ut i somras och hittills i höst så skulle jag i korthet måla upp dem så här, men som sagt är detta inte något som är hugget i sten.

orkidecorinnegronholm-2962.jpg

En arbetsdag i två delar - Steg för steg

✖️ Vaknar på morgonen. Fixar runt hemma och när jag känner mig pigg tar jag fram datorn och går igenom dagens viktigaste to-do. Bara betar av dem som jag vet att annars blir lätt att bara bli hängande. Här brukar oftast administrativa grejer komma in.

✖️ Äter frukost. Om jag är i Stockholm så tar jag mig till kontoret (Japp! Kommer berätta mer i höst!) och där blir det oftast något möte, antingen med en kund eller med mina kollegor. Sedan följer en relativt vanlig arbetsdag, med allt det nu kan innebära från företagsgrejer till bloggen och podden.

✖️ Jag har nästan alltid en dipp på eftermiddagen. Då brukar jag stänga datorn och antingen gå iväg och träna eller möta upp en kompis. Helt enkelt ta en paus om jag antingen har en sådan inplanerad eller att det känns som att det skulle behövas. Jag vet själv när jag jobbar som effektivast och ser ingen poäng i att sitta och tvinga mig själv att jobba bara för att klockan visar en viss siffra på dygnet.

✖️Beroende på hur eftermiddagen / kvällen sett ut så blir det lite olika. Men oftast hittar jag på något socialt under sen eftermiddag / kväll och så avslutar jag dagen med lite jobb innan jag varvar ner och till sist går och lägger mig. Med andra ord delar jag oftast upp min arbetsdag i två olika delar. Ett sätt som fungerat väldigt bra för mig, hittills i varje fall.

corinnejobbar.jpg

Frihet, flexibilitet och ansvar

Tre nyckelord för att jag ska ha en fungerande vardag. Jag behöver min frihet för att må bra. För att inte känna mig för inrutad i samma mönster. Jag behöver vara flexibel och ha ett flexibelt liv för att alla komponenter ska gå ihop. Men jag behöver också ta mitt egna ansvar för att få saker gjort. Just nu trivs jag i denna vardag sååå bra och ser fram emot att se hur många dagar som blir så här som jag beskrivit och hur många som blir något helt annat. Det är inte många dagar som är den andra lik om vi säger så, hehe.

Är ni mer förvirrade nu eller blev det lite tydligare hur en vanlig dag ser ut? :)