Roadtrip genom svenska skogar

Om ni följer mig på Instagram (vilket jag givetsvis hoppas att ni gör hehe) så kan ni se att jag just nu befinner mig uppe i inget mindre än GÄLLIVARE! Det hade ni knappast kunna ana med tanke på att jag inte varit här sedan år 2016.

public.jpeg

Om vi backar bandet lite så ni hänger med igen. Det var nämligen så att jag i söndags när jag kom hem från vännernas sommarstuga, var hemma i cirkus 30 minuter då jag duschade av mig allt saltvatten och därefter packade en ny väska med allt annat än badgrejer och lätta klänningar. Istället var det friluftskläder och långa tröjor som fick åka med i väskan. Samt några sommarkläder OM det nu skulle vara varmt uppe i norr.

Därefter började en bilfärd som tagit mig förbi Gävle till Sundsvall och därefter upp till Luleå. På vägen plockade jag upp Jennifer. Vi har kört förbi bland annat Höga Kusten bron som var lika vacker som alltid. Vi har susat förbi så mycket skog som bara ögat kan nå. Sett fjällen som tornat upp sig bakom krönen och kört bil i flera timmar.

public.jpeg

Till sist tog vi oss upp till Gällivare. Vi valde att sova över inte bara en utan två gånger under vägens gång vilket för mig, som kört denna sträckan ett antal gånger, var riktigt ovant men ändå ganska skönt. Den här resan har ju nämligen ett helt annat syfte än alla tränings & tävlingsresor jag varit på. Då har det alltid varit effektivitet i fokus och man har knappt stannat på vägen för att äta. Denna gång tog vi det lugnt och sansat, skönt så.

Nu har jag spenderat tre dagar i Gällivare och har bland annat hunnit träffa många saknade vänner och även hunden Kiba som jag brukade hänga med när jag ännu bodde här uppe. I går var jag och en kompis uppe på fjället, som heter Dundret, och gick i många timmar. Det var en magisk vandring som verkligen fick mig att landa i nuet och bara njuta. När vi satt där uppe på toppen av berget, med varsin kopp kaffe i handen och blickade ut över bergen så kände jag mig så tillfreds med livet. Behöver jag ens säga att jag ibland saknar det livet jag hade häruppe?

public.jpeg

I morgon fortsätter min färd och nästa stopp blir Kåbdalis där jag ska hälsa på ytterligare några kompisar. Den här resan innebär att träffa många gamla saknade kompisar vilket såklart känns galet kul. Just nu varvar jag kompishäng, jobb och träning. Ett upplägg som jag trivs riktigt bra med! <3