Mina träningsmål för sommaren 2019

Nu när jag avklarat vårens träningsmål, eller åtminstone ett av dem, så kände jag att jag ville lägga upp nya träningsmål. Denna gång tänkte jag lägga upp tre mål för denna sommar. Jag skrev ju tidigare om att jag valt att lägga upp mina mål redan under sommaren istället för hösten och då var jag ännu inställd på att igen köra två mål med träningen, men efter några dagars funderingar valde jag att lägga till ännu ett mål, som troligen kommer vara det svåraste mentalt men lättaste fysiskt.

Nyckeln är realistiska träningsmål

När jag började lägga upp träningsmål igen efter en paus kände jag mig osäker. Kommer det kännas kul eller bara jobbigt? Till min glädje har det fungerat bra att ha mål. Det har känts motiverande, en aning pushande men aldrig stressigt. Övertygad att en av nycklarna till att lägga upp träningsmål som gör gott, är att lägga upp mål som är realistiska. För det första ska de vara möjliga att nå och inte vara för många. När jag elitidrottare hade jag rätt så många träningsmål men då var förutsättningarna totalt annorlunda. Då kunde jag prioritera träningen väldigt högt upp. Numera är läget lite annorlunda.

Träningsbloggare från Helsingfors

Mina tre träningsmål fram till den 2 september

Denna gång tänker jag mig att nästa “deadline” är den 2 september. Då har jag jobbat, varit på semester och hoppeligen både vilat upp mig men också haft tid att träna. De målen jag listat nu ser delvis ganska lika ut, förutom att de är tre, varav en av dem fokuserar bara på återhämtning och kroppsvård.

Ska vi kika på vad jag listat för mål denna gång?

1. Springa 7 km utan utan smärta

Liknande mål som sist, men denna gång höjer jag målet från 5 km till 7 km. I och med att det gick såpass bra med knät och det känns som att jag hunnit stärka upp knät i lugn och ro så känns det kul och nödvändigt med ett nytt mål. Dock känner jag att det inte är läge att ta i för mycket och därför känns 7 km ganska lämplig. Samma regler gäller denna gång: Det är inte hastigheten som är viktigast utan hur det känns. Det ska inte göra ont och knät får bestämma takt och belastning. Blir kul att se om detta går att genomföra!

2. Träna benböj och frivändningar 5x5 med samma vikt som sommaren år 2016

Exakt samma mål som inför våren 2019. Eftersom jag inte klarade det så känns det rimligt att ha med igen. Denna gång kommer jag prioritera styrketräningen mer än jag gjorde under våren / försommaren. Eller egentligen kommer jag prioritera träningen högre överhuvudtaget. Det kommer också vara möjligt att göra denna gång när jag faktiskt HAR förutsättningar ATT göra det.

3. Få in minst ett pass i veckan med fokus på återhämtning och kroppsvård

Det här tror jag kommer vara utmanade men så otroligt välbehövligt. För fastän det här är det lättaste passet rent fysiskt så tror jag det kan vara svårt att prioritera. Jag tänker mig att minst ett pass i veckan ska bestå av yoga eller någon annan träning som fokuserar på återhämtning och kroppsvård. Det kommer både kropp och sinne må så gott av.

Blogg om hälsa och träning

Nu gäller det bara att sätta igång! Har du redan funderat på vilka dina träningsmål är för slutet av sommaren och början av hösten?