Ed Sheeran live i Helsingfors + Bra att veta inför dagens konsert

Hej kära ni. Oj oj, jag vet inte ens vart man ska börja efter en kväll som i går. Som ni vet var vi på Ed Sheerans konsert och jäklar vilken show han bjöd på. Den mannen, han kan musik. Under en kväll sjöng han både lugna och snabbare låtar, rappade, bitboxade, spelade gitarr, fixade och trixade med en massa effekter och drog igång världens feststämning. Några historier och skämt på det ännu till. Det mest utmärkande var att han gjorde allt detta helt ensam på scen.

public.jpeg

Jag som älskar musik och konserter var på toppen humör som vanligt. Finns få saker som får mig att känna mig lika levande som live-musik. Började redan spana in fler konserter man kunde gå på i augusti. Dock tror jag det kan vara svårt att hitta någon som toppar Ed Sheeran.

Två absoluta favoriter, Cessi och Linnea. <3

Två absoluta favoriter, Cessi och Linnea. <3

Som ni säkert kan gissa hade jag med mig ypperligt sällskap i form av tjejerna ovan + Seba som just under denna bild råkade vara iväg. Har en bild på hela gänget men tyvärr syns för många okända personer på bilden och pga GDPR vågar jag inte publicera den. Nåväl, fantastiskt sällskap hade jag med mig hursomhelst. Det känns som att förutsättningarna att ha en bra kväll är skyhöga om man har med sig bra sällskap, då kan det knappast bli dåligt. Vi kunde allihopa konstatera efteråt att detta blev en kväll vi sent kommer glömma.

public.jpeg

Konserten hölls ute på Malms flygplats vilket ju var en intressant lösning för en stor konsert. Även Ed Sheeran berättade att detta var första gången han spelade på en flygplats, så det verkar inte höra till vanligheterna att ordna konserter på flygplatser. Så här i efterhand så måste jag ändå konstatera att det fungerade riktigt bra att ordna konserten på flygplatsen. De hade byggt upp ett fint område och det kändes luftigt och tryggt.

På tal om tryggt. Innan konserten kände jag mig lite orolig i och med att det varit stökigt inne i Helsingfors centrum bara någon minut innan vi skulle börja bege oss mot Malm. Dessutom har, åtminstone jag, blivit mer uppmärksam kring vad som faktiskt kan hända under en konsert vilket givetvis är sjukt tråkigt och inget som jag vill att ska begränsa en. Dock hade jag gärna fått med lite tips på vägen för att få en så trygg och fin upplevelse som möjligt och därför tänkte jag dela med mig av några punkter som kan vara bra att tänka på och veta för dig som ska gå på kvällens konsert.

public.jpeg

Bra att veta inför Ed Sheerans konsert den 24 juli i Helsingfors

Eftersom det inte är bara en kompis som hört av sig och frågat om praktiska tips inför kvällens konsert (vilket jag verkligen förstår) så tänkte jag dela med mig av mina bästa tips som kan vara bra att ha med sig inför dagens konsert. Ed Sheeran spelar alltså även i dag och vad jag har förstått så ska dagens konsert vara ännu större än i går. Hörde att någon sade att vi var kring 50 000 igår så undrar hur många det isåfall blir ikväll.

1. Kom i tid till konsertområdet

Vi åkte med ett tåg som gick strax efter 17, och skulle egentligen ta ett som gick någon minut innan men tågvagnarna var så överfulla att vi fick ta ett tåg som gick några minuter senare. I det tåget var det dock inte alls trångt, så den biten gick bra.

Väl på plats är det lätt att hitta till rätt plats eftersom det både finns pilar & personal överallt + att du knappast kommer vara den enda som går åt samma håll. Förbered dig på att köa och gå rätt så långsamt direkt från start. Från tågstationen var det cirka 2 kilometer att gå till konsertplatsen.

2. Ät och drick ordentligt innan

Visst finns det mat och dryck på området men med tanke på att du troligen kommer behöva köa en del + att det är närmare 30 grader utomhus och strålande sol så rekommenderar jag verkligen att äta och dricka vatten ordentligt innan.

3. Kom ihåg att ta fram biljetterna och glöm inte ID

För de flesta i vårt sällskap fungerade inte internet när vi närmare oss flygplatsen och därför rekommenderar jag att ladda ner biljetterna på förhand. Dessutom kollar de ID på den personen som köpt biljetterna så glöm inte ditt ID hemma.

4. Ha på dig bekväma skor

Du kommer gå, köa, stå och vänta mycket. Dessutom är det asfalt överallt vilket gör att man får riktigt ont i fötter och kroppen överlag om man står och dansar i flera timmar med dåliga skor. Så tänk på att ta på dig bekväma skor!

5. Respektera andra

Jag tror att detta är den absolut viktigaste punkten. Det vill säga att respektera varandra. Rök inte i publiken utan rök på de områdena som är utsatta. För någon som mig, som har problem med astma + känslig för starka lukter så kan det vara riktigt jobbigt att stå bredvid någon som röker. Samma gäller i köerna. Om alla bara tar det lugnt och respekterar varandra så förlöper allt väldigt lugnt och fint.

Kön på väg ut från området kändes oändlig. Som tur var det mycket vackert samtidigt!

Kön på väg ut från området kändes oändlig. Som tur var det mycket vackert samtidigt!

6. Förbered dig på långa köer på vägen hem

Vi var förberedda på att det skulle vara långa köer och mycket folk på vägen ut. Men det var verkligen MYCKET folk och köer på vägen ut. Jag tror vi räknade med att det tog nästan 2 timmar för oss att komma till centrum från området och då vet jag att vi hade tur jämfört med många andra. Så förvänta dig att det kommer ta länge att komma ut från området. Dock förlöpte allt väldigt lugnt så inget att stressa över :)

7. Ha kul och prata med personalen om du känner dig otrygg

Hela vårt gäng kände verkligen att man kunde vara lugn och trygg under hela konsertens gång. Klart man funderar på vad som skulle kunna hända, men samtidigt är det bättre att fokusera på att ha kul eftersom det ändå inte är något man kan påverka. Jag vet, lättare sagt än gjort, men ändå bra att försöka lägga fokus på rätt saker. Det fanns mycket personal på plats så om du känner dig otrygg så är det bara att snacka med dem.

Ha det så skoj ikväll, fastän jag var där igår så är jag avis på er i dag. Ni kommer ha det MAGISKT bra!