Sommarlistan år 2019

För ett tag sedan såg jag att Karolina hade delat med sig av en sommarlista på hennes blogg och jag tänkte att jag självklart borde fylla i den. Sedan har veckorna gått och sommaren är ju redan i full gång men eftersom mycket ännu är kvar så kände jag att det inte är för sent för denna lista. Speciellt då jag inte ännu haft semester utan fortfarande har den framför mig.

Förövrigt gillar jag listor. De ger en fin struktur för ett inlägg plus att de hjälper en att svara relativt kort och koncist på frågor som åtminstone jag tycker brukar vara roligt att läsa om. Så i dag ska vi se vad den listan innehöll. Jag valde dock stryka några frågor som typ: När blir du brun? Eftersom jag tyckte de var rätt så ointressanta. Nu kör vi!

public.jpeg

En snabb titt tillbaka till sommaren 2018

Vad gjorde du förra sommaren?

Förra sommaren var annorlunda än denna sommar eftersom jag då fortfarande var anställd och inte ännu egenföretagare vilket gjorde att jag hade semester i hela 6 veckor! Jag hängde mycket med Laban (såklart) och med mina kära vänner. Dessutom blev det mycket träning blandat med återhämtning. I och med att det var så varmt som det var, så badade och solade jag i massor. Uppfyllde också inte bara en utan två drömmar, nämligen att se Petter och Eminem live! Så mäktigt. Blev även en resa till Riga, en till Tallinn och så kortare resor i Sverige. Man kan minst sagt säga att förra sommaren levererade!

Vad var det bästa med förra sommaren?

Oj så svårt att välja. Kanske det att jag hade semester och därmed möjlighet och TID att göra allt det jag gjorde, samt att jag spenderade så mycket kvalitetstid med nära och kära.

Bild Från riGaresan med veronicA

Bild Från riGaresan med veronicA

Ett roligt minne?

Alltid så svårt att säga ett minne när det finns massor. Ett väldigt fint minne är Eminem konserten med Laban. Ett minne för livet.

Hur mådde du?

Förra sommaren mådde jag riktigt bra, som jag minns det själv i varje fall. Dock var jag väldigt trött efter en hektisk vår så var rätt så trött och sov mycket men minns att jag kände mig glad i sinnet.

Reste du någonstans?

Jag reser ju alltid i och med att jag pendlar mellan Stockholm & Helsingfors men bortsett från de vanliga resorna så blev det de resorna jag redan nämnde!

public.jpeg

Detta är min sommar år 2019

Planer för denna sommar?

Att blanda jobb med ledighet och till sist ha semester. Mer konkret så vet ni ju om en hel del redan eftersom jag bloggat om mina dagar men förutom det som varit så väntar bland annat Ed Sheerans konsert som är i dag (wohoo!) roadtrip upp till Gällivare, semesterhäng i Stockholm och sedan en rolig resa som jag kommer berätta om senare!

Hur länge ska du vara ledig?

Jag kan inte riktigt bestämma mig faktiskt. Rent praktiskt och ekonomiskt vore det bäst att vara ledig 2.5 vecka, men jag har även utrymme att vara ledig i 4 veckor om det känns som att det finns behov för det. Känslan och orken får helt enkelt avgöra! Men just nu har jag tagit några dagar ledigt här och där vilket gjort så gott för återhämtningen, så just nu lutar det mot 2.5 vecka. Oavsett blir det riktigt lyxigt och välbehövligt med semester.

Vad kommer du att köpa inför sommaren?

Mitt bästa köp inför denna sommaren har varit mina solglasögon och min blommiga kjol. Använt båda två massor.

Vad ser du mest fram emot?

De spontana dagarna när man bara är och hittar på saker utan någon exakt tidtabell eller plan. Då vet man aldrig vad det blir. Ibland en spontan lunch eller sväng på stan. En annan gång en dagsutflykt eller utekväll. Oavsett så blir det alltid så bra.

public.jpeg

Favorit i sommargarderoben?

Kjolen som nämndes tidigare i inlägget, mina jeansshorts som jag har på mig på bilden ovan och långklänningar.

Vad vill du säga till ditt sommar-jag?

NJUT av semestern men också av sommaren. Våga ta ledigt under de dagarna du har lust eller det känns som att det behövs. Ät god mat och sov i massor. Umgås med nära och kära men ta det också lugnt hemma på soffan. Kom ihåg att träna, det ger dig massor med energi!

Vad kommer att du äta?

Mycket grillat. Fisk, grönsaker och färskpotatis. Tycker all mat smakar gott på sommaren, hehe.

public.jpeg

Vad oroar du dig för?

Hmm … Kanske att det blir svårt att släppa jobbet och ta det lugnt under semestern? Jag vet ju exakt hur jag ska göra, har massor med knep och hjälpmedel för att kunna släppa jobb och börja återhämta mig men i och med allt det nya med företaget så känns det svårt! Dessutom vet jag inte alls hur jag ska göra med sociala medier. Många har ju tagit sociala medier paus och jag kan inte bestämma mig om jag också skulle vilja göra det. Ska försöka klura ut dessa funderingar innan det är dags för semester.

Favoritsommarmånad?

Juli eller augusti. Svårt att bestämma sig. Gillar det lugna tempot som råder i juli + att det oftast är fint väder men gillar också det mysiga i augusti.

Hur kommer du att minnas sommaren 2019?

Så som det känns nu så som en väldigt rolig sommar men som innehöll en hel del jobb och en del kluriga känslor. Samtidigt hoppas jag att semestern kommer bli riktigt härlig och att den kommer ge många fina minnen att ta med sig framöver. Så kort och gott en fin men känslofylld sommar.

public.jpeg

Det var den listan det! Om du gillar inlägg med listor så får du gärna klicka i det lilla hjärtat nedan så vet jag vad ni gillar och inte. Kram!