När blir jag som mest inspirerad till bloggen?

I dag tänkte jag besvara en av frågorna jag fick i min frågestund. Frågan löd så här:

När blir du som mest inspirerad till bloggen?

En ytterst intressant frågeställning som enligt mig kräver ett helt inlägg, för det finns ganska mycket jag kan skriva om det här. Mycket av det ni får läsa om här på bloggen är skrivet under samma dag som det publiceras. Oftast sätter jag mig ner och skriver. funderar, skriver lite till och läser igenom ett antal gånger innan jag sedan publicerar.

corinnekaffe-8939.jpg

Var hittar jag inspirationen till vad jag ska blogga om?

För att jag ska hitta inspirationen behöver jag ha upplevt något som fastnat i tankarna och som sedan blir till ett blogginlägg. Jag blir mest inspirerar till bloggen när jag umgås med vänner och pratar om livets stora frågor eller när jag sitter på ett café och iakttar människor runt omkring mig. Andra inspirationskällor är serier, sociala medier och aktuella samhällsfrågor. Själva inspirationen vad jag ska blogga om plockar jag med andra ord från min omgivning.

corinnefoto-16.jpg

När blir jag inspirerad till att blogga?

Däremot blir jag som mest inspirerad till att blogga i princip i tre olika miljöer.

  1. På ett café. Gärna ett ganska stillsamt där det är en del folk, men inte så mycket att det blir för stökigt. En hårfin balans, men som tur lär man sig ganska bra vilka caféer som fungerar bra att jobba och blogga på. Några favoriter i Helsingfors är Sis Deli på Kalevagatan, Meli på Helsingegatan och Kanniston Leipomo på Vävaregatan. Lugna, trivsamma caféer med gott kaffe och fika.

  2. I lugn och ro hemma. Ibland kan inspirationen riktigt flyga när jag är hemma på kvällarna. Oftast kring 20 - 21 på kvällen märker jag hur min hjärna kommer igång och börjar forma inlägg i huvudet. Om jag då har möjlighet brukar jag sätta mig ner och skriva. Bara låta fingrarna gå och forma mening efter mening. Det är en härlig känsla. Kräver dock lugn och ro i kropp och själ samt bra musik. Oftast Melissa Horn, Petter eller Molly Sandén.

  3. På resande fot i buss eller flyg. Jag vet inte riktigt hur det har blivit så men troligen hämtar jag mycket inspiration från mina resor och därmed hittar jag även inspirationen till att skriva när jag är på resande fot. Många av mina inlägg har formats vid gaten på väg till Stockholm, på bussen hem från Arlanda eller på tåget mot Helsingfors. Här gäller det dock att jag har med mig hörlurar så jag kan stänga ut allt annat ljud.

Inspiration är för mig inget som jag kan plocka fram hur som helst. Oftast kommer det bara pang, som ett brev på posten och då kliar det riktigt i fingrarna om jag inte kan sätta mig ner och skriva. Min telefons anteckningar är fulla med påbörjade inlägg och inläggsidéer. Att ha en kreativ sida är något jag uppskattar enormt mycket men också något man måste vårda. Jag märker att jag är som mest kreativ när jag känner mig lugn i kroppen. Därmed är utebliven kreativitet oftast ett tecken på att det blivit för mycket stress och press. Bra med tydliga signaler från kropp och själ. <3

Gillar du denna typ av inlägg? Då får du gärna trycka på det lilla hjärtat längst ner i inlägget. Det hjälper mig att hålla koll på vilka inlägg ni gillar mest och vad jag ska skriva mer om. Tack för att just du läser min blogg!