Tillbaka i Helsingfors och tankar om acceptans

Jag är tillbaka i Helsingfors och redo för en riktig jobbrush. Eller redo och redo, försöker tagga igång mig själv till att vara det i varje fall. Min hjärna börjar checka in för sommarlov och med tanke på att jag ska ta semester först i augusti så är det inte riktigt läge att börja gå in i sommarläge redan nu. Så med andra ord försöker jag verkligen peppa mig själv till att hålla uppe ett bra tempo så att jag sedan kan med gott samvete ta semester i augusti. 

helsingfors-7246.jpg

I veckan jobbar jag med lite av varje. Har två kundmöten, ett riktigt spännande projekt som drar igång (avslöjar mer nästa vecka!) samt lite deltidsjobb. Kommer även släppa en riktigt stor nyhet i slutet på den här veckan, så håll utkik!

Dessutom ska jag börja ta tag i mina sommarstudier. Jag har gjort exakt så som jag lovade mig själv att inte göra, dvs. inte börjat direkt utan skjutit upp uppgifterna en aning, vilket gör att jag nu får plugga riktigt effektivt i två veckor framåt. Samtidigt har jag ännu gott om tid på mig så egentligen är det ingen panik.

IMG_7794.JPG

Som vanligt känns det lite tomt att vara tillbaka i Helsingfors men börjar vara ganska van vid den känslan nu. Hur jag än försöker biter den sig fast i mig varje gång jag lämnar Stockholm och landar i Helsingfors. Istället för att trotsa den har jag valt att vara acceptera den och det gör det hela betydligt enklare.

Jag tror att vi borde acceptera våra olika känslor mer, än vi kanske gör i dagens länge. Många vill inte känna jobbiga känslorna utan helst bara de glada. Detta såklart för att de negativa är just det, jobbiga. Men vi gynnar inte oss själva genom att trotsa våra känslor. Vi har alla hela känsloregistret, vare sig vi vill det eller inte. Det vi kan göra är att lära oss acceptera känslorna och skifta fokus från det negativa till det positiva. Då låter vi inte det negativa ta för mycket rum samtidigt som vi inte heller trycker under det vi känner.

Funderar på att skriva ett helt inlägg om detta, finns det något intresse för det? Klicka på det lilla hjärtat under inlägget om du vill läsa mer om mina tankar om acceptans så ska jag se till att skriva mer om det här!