Svenskfinlands första medieanalytiker?

I dag hade jag min sista schemalagda träff / föreläsning i skolan. Vi presenterade några arbeten som vi gjort och så fixade jag även med pappersarbete inför min praktik. I morgon ska sista uppgiften lämnas in. Vid tolv stängde jag sedan dörren till skolan för sista gången denna termin. Alltid en fin symbolisk grej att göra, fastän jag ju egentligen inte är helt klart med terminen ännu.

Det känns ganska galet att mitt andra år med studierna snart är över.

I sommar kommer jag, som jag nämnt tidigare, studera 10 studiepoäng. Detta på grund av att jag fick glädjande nyheter för ett tag sedan. Fick nämligen veta att om jag kämpar på med de sista kurserna och examensarbetet till hösten, så kan jag bli klar redan till maj 2020, vilket skulle innebära att jag blir Finland första utbildade medieanalytiker! Åtminstone på svenska, har lite dålig koll på hur det ser ut på den finska sidan.

kalenderdator-41.jpg

Enligt programmet ska vi bli klara i december 2020, alternativt maj 2021 men jag hade rätt tur med mitt examensarbete, då jag kan göra det angående samma ämne som min praktik handlar om, vilket innebär att jag kan börja med det redan till hösten. Dessutom har jag inte så många kurser kvar och när jag nu hade möjligheten att bli klar nästan ett helt år i förtid så kände jag att jag gärna tar den. Egentligen har jag inte alls bråttom att bli klar, men på samma gång känns det också onödigt att dra ut på studierna bara för att.

Så nu när de flesta andra checkar ut för sommarlov så ska jag gotta in mig i en kurs om ledarskap och en annan om grafisk design. Väldigt intressanta kurser så det känns inte alls så tokigt att studera det. Jag har valt att ta semester först i augusti så det passar bra med lite sommarstudier vid sidan om företagsjobb.

Men ja hörni. Om allt går som det ska så är jag alltså färdigutbildad medieanalytiker om ett år! Ibland har det känts riktigt trögt att studera men nu när jag ser mållinjen så känns det så värt det. Är så stolt och glad över att jag valde att börja studera. Kommer troligen tacka mig själv många gånger för det även i framtiden!