Hon, jag och Stockholm - Motsvarigheten till vårt gemensamma Gällivare

Vi träffades för några år sedan nu. Hittade varandra via våra bloggar och vår gemensamma, väldigt udda nämnare: Gällivare. Staden hon växte upp i och flyttade bort från, exakt samtidigt som jag flyttade dit. “Vem är hon som flyttat upp dit, av alla ställen?” Lär Jennifer ha undrat. Det visade sig att vi hade mycket gemensamt och nu flera år senare är hon en av mina allra närmaste vänner.

En ny favoritbild på henne jag lyckades fånga!

En ny favoritbild på henne jag lyckades fånga!

Tillsammans åkte vi förra veckan till Stockholm. Tåg båten över. Fotade solnedgången och åt två förrätter till middag, bara för att vi kan. Njöt av varandras sällskap och Stockholms soliga väder. Det kändes fint att få visa henne vårt hem. Gå till ett av mina favoritcaféer och introducera henne till en av mina goda vänner i Stockholm. Vi satt och jobbade, pratade och jobbade lite till. Lagade god mat och njöt på balkongen. Kom fram till företagsidéer vi tror på och samlade på oss energi.

Om någon hade sagt för några år sedan när vi bodde i Gällivare, att vi skulle spendera flera dagar i Stockholm och verkligen njuta av staden, hade vi troligen inte riktigt trott dem. För i Gällivare kan inte alla riktigt förstå sig alltid på Stockholm, vilket jag ändå förstår. För det är verkligen två helt olika världar man lever i. Det roliga är att jag i dag älskar dem båda två.

corinnesilja.jpg

I sommar planerar vi att åka på roadtrip ihop. Kan ni gissa vart? Jo såklart till Gällivare! Resan till Stockholm blev försmak på vad som komma skall. Vi har ju rest ihop förut, men aldrig så här många dagar och i sommar blir det ännu fler. Det ser jag verkligen fram emot. Vi är båda raka och ärliga, vilket gör att det aldrig blir något tjafs och det vet ni att jag uppskattar. Finns få saker jag tycker är lika onödigt som onödigt tjafs.

Tvärtom har vi otroligt bra diskussioner. Jennifer förstår mig och mina tankar. Hon ger mig de råden hon vet att jag behöver, om än de kan vara svåra att ge ibland. Det uppskattar jag verkligen med henne, att hon gör det hon vet är bäst för mig, trots att det ibland inte är den lättaste vägen.

jennifer.jpg

När vi kom hem från Stockholm kände jag igen en stor tomhet. För nu var båda mina resor till Stockholm med två av mina absolut bästa vänner över. Resorna som jag sett så himla mycket fram emot. Resan med Cessi ska jag också skriva om, för den blev nämligen inte alls som jag trodde. Men mer om det en annan dag. Kram!