Stilla tankarna och gå ut i naturen!

Jag tänker ofta på om jag lever som jag lär. Min egna uppfattning är att jag gör det, om än även jag gör misstag, slarvar med återhämtning, sömn och träning. Oftast lever jag dock som jag lär, med hållbar vardagsbalans som mitt ledord genom allt jag gör. Efter den hektiska vintern och våren som varit har jag varit extra noga med det, eftersom jag känt att jag ibland haft lite för mycket och inte riktigt haft den energin jag gärna vill ha i vardagen. 

IMG_6900.JPG

I dag när jag kom hem skulle jag egentligen sätta mig ner och skriva om våra dagar i Stockholm med Jennifer. Ett inlägg jag verkligen vill skriva både för att berätta åt er men även för mig själv, för att ha det som minne. Men när jag satte mig vid min dator så märkte jag hur otroligt trött jag var i huvudet efter min långa dag som minst sagt varit intensiv med både jobb och skola. Då kände jag att nej, det här är inte rätt tidpunkt att sitta några timmar till framför datorn.  

IMG_6901.JPG

Istället valde jag att skriva det inlägget du läser just precis nu för att sedan lägga mig ner på soffan och bara stirra upp i taket och andas i några minuter. Därefter bytte jag om till promenadkläder, snörde på mig skorna för att om en stund möta upp Maria för en skön promenad i naturen. Ikväll får datorn vila och imorgon ska jag sätta mig ner och skriva i lugn och ro med en massa ny energi. 

Jag tycker det är viktigt att lyssna inåt och handla därefter oavsett vad man egentligen planerat för dagen eller stunden. Om kroppen eller hjärnan behöver få vila så ska man ge den det. Enligt mig är ett utmärkt sätt att återhämta sig på att gå ut i skogen / naturen och stänga av allt som distraherad. Det funkar betydligt bättre för mig än att till exempel titta på serier eftersom jag då oftast hittar mig själv med telefonen i ena handen på grund av att jag inte kan slappna av ordentligt. Vi får aldrig glömma vardagsbalansen och absolut inte underskatta naturen positiva påverkan på oss. 

Vad brukar du göra när du märker att du är ” helt slut i huvudet” efter en lång dag?