Quicksand, Störst av allt - Netflix serien du måste se år 2019

Det var bara någon vecka sedan som jag hörde talas om den första gången. Störst av allt, den första svenska originalserien på Netflix. Utan att egentligen veta så mycket om vad den skulle handla om började vi titta på den i helgen när den hade premiär. Det tog någon minut och sedan var vi fast. Att vi sträckkollade hela serien under denna helg är ett faktum.

Grått och mörkt, men med en gnutta hopp. Precis så som ungdomarnas verklighet i serien Störst av allt.

Grått och mörkt, men med en gnutta hopp. Precis så som ungdomarnas verklighet i serien Störst av allt.

skargard-8479.jpg

Totalt är det 6 avsnitt som alla är cirka 45 minuter långa. Serien handlar om Maja, som träffar Sebastian och om hur deras liv och förhållande utvecklas allt mer åt det destruktiva hållet. Hela serien bygger på en skolskjutning där Maja och Sebastian är inblandade. En skjutning som totalt rör upp och ner på Majas och flera andra personers liv. Jag vill inte avslöja mer av serien än så, för varje detalj är avgörande och jag vill att ni ska få grubbla och fundera på hur allt gått till utan att ha fått några avslöjanden från mig.

Störst av allt tar upp många brutala delar av livet

Serien visar hur brutalt livet kan vara. Hur det kan gå helt åt skogen, trots att man till exempel kommer från en familj med mycket pengar. Om klasskillnader och klyftor i samhället. Om hur allt kan förändras på bara en sekund. Men också om hur viktigt det är att vi vuxna vågar gå in och ifrågasätta ungdomars beteende men speciellt hur viktigt det är att fråga dem hur de mår och verkligen bry sig om svaret. Hur mycket en förälders kärlek betyder för en ungdom och hur otroligt ont det gör när kärleken inte finns där.

Tekniskt sätt är serien väldigt bra enligt mig. Många bra scener, duktiga skådespelare och bra stämning med bakgrundsmusik etc. Under avsnittens gång fick man känna allt från glädje till stor sorg. Mina tårar föll en och annan gång. Denna serie är både spännande, ögonöppnande och ger ibland en riktigt stor klump i magen. Om du söker en ny serie att se rekommenderar jag dig verkligen att se Störst av allt! 

Har du sett Störst av allt? Vad tyckte du?