Ljuset i tunneln och kontraster i vardagen

Tänk att vädret svängde om så mycket som det gjorde. Från vårvärme till riktigt tråkigt och kallt väder. Bara för tre dagar satt vi och åt pannkakor med färska bär ute i trädgården och just nu känns det verkligen inte aktuellt. Som tur hann jag inte bli för ivrig och packa undan alla varma kläder så varma jackan och halsdukarna får hänga med igen. 

Jag har tagit mig tillbaka till Helsingfors och nu är det en riktig fulltös vecka som väntar, eller egentligen är den redan i full gång. Det har både blivit en del skola men framförallt långa dagar på jobbet. Det som däremot känns skönt är att jag ser ljuset i tunneln. Fastän jag gillar mitt jobb och är så glad över att jag har det så känns det verkligen att arbetsbelastningen varit högre under de senaste månaderna. Helt naturligt såklart, jobbar man mycket så påverkar de ju kroppen och hjärnan, oavsett hur roligt man tycker det är. 

IMG_5648.JPG

På fredag, då ska jag ta ut ledighet och vara ledig i en hel vecka framåt! Bara pusta ut, andas. Låta kroppen och hjärnan återhämta sig. Sova ut. Kramas med pojkvännen och spendera kvalitetstid.

Redan under vår helg i Malmö så märkte jag hur mycket jag behövde bara få slappna av. Vi har inga speciella påskplaner och gissar att det kommer förbli så. Känner inget enormt behov av att fira påsk men ser fram emot att umgås med vänner och Laban. Måste också göra undan lite skolarbeten som blivit hängandes så det känns skönt att kunna göra dem i lugn och ro under påsken. 

IMG_5654.JPG

Jag har skrivit om det förut men måste bara konstatera det igen. Jag älskar verkligen livets kontraster. Hur man en dag kan jobba en hel dag och nästan glömma bort allt annat för att nästa dag vara helt ledig och bara släppa alla tankar om jobb. Hur en dag kan bestå av någon timme skola, någon timme jobb och sedan häng med vänner. Hur jag en dag befinner mig hemma i Stockholm och följande hemma i Helsingfors. Hur en middag kan bestå av rester från kylen framför en serie medan nästa på en härlig restaurang med mat som smakar himmel.

Jag har alltid gillat kontraster och därför ser jag också till att ha ett mångsidigt liv, för det trivs jag med som bäst. Jag har aldrig varit en person som behöver tydliga rutiner t.ex. att något ska hända exakt samma tid varje vecka utan trivs med att alla dagar ser olika ut. Så länge jag får hålla mina sov och matrutiner, dom är viktiga. Annars är jag inte mitt bästa jag, hehe.

Samma sak gäller jobb. Jag vet att många tycker mina oregelbundna arbetstider inte är något för dem men för mig funkar flexibla arbetstider så mycket bättre än att till exempel jobba varje dag från 9-17. Jag känner mig själv så väl och vet att jag hade blivit tokig av att jobba exakt samma tid varje dag. Ibland tänker jag dock att livet kanske hade varit enklare om jag trivts bättre med regelbundna tider, men vad vet jag egentligen.

Visst kan man inte välja exakt hur livet ska vara, men mycket kan man bestämma själv. Istället för att gå omkring och vara missnöjd så tycker jag man ska påverka och ändra på det man kan. Dags för middag! Kram. <3