Det är tillåtet att landa

När man ska ta ledigt på en fredag finns det alltid en sorts oro i kroppen, åtminstone för mig. Kan jag verkligen vara ledig? Kommer jag kunna slappna av? Är tankar som kan snurra i mitt huvud. På något sätt är jag så inrotad i att man alltid jobbar på fredagar att det känns fel att inte göra det. Ju fler gånger jag är ledig på en fredag, desto lättare blir det att släppa de onödiga tankarna och bara njuta av att faktiskt kunna vara ledig. 

skargard.jpg

Denna fredag gick det däremot så mycket lättare. Jag var så inställd på att vara ledig att det kändes som att det var lördag när jag vakande på morgonen. Det kan mycket bero på att jag visste vad som väntade, nämligen ett dygn på landet. 

Vid lunch packade vi ihop vårt pick och pack och körde mot en kompis sommarstuga som ligger ute i Stockholms skärgård. När vi kom fram packade vi upp allt och sedan gjorde vi nästan ingenting förutom, åt, pratade och hängde i soffan. Och vet ni? Jag hade faktiskt inte kunnat önska mig något bättre sätt att spendera ett dygn på än på det viset. 

skargardcorinne.jpg

Jag älskar verkligen känslan när man tillåter sig att landa. När man känner att hjärnan lugnar ner sig, när man tar sig tiden att dricka sitt kaffe extra långsamt. När man ser hur sina vänner bara stirrar ut från fönstret innan de delar med sig av någon klok visdom. När man lagar mat i lugn och ro, utan att behöva känna att det måste gå fort. 

Varje gång jag åker iväg från storstaden och kommer ut på landet så fylls jag av detta lugn. Det har fått mig att förstå hur viktigt det är för mig att kunna åka ut till landet. I helgen la vi upp en målbild med min pojkvän, att vi en dag ska köpa en egen stuga vid havet. Det blir nog ett långsiktigt mål, men ett mål som kommer vara så härligt när vi uppfyller det.  

Gillar du att vara ute på  landet / stugan?