En dag med tankar som får flyga fritt

Jag vaknar med ett ryck. Mina tre larm jag ställer varje kväll ringer allihopa på samma gång. Kollar klockan som visar 7.00 och vittnar om att jag sovit i detta oljud i 20 minuter. Något som inte är ovanligt för att vara jag. När jag var liten kunde min muminklocka som sjöng “Godmorgon, det är en fin dag i dag “, med en efterföljande smått irriterande låt sjunga på i tiotals minuter utan att jag vaknade. Därför har jag lärt mig att ställa klockan i tid, för att inte försena mig om det är så att klockan ringer några minuter extra.

Jag stiger upp, klär på mig och kollar på mitt yrvakna ansikte i spegeln. Konstaterar att jag fått två nya bekantskaper under natten i form av små finnar på hakan. Typiska tecken för denna vecka på månaden. Efter att ha ätit frukost tar jag mig ut, chockeras över hur kallt det känns. Jag som gladeligen tog på mig min vårjacka. Kanske borde köpa mig en termometer, tänker jag när jag traskar mot bussen som tar mig till jobbet.

helsingforsmars.jpg

Efter några timmar av jobb tar jag spårvagnen mot skolan. Tittar ut genom fönstret och slår på nya favoritlåten av Molly Sandén. Är tacksam över mina hörlurar som stänger ut allt annat ljud. Hoppar av i Hagnäs och byter spårvagn. Fryser samtidigt som jag njuter av solens strålar som träffar mig i ansiktet. Funderar på vad jag ska blogga om. Läser Jennifers inlägg och får inspiration till att skriva något i stunden. Låta er ta del av mina tankar under en dag.

Kommer till skolan och känner mig mentalt oförberedd på vad som komma skall. För mycket tankar som snurrar. För många roliga projekt på gång. Påminner mig själv om att studierna är högt upp på priolistan för min del. Försöker vara aktiv på lektionen. Fick en gång höra ett tips om att alltid ställa minst två frågor under en lektion eftersom det tydligen ska göra att man minns bättre vad man lärt sig. Ett tips som funkar bra för min del. Dessutom är lektionerna roligare när man själv är aktiv.

tulpaner.jpg

Efter föreläsningen stiger jag på spårvagnen igen. Påminns om hur många minuter av min dag spenderas i något transportmedel. Tar fram Instagram, scrollar, låter tummen trycka dubbelt på det som ger mig energi och som faller mig i smaken. Slår på favoritlåten igen. Kollar på människorna runtomkring mig, undrar vad de tänker på.

När jag låser upp dörren till min lägenhet ringer Ellen. Dags för planeringsmöte. Mycket skoj på gång men samtidigt även mycket som är osäkert. Det finns något väldigt fint men också läskigt med att dra igång en helt ny verksamhet. Känner mig tacksam att dela resan med Ellen. Efter samtalet sätter jag mig ner, går igenom mailen, gör undan mina viktigaste uppgifter för dagen och öppnar upp ett nytt tomt inlägg. Skriver dessa ord du läser just nu. Kollar på klockan, konstaterar att det är dags att bege mig in mot stan igen för att ta mig hem till Maria. Middag i form av soppa med scones väntar.

Det kurrar i magen samtidigt som jag trycker på spara. Funderar på om detta är ett koncept ni kommer gilla eller inte. För min egen del känns det skönt att bara låta tankarna flyga fritt. Firar ännu ett skrivet inlägg med att lägga på favoritlåten igen. Kan aldrig få nog.