Var hittar man den bästa fastlagsbullen i Helsingfors?

I morgon är det äntligen dags för en av mångas favoritdagar om året, nämligen dagen då traditionen säger att man ska mumsa i sig en fastlagsbulle, eller semla som de säger i Sverige. För ett tag sedan bad jag om tips på var man hittar den absolut bästa fastlagsbullen i Helsingfors och svaren de regnade in vilket var så roligt. Har lovat mig själv att prova vilket av caféena som enligt mig levererar godaste bullen, men ville också dela dem med er, så får vi helt enkelt prova tillsammans!

Bästa fastlagsbullen i Helsingfors

Hela diskussionen kring fastlagsbullar började när jag åt en svindyr fastlagsbulle (kostade hela 7.40 euro!) och därmed gjorde en omröstning om det var ett rimligt pris. Slutresultatet var att 99% av de som deltog i min omröstning menade att det var alldeles för dyrt, vilket jag håller med om. Därefter frågade jag om tips vart jag ska gå istället och nu har jag tagit fram de tre caféer som fick flest röster.

Här hittar du den bästa fastlagsbullen i Helsingfors enligt mina följare på Instagram

Café Esplanad & Succés - Bäst storlek och flest röster

Dessa två caféer ägs av samma ägare och fick helt klart flest röster. Tydligen ska fastlagsbullarna vara stora, smaka underbart och ha tillräckligt mycket fyllning. Det ryktades om att vi imorgon skulle få fastlagsbullar på jobbet från ett av dessa caféer så jag håller tummarna att det så blir. Jag har besökt caféerna flera gånger, dock aldrig ätit fastlagsbullar där men kan försäkra dig om att du kommer uppleva en härlig stämning om du tar dig dit. Gillar speciellt Succés. Ett extra plus med caféerna är att du alltid får svenskspråkig service!

Succés hittar du på Högbergsgatan 2 och Café Esplanad på Norra-Esplanaden 37.

Café Ekberg - Purfärska

En till klassiker som även fick många röster är min gamla granne, nämligen Café Ekberg. Här har jag också varit och fikat flera gånger och alltid ätit riktigt goda bröd och bakverk. Tydligen ska deras fastlagsbulle vara något extra och alltid färsk direkt från ugnen.

Café Ekberg hittar du på Bulevarden 9. De har både ett café samt ett bageri så du kan välja om du vill äta på plats eller ta med.

Gateau - Lite billigare och supergod

Det caféet, eller bageri, som kom på tredje plats är Gateau. Här kostar fastlagsbullen endast 2.90e vilket troligen är ett av de billigaste du kan hitta i Helsingfors. Trots det billiga priset ska de ändå smaka supergott. Gateau har både bagerier men även stånd som hittas bland annat i Kampen men även i Tölö på Sandelsgatan 6.

Tips på bästa fastlagsbullen i Helsingfors

Så nu hoppas jag att du tar dig tiden att njuta av en riktig god fastlagsbulle imorgon med någon du tycker om, eller varför inte ensam efter en lång dag. Själv tänkte jag äta en i morgon men också baka egna under helgen. Tycker det är så roligt att baka bullar och dessutom blir det supergott.

Jag var ju tidig i år och bakade redan i januari vilket ni kan se på bilderna i detta inlägg. Jag gillar min bulle med grädde, mandelmassa och hallonsylt. De flesta brukar ju välja antingen sylt eller mandelmassa men jag går all in, hehe. Vill du lyckas extra bra med dina fastlagsbullar så tycker jag du ska ta del av mina tips som jag skrev på min Instagram här.

Gillar du fastlagsbullar? Vilket café i din stad skulle du vilja rekommendera?