Vad händer med matrecepten? - Läget just nu och för framtiden

Jag fick en fråga häromdagen om mina matrecept här på bloggen. Har jag slutat med dem? Svaret är nej! Absolut inte. Men det är så svårt att få till hela processen just nu. Det börjar ju ljusna allt mer vilket gläder mig så mycket. Både för att jag älskar ljuset men också för att det gör arbetet med matrecepten så mycket enklare!

Det är nämligen ytterst få minuter om dygnet som man kan ta riktigt fina receptbilder på just nu vilket gör att jag måste hitta tid att både laga maten och fota den så att jag tajmar in just dessa ljusa minuter. På vardagarna har jag inte möjlighet vilket gör att tiden som blir kvar är endast helger. Ibland har jag gott om tid på helgen, så som denna. Medan andra gånger finns det helt enkelt inte möjlighet. Men det är på gång!

corinnegronholmrecept.jpg
corinnegronholmpaj.jpg

Med dessa ord hoppas jag att ni blir nyfikna och taggade inför vad komma skall. Jag har nämligen lite av varje på gång. Jag har helt gått på känsla när jag experimenterat i köket och det har varit så himla roligt. Fastän dessa matrecept ibland tar så mycket tid så är det verkligen värt det, både för att det ger mig glädje och så hoppas jag det gör er vardag lättare och bidrar till matglädje.

De recepten jag jobbar på just nu är:

  • En lite annorlunda paj. Eller egentligen en paj med lite annorlunda pajskal. Den ser ni på bilden ovan. Magiskt god är den. Men ännu inte 100% klar för att publiceras. Snart så!

  • Nyttigare snacks / efterrätt med smaker av kaffe, kardemumma och kanel. Inte så tokigt det heller va?

  • Ett brödrecept med bland annat fikon. Lite annorlunda men så gott.

  • Ett vardagsrecept som får det att vattnas i munnen bara jag tänker på det. De bästa är att de tar cirka. 30 minuter att göra varav max. 10 minuter är aktivt arbete. Hur bra?

  • Sist men inte minst det ultimata receptet för matlådor. Stor sats, god mat som är näringsrik och framförallt enkelt. Vi har gjort det varje söndag i nästan två månaders tid nu. Tröttnar aldrig.

Så det var lite kort och gott vad som är på gång nu. Jag hoppas ni har tålamod med att det blivit så stor paus mellan nya matrecept och framförallt att ni är taggade på att se vad jag hittat på! Ikväll ska vi över till några kompisar och laga hemlagad pizza. Det kommer bli så gott. Ha en fin lördag kära du, kram!