Fyra beteenden som flygresenärer har som alltid gör mig förundrad

Med tanke på att jag ändå med jämna mellanrum befinner mig på ett flyg mellan Helsingfors och Stockholm så har jag börjat märka av en del intressanta beteenden som flygresenärer kan ha för sig. Det förvånar mig lika mycket varje gång detta händer och får mig även att dra på smilbanden ibland. Andra gånger gör det mig däremot äcklad så  mina reaktioner kan vara lite av varje. 

IMG_3782.JPG

Beteenden jag förundras över varje gång  

  • Resenärer som stiger upp och börjar rota efter sina saker direkt när man landat och symbolen för att ha bältet fastspänt fortfarande lyser. För det första tänker jag alltid på att det knappast finns tydligare symboler och en sak som upprepas lika många gånger som att man ska sitta ner tills symbolen har släckts. Dessutom förstår jag inte hur personerna tänker, vi sitter ju ändå fast i planen ett bra tag till efter man landat. Nåväl kanske man bara är så taggad på att komma fram så man struntar i alla regler ;)
  • Folk som i lugn och ro tar på sig jackan. Hämtar sin väska. Pysslar lite och därmed blockerar hela gången när det står en hel hög med svettiga resenärer bakom som bara vill ut. Visst ska man få stiga upp och hämta sina grejer utan att behöva stresa ihjäl sig men att verkligen demonstrativt göra det extra långsamt så andra får vänta är bara jobbigt.
  •  Resenärer som äter kalla ägg eller andra väldigt starka och inte så goddoftande maträtter. Alltså jag får panik när någon plockar fram sin matbox och börjar skala ett ägg så att det luktar ägg i hela planet. Ät för all del en massa mat men skippa sådant som luktar illa.
  • Resenärer som köar till fel flygbolags boarding. Senast i dag hände det att en resenär köade till ett SAS flyg när hen egentligen skulle åka med Finnair. Jag menar det om något är ju rätt viktig fakta att ta reda på innan boarding att man åtminstone är på väg in i rätt bolags flygplan? :D

Har du råkat ut för dessa resenärer eller har du märkt av några andra beteende som du kan störa dig på eller uppfatta lite lustiga?