Med rätt människor kommer inspirationen som ett paket på posten - Kom ihåg dina delmål!

Jag har alltid gillat att blogga. Det har aldrig funnits ett problem med att komma på inläggsidéer. Dock finns det ett problem i kombinationen vilja och tid. Jag vill så mycket men har inte riktigt tiden, eller kanske inte helt enkelt planerat och prioriterat rätt? Lagt upp mål som varit övermäktiga och bara gjort att allt känts lite för stort för att uppnå vilket gjort att mycket tid gått åt till fel saker.

Mitt fina Blogathongäng <3

Mitt fina Blogathongäng <3

I kväll har jag suttit i några timmar vid mitt köksbord och diskuterat det här med mål och stora drömmar med Malin och Jennifer. Även Kugge var med oss ett tag men var tvungen att gå efter ett tag för att dra på träningar. Vi träffades allihopa förra veckan och skrev ner mål för år 2019. För min del blev det att jag delade upp det olika områden varav en av dem var med bloggen. Som alltid har jag stora mål och visioner men någonstans också känner jag att det faller lite platt. Att jag inte riktigt vet vart jag ska börja.

När vi väl satt oss ner och diskuterade började allt bli mer strukturerat för mig. Att säga mål högt och diskutera vägen till att uppnå dem med likasinnade är som att få inspiration som ett paket på posten. För plötsligt kändes det inte alls för svårt. Det som jag hade gjort fel var att inte alls fundera på vägen till målet. Bara på slutdestinationen.

glomlampautomhus.jpg

Lägg alltid delmål till ditt stora mål

Så länge jag kan minnas har jag jobbat med mål av olika slag. Speciellt i idrotten. Där hade jag alltid stora drömmål, säsongens mål, månadens mål, delmål – ja alla sorts mål. Så mycket mål att jag till slut kände att jag behövde en paus med alla mål. Ville bara strunta i dem och leva utan ett mål som skulle uppnås hela tiden.

Så har jag gjort ett bra tag men i år kände jag att jag ville strukturera upp det hela och igen börja lägga upp mer mål. I mitt vardagsliv har jag dock tenderat att liksom glömma bort hela delen med hur man lägger upp delmål. Bara siktat alldeles för högt. När Jennifer påminde mig ikväll om delmål och om att spjälka upp det så att det inte blir så stort och mäktigt så vart det som att jag kom ihåg allt jag lärt mig under mina idrottsår. Plötsligt kändes det hela mycket lättare.

Jag är så tacksam för att jag har de här tjejerna i mitt liv. Som är så härliga och fina vänner samtidigt som de är lika intresserad av sociala medier och den digitala världen som jag. Som är entreprenörer och har det kreativa tänket. Som strävar efter mål som kanske inte är så vanliga. Bara av att sitta en kväll med dem så känns det som att jag kan fixa vad som helst. Det var precis vad jag behövde en måndag som denna.

Är du duktig på att komma ihåg delmålen till dina stora mål eller är du som jag och lätt blir för ivrig och fokuserad på det stora målet?