I min tacksamhetsbok skrev jag ikväll ...

Jag har börjat skriva tacksamhetsbok. Varje kväll skriver jag ner tre saker som jag är extra tacksam för just denna dag. Stort som smått. Jag försöker skriva ner sådant som känns speciellt just för denna dag. Varje dag är jag ju tacksam för att vara frisk, ha världens bästa vänner och pojkvän och mycket annat, men just i denna bok försöker jag skriva mer detaljerat om något jag känner mig extra tacksam för just i dag, förutom de allra viktigaste pelarna såklart. Oftast är det något som har hänt mig under dagen eller som jag tänkt på extra mycket.

corinnevar.jpg

Jag är tacksam för ...

  • Att så gott som allt nu hittat sin egna plats i lägenheten. Att garderoben har dörrar och soffan igen kan användas och inte längre ockuperas av diverse lådor. Att känna hur stressen med att bli klar äntligen kan börja avlägsna sig.

  • Att få vakna upp bredvid Laban. Den känslan är magisk. Nästan varje kväll skriver jag om något som har med honom att göra, men det är ju inte så konstigt. För varje dag är jag så tacksam för att jag får dela mitt liv med just honom.

  • För att jag blivit smartare med matplaneringen igen. Veckans måltider är planerade och det mesta inhandlat. Det kanske kan verka som en trist grej att skriva upp, men för mig kan just planeringen med mat vara en riktig jobbig grej om jag känner att jag har inte har det fixat i tid. Därför är jag tacksam att jag tagit tag i det igen, för att undvika onödig stress.

Att skriva tacksamhetsbok är för mig ett sätt att påminna mig själv om hur bra livet är, speciellt på de dagar som de känns som sämst. Det är också ett sätt att reflektera över dagen och inte bara ånga på. Känna extra mycket tacksamhet för en stund. Jag rekommenderar dig verkligen att prova. Jag brukar ha som regel att skriva upp tre saker per dag. Det har gett mig fint perspektiv på livet.

Brukar du skriva tacksamhetsbok?