Tisdagens höjdpunkter som gjorde dagen extra bra

Hejhopp kära ni! Hoppas veckan börjat bra. Min har börjat riktigt bra och verkar flyta på i samma stil. Härligt så. Dagarna just nu består ganska långt av alla tre ”huvudstenar ” sysselsättningsmässigt i mitt liv, så var det till exempel igår. Började dagen med att jobba med företaget & bloggen, sedan en föreläsning i skolan och så några timmar deltidsjobb på det. Inte optimalt alla dagar då man inte riktigt hinner sätta sig in i något ordentligt men funkar bra på dagar då man har projekt på gång som man kan fortsätta med.

helsingforsfebruari.jpg

När jag reflekterade över gårdagen så var de speciellt tre händelser som gjorde att den dagen kändes extra bra. Egentligen att tisdagar överlag känns inspirerande och roliga. Tisdagar är nämligen en av få dagar då jag har två klara rutiner som sker varje vecka, dessutom roliga sådana.  

För det första är det min träningsrutin som sker i princip varje tisdag. Jag stiger upp tidigare än vanligt, packar min väska och tar mig till gymet. Där kör jag ett kettlebell pass som jag gillar riktigt mycket. I går fick jag dessutom med mig Caroline som sällskap vilket gjorde det hela ännu bättre! Jag gillar känslan när klockan slår 8.00 och jag är klar med dagens träningspass. Dock inget jag skulle orka flera dagar i veckan men en dag i veckan går det bra med morgonpass!

helsingforsfebruari.jpg

Jag och Caroline har träffats en gång tidigare på en bloggträff och bestämde ganska direkt efter den att träna ihop någon dag. Tyvärr drabbades vi båda två av förkylningar som gjorde att vår träff flyttats framåt hela tiden. Till slut fick vi till det i går och jag måste säga att det var ett toppensätt att börja dagen på. Caroline verkar vara en toppenfin tjej och med träning plus snabb grötfrukost innan jobbet gjorde att jag kände mig riktigt energifylld när jag steg på metron för att ta mig mot Berghäll.

Från en av många kompisdejter med henne <3

Från en av många kompisdejter med henne <3

Där väntade Jennifer som mötte mig med världens bamsekram. Alltså kan vi snacka en kort stund om kramar? Hur härliga är dom inte att mötas av? Fyller mig alltid med värme när jag ser en glad kompis som står där med utsträckta armar. Detaljer som är viktiga att uppskatta. Hursomhelst, tillbaka till dagen.

Vi valde att träffas på Jennifers kontor för att få så mycket gjort som möjligt. Där satt vi sedan i några timmar och skrev på varsin dator. Eftersom jag oftast bloggar och jobbar med företaget om kvällarna så känns det på något vis lyxigt att göra det under dagtid. Dessutom tillsammans med Jennifer vilket gör att det känns extra roligt.

corinnegronholm.jpg

På kvällen avslutades sedan dagen med den tredje höjdpunkten, nämligen min och Cessis kväll. I några månaders tid har tisdag varit vår dag. Eftersom vi alltid brukar ses en gång i veckan kom vi fram till att köra på en dag som är vår. Så har vi gjort i några månader nu och det är så härligt. Vi brukar hitta på lite av det mesta på våra dagar och har provat allt från yoga till olika restauranger. I går var vi hemma hos mig, bakade rågbröd med tranbär och kvällsfikade.

När jag reflekterade kring dagens höjdpunkter så såg jag ett tydligt sammanhang; de var alltid delade med någon jag tycker om. Det fick mig att tänka på att egentligen behövs det inte några stora spektakel för att gör en dag extra bra. Ibland kan en tränings- eller jobbdejt göra hela din dag, eller ett mysigt kvällsfika. Ibland har man turen att få allihopa på en dag. Hursomhelst så tror jag att vi borde stanna upp allt mer och glädjas åt de ögonblicken som gör våra dagar extra fina.