Tre nyfunna favoritpoddar för mig under år 2019!

Sedan den dagen jag äntligen fastnade för poddar har jag hunnit lyssna igenom en hel del. En del av dem har jag tipsat om förut men i dag tänkte jag tipsa om tre nyfunna poddar som jag hittat under år 2019. Jag har verkligen fastnat för dem totalt och de har därmed blivit till riktiga favoriter. Två av dem är alldeles nystartade, och den ena har funnits en längre tid men jag har av någon anledning inte fastnat för den förrän nu. Älskar själv såna här inlägg eftersom man då får möjligheten att hitta poddar som man annars kanske aldrig hittat till. Hoppas även du kan hitta någon ny favorit.

corinnegronholmblogg.jpg

Podcasterna jag lyssnat mest på under år 2019

Framgångspodden med Alexander Pärleros

Framgångspodden? Den har ju funnits länge redan, kanske du tänker nu. Och visst har den det. Men jag har faktiskt aldrig riktigt lyssnat aktivt på Framgångspodden förrän i slutet av förra året. Har lyssnat något avsnitt då och då men helt enkelt inte fastnat tills nu. Jag gillar verkligen konceptet med podden, att gästen får vara i fokus och att Alexander som håller i podden vågar ställa ibland de även lite tuffare frågorna. Dessutom är det häftigt att se hur stor Framgångspodden blivit och att han nu har kunnat utveckla en hel business kring podden. 

När jag startar igång nya projekt och börjar maila med tänkbara kunder eller annars relevanta personer för projektet så brukar jag alltid påminna mig själv om en sak som Alexander berättat om i podden.

” I början när jag startade podden mailade jag ca. 30-40 stycken och fick svar av kanske två.”

På något sätt en bra sak att ha med sig att alla börjar på ruta ett och att det då gått trögt och kanske känts riktigt jobbigt. Nuförtiden tror jag inte har han några som helst problem med att få människor med i podden, tvärtom. Gillar du att lyssna på människors historia och vill utvecklas i ditt liv så ska du verkligen lyssna på denna podd! Ibland kan det dock vara bra att ha en litet kritiskt filter med sig när man lyssnar. ;)

Monday Mantra med Josefine Dahlberg

Josefine Dahlberg har länge varit en stor förebild för mig eftersom hon brinner och jobbar med i princip exakt samma saker som jag gör och hoppas att kunna göra allt mer i framtiden. Personligen tycker jag hon är super inspirerande och gillar verkligen att hon går sin egen väg. Monday Mantra är en podd som handlar om personlig utveckling och som ger åtminstone mig en rejäl boost och många viktiga lärdomar och påminnelser. Är du en person som gillar självutveckling och att följa dina drömmar och våga bygga just det livet du vill ha så är det här en podd för dig.

Sociala medier och kommunikationspodden med Alexandra Bylund

Till Alexandras kanaler hittade jag i slutet av förra året och jag fastnade direkt för hennes Instagram som verkligen levererar nyttigt innehåll, om man är intresserad av sociala medier och kommunikation. Speciellt om du vill lyckas med dina kanaler och jobba i denna bransch.

I Alexandras podcast tar hon upp olika aspekter och tips kring allt från vad som är bra content till om vi ska enhetliga flöden på Instagram eller inte. Podden är purfärsk och hittills har det bara släppts fyra avsnitt men jag hoppas verkligen det kommer dyka upp fler avsnitt snart igen. Detta är en ytterst nischad podd och därmed kanske inte superintressant om man inte är insatt i sociala medier på ett proffesionellt plan. Ville dock ändå tipsa om podden eftersom jag vet att en del av er som läser tycker att det är lika kul som jag. 

Jag vet att jag frågat innan men tänker ändå fråga igen! Behöver tips på nya podcast och vill gärna lyssna på just din favoritpodd. Har du någon favorit som du vill tipsa mig om? :)

corinnegronholmblogg.jpg

Vad tar du med dig från podcasterna du lyssnar på? - En viktig reflektion

Nu när vi ändå snackar poddar så vill jag passa på att lyfta upp en viktig reflektion jag gjort kring poddlyssnandet. Vi lyssnar ju i timtals på poddar. Lär oss nytt, kanske skrattat till, ibland kanske vi nästan viker oss av skratt medan vi andra gånger känner hur tårarna bränner när vi hör någon känslofylld historia. Vi lär oss av andra, av deras erfarenheter och lärdomar. Blir peppade och inspirerade. Hör saker och reflektioner som känns revolutionerande. Men vad händer sen?

Jag tror det finns en risk med att all denna info vi får ta del av i podcasterna vi lyssnar på bara blir en bit i en massiv klump med information som vi glömmer bort nästan lika fort som vi hörde den. Att det bara blir en konsumtion av alla konsumtioner.

Jag märker att jag åtminstone själv kan göra det. Lyssna på ett avsnitt av till exempel Monday Mantra. Bli galet inspirerad till att prova något utvecklande tips som Jossan delar med sig av för att sedan stänga av avsnittet och redan efter en timme glömma bort vad jag lärt mig.

Photo by  Green Chameleon

Skriv upp det viktigaste du lärt dig och som du vill ta med dig i ditt liv

Därför har jag börjat skriva korta anteckningar efter varje poddavsnitt som jag lyssnat på och känt att jag verkligen lärt mig något som jag vill prova eller ta med mig i livet. Lite som att vara på en föreläsning. Hör du något intressant så antecknar du upp det för att påminna dig om det senare. Varför kan man inte göra likadant med podcaster?

Så när du lyssnar nästa gång på en podcast som inspirerar dig och lär dig nytt. Ta dig då tiden att i 2-3 minuter reflektera över VAD du lärt dig och vad du vill ta med dig. Skriv ner det som korta anteckningar och samla allihopa i en bok. Gå sedan igenom dina anteckningar med jämna mellanrum för att påminna dig själv om informationen.

Vill ännu passa på att säga att man såklart också kan lyssna på poddar för skojs skull och inte reflektera överhuvudtaget kring vad man lärt sig utan bara ha det som en härlig grej att göra när man är ledig. Så tänker jag när jag lyssnar på t.ex. Två systrar en podd. Den podden lyssnar jag på endast för att den är rolig och får mig att skratta ofta och mycket. Men så finns det poddar, som de ovan, som jag lyssnar på när jag har energi och vill lära mig nytt. Då tycker jag man ska ut allt man kan av den tiden och se det även i ett utbildande syfte.