Min hatkärlek till skidorten Åre

Som jag redan berättade eftersom jag inte kunde hålla mig är att jag just nu befinner mig i Åre! Vi är här tillsammans med några kompisar och har åkt skidor i några dagar samt kollat lite på alpina VM. Fick bland annat vittna när Sverige tog silvermedalj i dag. Riktigt mäktigt och fin stämning i publiken.

are2019.jpg

Många kanske tycker jag reser mycket just nu men jag är inne i en period med flexibelt jobb & skola som det fungerar att resa lite mer, så jag passar på. I april och maj kommer det bli betydligt mindre resande. Dessutom har jag gjort upp en regel som går ut på att jag alltid försöker resa så mycket inom Norden som möjligt både för att det är bättre för miljön + att det sliter mindre på kroppen i och med kortare resor och dessutom finns det så mycket roligt att utforska här i våra kära land!

Ojdå, här kom vi in på ett sidospår. Hade ju egentligen tänkt att detta inlägg skulle handla om min hatkärlek till Åre. Det är nämligen så att jag besökt skidorten Åre väldigt många gånger. Tror jag var här första gången när jag var under 10 år gammal? Vi brukade komma hit med familjen och jag minns att de resorna alltid var superroliga.

are2019-27.jpg

När skidkarriären började ta fart blev Åre allt mer en tävlingsplats än en semesterort. Tyvärr ändrades min bild av Åre rejält under dessa år då det oftast var fruktansvärt blåsigt och många inställda tävlingar här. Dessutom brukade det alltid gå riktigt dåligt för mig i Åre vilket troligen är största orsaken till att min positiva bild av Åre ändrades. Vadå tävlingsmänniska? 

I dag är jag tillbaka i Åre som verkligen utvecklats enormt mycket sedan jag var här första gånger för över 15 år sedan. Då var det rätt så stort men inte ens i närheten av vad det är i dag. Känns som att Åre blivit lite av ett ”mini-Stockholm.” Det känns kul att upptäcka Åre på nytt. Denna gång i vuxen ålder och på semester. Syftet med vår skidsemester är bara att ha roligt och njuta av fin skidåkning.

are2019corinne-27.jpg

Det finns många orsaker till att denna resa känns extra rolig men här är några: 

  • Det är sista dagarna av alpina VM och därmed teknikgrenarna vilket enligt mig är roligast. Vi har sett damernas storslalom och slalom vilket varit så kul både för att se tjejerna åka men också när man fått känna av stämningen och trycket från publiken.

  • Vi är här med ett toppenbra gäng. Vi har aldrig rest ihop och några av oss känner inte varandra sedan tidigare men det har funkat riktigt bra att bo trångt och hänga ihop. Dessutom är min kille med här och slalom är en få områden som jag är snabbare och bättre på än honom så det är gött att kunna glänsa med något haha ;) Skämt å sido!

  • Jag har första gången på 2 år åkt skidor med min egna utrustning! De senaste gångerna jag åkt har jag mest bara glidit runt på hyrskidor och inte åkt så mycket. Denna gång valde jag dock att satsa och tog med mig mina skidor på flyget. Visade sig vara så värt det. Tusen gånger roligare att åka med egna skidor framom hyres.

  • Vi har fått njuta åtminstone lite grann av vårväder. Ett av de jag saknar mest med att inte bo i Norrland längre är vårvintern. När det är fint i backen, någon minusgrad och vackert väder. Dock har vi fått uppleva både kaotiskt blåsväder med regn samt sol, så minst sagt en blandning.

are2019-37.jpg

Med andra ord har min hatkärlek till Åre blivit bara större. Det är något med detta ställe som får mig att gilla det så mycket men samtidigt hata det när det stormar och regnar från alla håll och kanter. Hur som helst har det varit riktigt härligt att vara på skidsemester. Det var rätt länge sedan sist!

Nu ska vi börja laga middag efter att ha varit iväg på Afterski. Ska bli skönt att duscha av sig och byta bort från underställen till någon mysig tröja.