15 timmars sömn borde väl räcka?

Hej från en tjej som låter mer som en kråka än som sitt vanliga jag! I går precis innan jag skulle gå och lägga mig slog förkylningen till ordentligt och jag kröp illa kvickt ner under täcket i hopp om att vakna upp i åtminstone relativt piggt skick dagen därpå. Så blev det tyvärr inte, tvärtom.

teljus-21.jpg
teljus-22.jpg

När klockan ringde vid 6.30 kände jag mig allt annat än pigg och fick skicka iväg ett helt gäng olika meddelanden åt folk jag skulle ha möte med i dag. Därefter stängde jag av mobilen och tänkte “någon timme sömn till kan ju vara bra”. Kan ni gissa när jag vaknade? Jo, klockan 14.30. Det innebär att dagens nattsömn landade på cirkus 15 timmar, om man räknar bort de 10 minuter som jag skrev mail på.

När jag blir förkyld så blir jag så absurt trött. Det enda som hjälper är att sova och därför brukar jag tillåta mig själv att göra det. Man kan ju tycka att 15 timmar är lite väl mycket men vi får hoppas det visar sig vara positivt imorgon. Denna dag har med andra ord spenderats i ytterst lugna tecken och kommer så förbli. Känns som att var och varannan är sjuk just nu. Ikväll hade jag inplanerat roligt program med några kompisar från jobbet, som känns riktigt tråkigt att missa. Dessutom har jag ännu mer roligt program på kommande under denna vecka så jag måste bli frisk NU.

Har du klarat dig från förkylningen? Och har du några bra tips på hur man blir frisk? Jag tror verkligen på kombination mycket sömn och mycket ingefära & citron. Gör du?