När en lägenhet förvandlas till ett hem

Det finns något väldigt fint med processen när en lägenhet förvandlas till ett hem. När man får genomföra sina egna planer och idéer. När man ser hur delar av hemmet går från opersonligt till personligt och framförallt när man börjar känna sig hemma i lägenheten. När den inte längre är bara en kal lokal utan ett hem. Mitt hem.  

tulpanrosa.jpg

Den processen har jag gått igenom under januari månad. Börjat med att måla väggarna, välja ut exakt den nyansen av grått och vitt som jag tänkt mig. Fixat med möblerna och lagt dem på rätt ställe. Svettats och svurit åt saker som krånglat. Hängt upp min kopparröda klocka på sin plats så jag inte glömmer bort tiden. Funderat och dividerat vart jag ska ha alla grejer. 

Det har nästan från första stund känts så självklart att ta bussen hem. Vandra längs gatorna som numera är mina hemkvarter. Njuta av att trivas så bra i mitt nya område. Det är inget jag tar för givet att man trivs, för jag har varit med om att jag har flyttat till lägenheter och områden som inte alls varit min grej. Som tur blev det inte så denna gång. 

I helgen ska vi fixa klart det sista i lägenheten. Sätta upp garderobens dörrar, måla de sista detaljerna, spika upp de sista tavlorna och hänga upp TV:n på väggen. Som jag har längtat efter denna helg, att få det sista på plats. För det är verkligen inte min grej att bo i kaos. 

Det kommer bli en så himla härlig helg har jag på känn. Jag hoppas du som läser också har några fina dagar framför dig. Vi hörs imorgon, kram!