Oktoberlistan - Tankar om jobb, energi och ekonomimål

Häromdagen såg jag att Kugge publicerat en mysig oktoberlista där hon svarade på frågor om oktober månad med fokus främst på jobb, tankar och målsättningar. Jag gillade verkligen denna lista och valde därmed att fylla i den själv. Nedan hittar ni resultatet!

Host_Corinnegronholm--2.jpg

Listan om oktober månad

Första tanken under månadens första morgon:

Kalendern visar redan att vi är inne på den åttonde dagen i oktober vilket innebär att jag borde komma ihåg vad min tanke var en morgon för åtta dagar sedan. Med tanke på att det händer rätt mycket på åtta dagar fick jag gräva riktigt ordentligt för att komma på vad jag funderade på denna morgon, men jag vet att jag åtminstone tänkte på vad jag skulle äta till lunch eftersom jag numera försöker spara pengar genom att bland annat bara äta matlådor eller lunch hemma. Undantag kan förekomma men då ska det verkligen vara undantag. Ypperligt sätt att spara pengar på!

Jag ska jobba med: I oktober jobbar jag rätt mycket med bloggen och såklart podden. Därtill har jag några Livsstilsrådgivningskunder som jag såklart träffar och jobbar med. Dessutom ska vi hålla i en föreläsning med Apricity. Förutom detta blir det också jobb med det som jag varit rätt hemlighetsfull med och som egentligen skulle vara redo att publiceras redan, men pga ett helt gäng orsaker så håller vi på allt lite till. Med andra ord blir det lite av varje under denna månad!

Jag ska skriva: Många blogginlägg! Vill verkligen satsa på bloggen men jag märker att tiden ibland inte riktigt räcker till. Därför har jag nu lagt in i min kalender exakt vilka tider på dagen jag ska blogga på. Jag hoppas det kommer göra en positiv inverkan på bloggen. På så sätt kan jag blogga i lugn och ro utan att känna att jag egentligen borde göra något annat.

datorochkaffe_corinnegronholm-40.jpg

Maträtt jag vill testa: Jag skulle så gärna vilja prova att göra en vegetarisk lasagne med grynost / keso istället för bechamelsås. Linnéa bjöd på det för ett tag sedan och sen dess har jag själv tänkt prova. Lasagne är dessutom toppenbra att frysa in och ta upp som lunchlåda. Mvh spararen, haha. Har verkligen gått all in på att spara pengar denna månad.

Den här boken ska jag läsa: Häxan av Camilla Läckberg. Har fått den av Fammo i julklapp för ett bra tag sedan och nu tänkte jag läsa den. Dessutom läser jag en intressant med titeln Mindfullness i vardagen. Perfekt att blanda mer arbetsrelaterad litteratur med en roman. Har överlag lovat mig själv att läsa mer. Bra sätt att återhämta sig på samtidigt som man förbättrar sitt språk när man läser böcker!

Jag har mest lagt tid på detta som nu äntligen förverkligas: Jag hoppas vi blir klara med den grejen som vi jobbat på i mitt företag. Gillar när saker utvecklas och man märker att de går framåt. Dock är det bra att ibland ha lite extra tålamod och jobba på de sista detaljerna på det viset som vi gör nu.

Host_Corinnegronholm-.jpg

En målsättning som är möjlig att nå: Även denna blir budgetrelaterad. Jag har nämligen ett ekonomimål under hela oktober månad som innebär att jag inte ska köpa en enda kopp kaffe utan bara koka med mig eget. Det enda undantaget är om jag är och fikar med någon, men även då ska jag försöka dra ner på antalet köpta kaffen. Jag har tidigare kunnat köpa kaffe i skolan, men numera tar jag med mig kaffe hemifrån och har jag inte hunnit koka blir jag helt enkelt utan. Enkelt sätt att spara pengar på!

Jag är mest kluven till: Min garderob. Riktigt I-landsproblem, men jag har ett dilemma. Jag har knappt ändrat storlek under de senaste tio åren vilket gör att jag äger plagg som det egentligen inte är något fel på, men som jag ändå inte använder. Jag brukar vara noga med att rensa min garderob med jämna mellanrum men trots det hänger det plagg i garderoben som knappt används. Körde ett tag en regel där jag var tvungen att rensa bort ett plagg om jag inte använt det under ett års tid. Kanske måste börja med det igen. Har du som läser kanske något grymt tips att dela med dig av?

Det här ger mig energi just nu: Vänner, motion och Laban! Försöker få in motion eller träning speciellt under dagstid när det är ljus utomhus. Jag märker direkt hur mycket energi jag får efter ett träningspass eller en promenad.

Det här ser jag mest fram emot: Att vi ska vara hundvakter i fem hela dagar i höst! Ser så otroligt mycket fram emot det. Kommer njuta av varenda sekund.

***

Visst var det en mysig lista?