Roliga samarbetsbilder, opera och en helg i Helsingfors

Hej kära ni. Ursäkta att det ekat tomt här några dagar. De senaste dagarna har verkligen rusat fram. Faktiskt första gången på hela hösten som jag verkligen känt att tempot varit ganska högt. Det resulterade i att jag sedan kände att jag behövde några lugnare dagar i helgen + att Laban var här i Helsingfors och hälsade på vilket gjorde att jag ville ta ut allt jag kunde av tiden han var här. Nu är jag dock tillbaka som vanligt med en riktigt maffigt inlägg, hoppas du är taggad!

Samarbetsbilder_Corinnegronholm-39.jpg

Tänkte att vi kunde kika lite på dagarna som gått sedan vi hördes sist i torsdags. Då hade jag precis fotat samarbetsbilder uppe i ett träd. Med andra ord en lite annorlunda men väldigt rolig arbetsstund. Måste säga att vi riktigt lyckades med bilden denna gång, för det kändes som att vi fick fram både samarbetspartnern samtidigt som bilden kändes glad och energifylld. Vill du kolla in slutresultatet hittar du det på min Instagram. Blev så glad efter den fotograferingen, tänk vilket roligt jobb jag har!

Host_Corinnegronholm-.jpg

I fredags vaknade jag rätt så tidigt för att läsa igenom det sista materialet inför tentan jag skulle skriva senare på eftermiddagen. Ämnet var entreprenörskap vilket gjorde att nästan allt material var riktigt intressant och kul att läsa. Dessutom lärorikt för mig som anser att jag börjar ha rätt bra koll på allt med företagande men känner att det ändå finns en hel del saker man kan lära sig mer om. Jag tror aldrig man är fullärd, oavsett vad det handlar om.

Innan tentan började mötte vi upp min Mormor och Morfar för en så trevlig lunch på Café Ekberg. Timmarna bara flög fram och jag tror inte jag kunde fått en bättre uppladdning för tentan än så. När tentan var skriven kändes det som att en liten sten lättade från mitt hjärta. Jag tycker det är ganska jobbigt att ha en tenta som det sista man gör innan man får helg, för det kräver verkligen full koncentration för att bli bra samtidigt som energin börjar ta lite slut. Firade in helgen med att möta upp Veronica och hennes sambo vilket blev bästa möjliga starten på helgen. Så kul att hänga alla fyra.

OperaHelsingfors_Corinnegronholm-14.jpg

På lördag gjorde jag och Laban något vi aldrig gjort förut, nämligen gick på Opera! Vi möttes först av en riktigt intressant och god “Afternoon Coffee” som vi åt innan föreställningen. Den veganska fick fullpoäng av oss medan den versionen med fisk & kött inte riktigt höll samma standard. Tycker personligen att det är så roligt att restaurangen börjar satsa på att ta fram god vegetarisk eller till och med vegansk mat.

Själva Operan visade sig vara en rolig upplevelse. Olik något annat jag varit på innan. Vi fick superbra platser vilket gjorde att det kändes som att vi verkligen kunde ta in alla bitar på bästa vis. De flesta säger ju att man antingen hatar eller älskar opera men både jag och Laban lade oss faktiskt någonstans i mitten på den skalan.

Med tanke på att det ändå är rätt speciellt (och dyrt) så skulle jag inte göra det varje helg men jag är absolut öppen för att gå flera gånger! Att gå på dagsopera visade sig vara ett lyckat koncept, för man höll sig pigg genom hela föreställningen så det rekommenderar jag om någon av er är intresserade att prova.

På kvällen var det sedan dags för inflyttningsfesten jag pratade om innan. Det blev precis så stökigt och härligt som jag tänkt mig. Kom hem precis vid midnatt vilket kändes som en lämplig tid efter en intensiv vecka.

OperaHelsingfors_Corinnegronholm-58.jpg

På söndag morgon samlades vi alla barnbarn med respektive hemma hos Fammo. Vi styrde ihop en brunch med allt man kan önska sig. Ytterst lyxigt att få träffa både Fammo och Momi & Moffa på samma vecka!

Resten av söndagen gick lunkade sedan på i lugn och ro. Avslutade kvällen med att plugga på metodiktentan jag hade i dag. Tyvärr gick den tentan inte så bra och lämnade in tentan med en dålig känsla i magen. Håller tummarna för att jag tar mig igenom ändå. Ska försöka hålla tankarna på annat så inte väntan på tentan får ta onödigt mycket energi. Det värsta som kan hända är ju faktiskt bara att man får skriva om den.

Brunch_Corinnegronholm-.jpg

Det var länge sedan jag spenderade en helg i Helsingfors utan att ha något jobb eller andra “måsten”. Rätt skönt faktiskt med en helg som bara fokuserade på att umgås med nära och kära. Nu ska jag avsluta för i dag och istället slå på Efter Nio där Kugge ska vara med och prata om singelskap baserat på en essä hon skrivit. Ska bli intressant att se på. Kugge har alltid många kloka insikter. Vi hörs imorgon, kram på dig!