På hösten snurrar känslorna och tankarna alltid lite mer

Jag upplever alltid mycket känslor på hösten. Kanske beror det på att jag ser hösten mer som en nystart än nyår. Kanske beror det som Jennifer skrev på sin blogg häromdagen “Och varje morgon är lite lite mörkare än morgonen innan. Det känns så tydligt.”

Kanske är det just mörkret som gör att alla känslor kommer upp till ytan. Jag har alltid haft lyckan av att uppleva det mesta väldigt enkelt och härligt på somrarna. På hösten känns allt betydligt mer, utan att det på något vis behöver vara något negativt. Jag har alltid varit en person som funderar mycket. Om allt från himmel och jord.

I mitt rätta element, med träningskläder utomhus. <3

I mitt rätta element, med träningskläder utomhus. <3

På hösten kommer känslorna som ett brev på posten

Just nu funderar jag på allt från vad som kommer hända om drygt ett halvår när jag blir färdigutexaminerad medieanalytiker till om jag ska bygga om bloggens design. En annan dag kan jag fundera på vänner från gymnasiet som jag inte pratat med på alldeles för lång tid för att nästa sekund fundera på vad jag ska göra i morgon. Ni förstår, det snurrar tankar, både högt och lågt.

Oftast snurrar det som mest när jag är för mig själv och lyssnar på musik. Då är det som att alla andra tankar försvinner för ett tag och tankarna får komma fram. För det är när musiken ljuder från hörlurarna eller högtalaren som känslorna kommer som starkast. Det är som att jag stannar upp och känner efter riktigt ordentligt när en låt berör mig.

Hösten - Tiden då jag gräver djupare i tankarna

Någon kanske kunde se detta som jobbigt. Att känna så mycket. Veta att hösten för med sig en hel hög med tankar och känslor. Jag ser det som något helt naturligt och absolut inte dåligt. Vi har alla perioder när man tänker lite extra eller känner lite mer. Ibland kanske vi bara inte förstår det själv. Dessutom är det oftast när känslorna och tankarna snurrar som mest, som vi kommer fram till nya saker, bara vi lär oss hantera det.

Jag brukar ta tillfället i akt och riktigt gräva djupt i tankarna. Låta dem spinna på. Vad brinner jag för? Vad gör mig extra glad just nu? Vad oroar jag mig för? Finns det något eller kanske någon som tar alldeles för mycket energi av mig? Är exempel på frågor jag brukar ställa mig själv.

Då slås jag ofta av saker som att jag ju faktiskt lever min drömvardag, eller hur mycket jag brinner för det jag gör, som jag skrev om bland annat på min Instagram. Oftast kommer de tankarna när jag tränar eller yogar. Med andra ord är det extra viktigt för mig att hitta tid till träningen på hösten, för det är nästan som att den behövs som mest just nu. Så får tankarna och känslorna snurra, precis så mycket som behövs. Just här, just nu.