Att flytta till 20 kvadratmeter mindre

Det här med att flytta kan man ju tänka sig att jag lärt mig i detta laget. Räknade att jag flyttat 10 gånger inom de närmaste 9 åren. Dessutom mellan olika städer och land. När jag flyttade tillbaka till Finland i årskiftet 2016-2017 flyttade jag in i en rätt så stor lägenhet på 48 kvadratmeter. Då köpte jag även alla mina möbler eftersom jag sålde bort nästan allt jag hade i Sverige. Dock blev det ju en flytt ganska snabbt efteråt till min lägenheten i Rödbergen som var 10 kvadratmeter mindre vilket gjorde att jag fick göra mig av med en del av sakerna jag hade eftersom de helt enkelt inte rymdes in.

Kläder som definitivt får hänga med är min underbara vinterjacka och friluftsbyxorna. Köpta år 2012. Glad att man ibland satsat på kvalitet!

Kläder som definitivt får hänga med är min underbara vinterjacka och friluftsbyxorna. Köpta år 2012. Glad att man ibland satsat på kvalitet!

Denna gång flyttar jag in i en ännu mindre lägenhet, nämligen en på ca. 28 kvadratmeter. Det betyder ju att jag med i princip samma möbler nu ska flytta in i en lägenhet som är tjugo kvadratmeter mindre än den jag hade när jag köpte mina möbler. Det har gjort att jag än en gång varit tvungen att prioritera vilka möbler och saker jag vill ha med mig.

Det stora hela har gått bra, soffa, säng, skrivbord och stol var ganska givna. De har jag köpt så att de säkert skulle rymmas in i kommande hem oavsett storlek. Däremot har man ju sparat på sig en del saker under årens gång, för att inte prata om kläder. Jag har inte vuxit i storlek sedan typ början av gymnasiet (eller t.o.m. slutet av högstadiet i vissa fall haha) vilket innebär att jag i princip kunde ha samma garderob nu som då. Dock har min stil ändrat rätt så mycket vilket lett till att jag har sålt bort en hel del kläder.

Någon jag gärna skulle tagit med var min vackra murgröna som blivit så stor och fin. Tyvärr dog den av uttorkning under jullovet när jag var på semester så det kändes riktigt trist. Som tur kan man plantera nya!

Någon jag gärna skulle tagit med var min vackra murgröna som blivit så stor och fin. Tyvärr dog den av uttorkning under jullovet när jag var på semester så det kändes riktigt trist. Som tur kan man plantera nya!

Just nu befinner jag mig i en situation där jag väger fram och tillbaka vilka kläder, möbler och saker som jag ska spara och vilka jag ska slänga eller sälja. En del grejer var givna att ta med och packades direkt in i garderoben och lådorna i lägenheten men just nu finns det flera små lådor som är ouppackade och som jag inte kan bestämma mig vad jag ska göra med. Jag kan väl omöjligt vara den enda som hamnar i denna situation efter en flytt? Känns som att det alltid finns de där sista flyttlådorna som man inte vet vad man ska göra med.

Nu har jag bestämt mig för att gå enligt principen: Om jag inte använt saken, klädesplagget eller vad det nu kan vara under hela förra året så får de säljas, skänkas bort eller i värsta fall slängas. Världens i-landsproblem som ändå tar så otroligt mycket tid och energi! Snart börjar golvet som tur synas igen i lägenheten. Påminn mig att inte flytta nu på ett bra tag igen ;)