Testar något nytt på träningsfronten

Hej kära ni! Först och främst vill jag säga ett stort tack för alla peppiga ord och grattisar som jag fått sedan i söndags när jag berättade om lägenheten. Så kul att få glädjas tillsammans! Jag hade egentligen tänkt berätta tidigare men vågade inte eftersom jag var så rädd att något skulle gå snett på vägen. Nu när jag flyttat känner jag mig lugn och därmed kändes det som ett toppen tillfälle att berätta den stora nyheten!  

En gammal bild från ett träningspass år 2016 när jag kände mig riktigt stark. Minns att jag det året lyfte riktigt bra på maxtesterna, så härlig känsla.

En gammal bild från ett träningspass år 2016 när jag kände mig riktigt stark. Minns att jag det året lyfte riktigt bra på maxtesterna, så härlig känsla.

Från en stor nyhet till något annat nytt. Jag har haft lite svårt att hitta någon alternativ träningsform till mina vanliga styrketräningspass och löprundor. Visst har jag en massa olika träningsprogram och pass i huvudet men inget av dem har riktigt lockat.  För mig är det viktigt att träna det som känns roligt och att träningen aldrig ska kännas som ett måste eller som något jag bara plågar mig igenom. Visst kan det ibland kännas riktigt tjatigt att dra sig till gymet men väl på plats vill jag att åtminstone de flesta träningspass ska kännas roliga.

När jag köpte mitt gymkort valde jag ett kort som ger mig tillgång till alla SATS & Elixia gym i Norden. Jag valde endast gymträning eftersom jag alltid haft lite emot vanliga gruppträningar. Visst gillar jag att träna i grupp men de styrda passen har helt enkelt aldrig riktigt känts som min grej. När jag ännu elitidrottade kunde jag inte riktigt gå på gruppträningar eftersom jag hade ett välplanerat träningsschema som jag följde. Nu har jag dock senaste tiden blivit lite nyfiken på gruppträning och skulle vilja införa det som omväxling till min vanliga träning.

Orutinerad gruppasstränare som jag är, fattade jag inte att man skulle spara lappen så jag skrynklade fint ihop den till en boll tills jag insåg att den skulle ges till instruktören. Försökte räta ut den så mycket det gick, hehe.

Orutinerad gruppasstränare som jag är, fattade jag inte att man skulle spara lappen så jag skrynklade fint ihop den till en boll tills jag insåg att den skulle ges till instruktören. Försökte räta ut den så mycket det gick, hehe.

Komplettera styrketräning och löprundor med gruppträning

I går gick jag på mitt första gruppträningspass på flera, flera år vilket visade sig vara en riktig hit! Jag valde ett kort pass på 30 minuter som hette Bootylicious. Måste erkänna att bara namnet gjorde att jag nästan var påväg att ångra mig direkt men jag ville verkligen ge det en chans.

Under passets gång kände jag mig inte riktigt hemma där bland den dunkande musiken och instruktören som skrek i högtalarna. Samtidigt gillade jag verkligen passet som var riktigt svettigt och roligt. Inget superjobbigt träningspass men skulle kunna fungera utmärkt på de dagar man inte riktigt orkar träna men ändå har lust. Eftersom passet var överraskande roligt gjorde det att jag nu går i valet och kvalet om jag ska uppgradera mitt kort till att även inkludera gruppträning. Tänkte prova ett en timmes pass i morgon för att lite hjälpa till i min beslutsångest.

Fördelen för mig med gruppträning är att det skulle vara en riktigt härlig variation till min vanliga gymträning som nuförtiden kan bli lite ensam när man inte längre har ett team man tränar med. Det viktigaste för mig är att hitta sådana gruppträningspass som inte är för lätta och inte heller sådär överdrivet tjoande glada vart man hoppar åt alla håll och kanter. Jag vill att det ska vara jobbigt och roligt omvartannat. Att det ska bränna i musklerna, ibland kännas som att man inte fixar det och vara utmanande. Att känslan efteråt ska vara lika oslagbar som den är efter ett träningspass och att instruktörerna är kunniga, peppande och seriösa.

Brukar du gå på gruppträningspass? Vilka pass är dina favoriter?

PS. Hände en galen grej! Precis när jag tryckt på publicera fick jag ett mail av Elixia där de stod att de ger mig en månad gratis grupptimmar som en kickstart på året. Hur sjuk tajming?! Antingen är det någon i personalen som är blixtsnabb på att läsa mina inlägg (inte så troligt kanske hehe) eller så var detta beviset jag behövde för att ta steget :D