Jag har köpt lägenhet! - Mitt alldeles egna hem

I flera år har jag jobbat och sparat pengar. Alltid haft ett mål med mitt sparande: Att en dag kunna köpa mig en egen lägenhet. När jag slutade med skidåkningen och sålde min bil öppnade jag direkt ett bostadssparkonto och började lägga in en summa pengar på det kontot i början av varje månad. Pengar jag jobbat och sparat ihop under i princip hela mitt liv. I dag står jag här med nycklarna i handen till min alldeles egna lägenhet och känslan är magisk.

En väldigt lycklig bostadsägare på semester.

En väldigt lycklig bostadsägare på semester.

corinnemarocko.jpg

Vi spolar tillbaka bandet lite, för som ni vet har jag ju flyttat rätt mycket den senaste tiden eftersom jag flyttade in i min förra lägenhet inne i Helsingfors centrum för bara ett år sedan. Det lustiga är att jag flyttade till den lägenheten, från min lägenhet i Hagalund på grund av att det skulle komma stambyte (trodde man) till huset i Hagalund. Glad i hågen flyttade jag in i en superfin etta i Rödbergen och stormtrivdes. Slängde till och med alla flyttlådor för att jag tänkte “här stannar jag”. I somras kom första lappen som visade sig bära budskapet om att stambytet, som var inplanerat flera år i framtiden, skulle ske redan i början av 2019.

Då började jag se allt mer på möjligheter att faktiskt kunna köpa mig en egen lägenhet. Verkligen se vad allt jobbande och sparande kunde leda till. Äga mitt egna hem. Bara tanken gav mig rysningar. Jag har alltid levt på hyra och därmed varit tvungen att flytta av ett gäng olika orsaker, allt från stambyten till att hyresvärdarna själv behövt lägenheterna. Tänk att nu få äga en lägenhet och därmed själv bestämma när jag vill flytta därifrån.

Älskade sovrummet i gamla lägenheten i Rödbergen.

Älskade sovrummet i gamla lägenheten i Rödbergen.

Bostadsköpet blev klart för ett tag sedan och i veckan har jag äntligen fått flytta in. Så som jag väntat! Vi har varit här med Laban och jobbat järnet under denna vecka, vilket ni kanske sett på min Instagram. Därför har bloggen ekat tomt, för det har verkligen gått i ett.

Vi har målat alla väggar och tak, det blev vitt i alla andra delar av lägenheten förutom hallen som blev grå. Jag har köpt världens finaste garderob åt mig som Laban hjälpt mig att montera upp. Vi har skrubbat bort smuts och ingrott damm, burit möbler upp och ner. Slitit, svettats, kramats, skrattat, till och med dygnat för att bli klara i tid och ja, bara jobbat på i fullfart för att hinna klart innan arbetsveckan början igen i morgon. Lägenheten är fortfarande rätt så kaotisk så därför inga bilder ännu men lovar att ni kommer få se åtminstone delar av den i framtiden.

Just nu är jag så himla lycklig över att detta nu är mitt hem, min alldeles egna lägenhet. Så galen känsla. Här kommer jag trivas så bra! <3