I dag började jag lyfta tungt igen

Hej kära ni. Jag vill bara kika in snabbt och berätta en grej. Har egentligen inte tid att blogga alls, sitter och kämpar med en skoluppgift som ska lämnas in om någon timme men måste bara få berätta detta åt er och dokumentera denna dag på bloggen.

I dag är dagen som jag efter en nästan två-årig paus infann mig på mitt gamla gym med min tyngdlyftningstränare Juha och gänget som jag brukade träna med när jag fortfarande elitidrottare. Första gången på nästan två år. Förstår ni hur mycket som hänt sedan dess. Ändå kändes allt precis som det brukar. Stämningen var lika lättsam. Lyften tunga och framförallt fanns den där, glädjen. Den som jag hittade för ett tag sedan.

skorgym.jpg

Jag har verkligen gillat gymträningen för mig själv och framförallt gruppassen som jag gått på senaste tiden men någonstans inom mig har ändå funnits en längtan av att också komma tillbaka till träningspassen med Juha och gänget. Köra dem och min andra träning. Det är något speciellt med att ha en tränare där, som hjälper en att utvecklas och bli bättre. Som delar de tyngre men även de lättare träningspassen med en.

Jag trodde faktiskt inte att jag skulle ta mig tillbaka till träningspassen med Juha och gänget. Någonstans har jag känt att jag inte skulle palla det, att det skulle kännas för jobbigt eftersom karriären inte blev som jag tänkt mig. Det blir ju aldrig som förr eftersom jag numera bara tränar för att det är kul och jag mår bra av det, inte för ett större mål som jag hade förut med idrotten. Jag vet inte om ni minns, men i början hade jag det väldigt kämpigt med hela träningsgrejen överlag. Hittade inte glädjen i det, men som tur har den ju kommit tillbaka under årens gång.

Det var så kul att vara tillbaka i dag med gänget så jag beslöt mig för att hänga på dem igen i helgen. Ta en dag i taget. Köra olika sorters träning. Se om glädjen att köra tunga lyft med dem, finns kvar ännu efter några veckor. Kanske månader? Finns den det, då fortsätter jag. Finns den inte, då får jag se vad jag gör. Men just nu tänker jag njuta av den här känslan som jag känner kring träning. För den är inte självklar, den är egentligen långt ifrån det.