När blev jag en kreativ person?

I dag fick jag en aha-upplevelse på en kurs i Upphovsrätt som jag går just nu (förövrigt en otroligt intressant kurs). Vår föreläsare sade något i stil med: Det här gäller ju speciellt er som studerar och vill jobba i den kreativa branschen, vilket många av er redan gör. Fastän jag jobbat ett längre tag nu med media av olika slag så slog det mig först nu, att jag ju är en väldigt kreativ person på mitt eget sätt.  

IMG_2939.JPG

Jag har aldrig varit bra på att rita och teckna. Inte på att skapa något speciellt med mina händer för den delen heller. Däremot har jag allt mer hittat den kreativa delen i mig via media av dess olika former: foto, skrift, film, skapa hemsidor etc. Men på något konstigt vis har jag tänkt att man inte riktigt räknas in i den kreativa branschen om man inte kan skapa magiska målningar och skulpturer. Varför vet jag inte för hela mediabranschen med bland annat film och foto är ju minst lika kreativt som att måla! För att inte tala om skrift. Man får ju verkligen vara kreativ deluxe i skrift vilket jag älskar. 

Så i dag ställde jag mig frågan: När blev jag en kreativ person? Svaret på den frågan vet jag inte. Det har nog bara vuxit fram. Ju mer jag låtit min kreativa sida komma fram, desto starkare har den blivit. Det är som att den legat och pyst hela tiden och när jag slutade med idrotten blommade den kreativa sidan fram ännu starkare. Jag märker att min kreativitet inspireras mycket av min omgivning och att jag kan få så galet mycket idéer av att bara sitta på ett café och prata med en kompis eller bara blicka ut från fönstret, men även när jag sitter i bussen, går på gatan, lyssnar på intressanta poddar eller är på en intressant föreläsning som i dag. 

Det roligaste med att jobba i en kreativ bransch är att det kändes som att det inte riktigt finns några gränser, som att allt du kan komma på är möjligt att genomföra. Någonstans i det här kombinerat med friheten så känner jag att jag hittat min bransch där jag vill vara. Jag kommer nog aldrig bli en kreativ person som målar magiska teckningar men jag kommer vara en som bidrar med mycket annat. Det i kombination med hälsa och livsstilsfrågor. Här trivs jag och kommer hoppeligen göra det även i framtiden.