Första dagen på år 2019 och ett rykande hett serietips

Gott nytt år 2019! Första dagen på ett nytt år. På något sätt andas det alltid något nytt och fräscht om denna dag, trots att man oftast är lite trött efter en sen kväll. Gårdagen var riktigt lyckad med både god mat, bra folk och härlig musik. Blev rätt så sent och därmed en rejäl sovmorgon i dag. 

Blev bjuden på en huvudrätt som smakade magi i munnen.

Blev bjuden på en huvudrätt som smakade magi i munnen.

nyar2019.jpg

Serietips 2019 - Dicte

I dag har det inte hänt mycket i vårt hem. Vi började dagen med favoritfrukost i form av bananpannkakor och smoothie. Därefter blev det seriemaraton eftersom vi fastnat totalt för en dansk serie under denna ledighet. Serien heter Dicte och handlar om kriminaljournalisten Dicte och hennes liv. Varje avsnitt är så spännande och de har verkligen lyckats få in så många olika livsöden i serien. Serien är rätt svår att beskriva så mycket mer utan att avslöja något i handlingen så jag tänkte inte berätta mer detaljer utan bara rekommendera dig att se den. Vi har kollat på Netflix där man hittar tre säsonger. Superstort tips om du söker efter en ny serie!

Efter vi kollat klart serien drog vi ut på en promenad och därefter har kvällen spenderats med några goda vänner och middag. I kväll blev det en vegetarisk thaigryta med smaker av lime, kokos, chili och ingefära. Så gott. Jag har experimenterat rätt mycket i köket under denna ledighet och har flera goda recept på gång som ännu behöver lite förbättring innan de publiceras här på bloggen. Så kul att känna hur inspirationen är tillbaka. Nu ska jag krypa ner i soffan bredvid mitt hjärta. Kram på er!